More

    97 Χρόνια Προσφοράς και Αλληλεγγύης. Γράφει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παιδιών ΑμεΑ Κώστας Τίγκας

    «Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ» 97 Χρόνια Προσφοράς και Αλληλεγγύης. Η ζωή μας τις Μέρες του Κορωνοϊού. Γράφει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Τίγκας

    Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ειδικώς αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Είναι πιστοποιημένος ως φορέας παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας. Ιδρύθηκε το 1923 από 25 Ιδρυτικά Μέλη και έθεσε τότε ως στόχο του την παροχή οργανωμένης μεμονωμένης αλλά και ομαδικής περίθαλψης οποιαδήποτε μορφής, σε παιδιά που την είχαν ανάγκη, ηλικίας από 3 έως 10 ετών. Εκτός από τη βοήθεια και συμπαράσταση σε πολυμελείς άπορες οικογένειες δίνοντάς τους χρηματικά βοηθήματα, τρόφιμα και ρούχα, το κυριότερο και μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης περιορίσθηκε στα δύο τμήματα του Συνδέσμου. α. Την Παιδική Φωλιά στην οποία επί 30 χρόνια (1939 -1969) βρήκαν υγειονομική περίθαλψη χιλιάδες αδενοπαθή παιδιά β. Την Παιδική Εστία όπου βρήκαν περίθαλψη για μία δεκαετία (1941-1951) πολλές εκατοντάδες παιδιά φυλακισμένων, για οποιαδήποτε αιτία, γυναικών (περίοδοι Γερμανικής Κατοχής και Εμφύλιου Πολέμου).

    Στις εγκαταστάσεις μας 6000 τ.μ που ευρίσκονται εντός ιδιόκτητου οικόπεδου 15.000 περίπου τ.μ πευκόφυτης έκτασης στο Χολαργό όπου και η έδρα του Συνδέσμου, αλλά και στη Ρόδο όπου από τις αρχές Ιανουαρίου 2020 λειτουργεί Παράρτημα σε μισθωμένο κτήριο 1000 τ.μ., εκτελούνται οι ακόλουθες δύο δραστηριότητες. Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) Στη συγκεκριμένη δομή παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης δραστηριοτήτων που συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των αδυναμιών όσο και στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των ατόμων με Νοητική Υστέρηση. H συνολική δυναμικότητα του Κ.Δ.Η.Φ. ανέρχεται στα 305 άτομα με μέτρια έως σοβαρά νοητικά προβλήματα, με προοπτική να φθάσουμε τα 418, όσο δηλαδή μας επιτρέπει η αδειοδότησή μας. Στη Ρόδο η δυναμικότητα του Κ.Δ.Η.Φ. ανέρχεται στα 35 άτομα, με αντίστοιχη προοπτική να φθάσουμε τα 102. Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

    Οι Στέγες με την επωνυμία “ΣΤΗΡΙΞΗ” αποτελούν ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με Nοητική Yστέρηση. Λειτουργούν ως στέγες μακράς διαμονής – υποστηριζόμενης διαβίωσης (κλειστή μονάδα) 24ωρης φιλοξενίας, στις οποίες μπορεί να φιλοξενηθούν 48 άτομα με ελαφριά, μέση έως βαριά νοητική υστέρηση, μερικώς αυτοεξυπηρετούμενα ή δια βίου υποστηριζόμενα από 18 ετών και άνω. Στη Ρόδο η δυναμικότητα των ΣΥΔ ανέρχεται στα 3 άτομα, με αντίστοιχη προοπτική να φθάσουμε τα 14. Λόγω της πανδημίας διακόψαμε τη λειτουργία του ΚΔΗΦ στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ από 12 Μαρτίου 2020, μετά την Προσωρινή Απαγόρευση Λειτουργίας. Από την ημερομηνία αυτή παραμένουν στο Σύνδεσμο μόνο οι περιθαλπόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (άτομα που μένουν συνεχώς μέσα) σε Χολαργό και Ρόδο με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας.

    Η διαβίωση των πενήντα ενός παιδιών, με βάση πάντοτε τις λεπτομερείς οδηγίες του Υπουργείου, αλλά και τις κατευθύνσεις και την επίβλεψη των τεσσάρων γιατρών μας, γίνεται με πολύ σχολαστικά και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα προστασίας. Ήδη πραγματοποιήσαμε μέχρι σήμερα τέσσερις σχολαστικές απολυμάνσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους και τα λεωφορεία μας στο Χολαργό αλλά και στη Ρόδο και συνεχίζουμε. Η φροντίδα μας για τα παιδιά περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων καλό φαγητό, θερμομέτρηση τρεις φορές την ημέρα, διασκέδαση, παιγνίδια μέσω video wall και απαγόρευση εισόδου – εξόδου. Όλα αυτά γίνονται με την φροντίδα αλλά και την πολύ αγάπη των εκλεκτών νοσηλευτριών και νοσηλευτών μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την άκρως επαγγελματική και πάνω απ΄ όλα ανθρώπινη προσφορά τους. Ελπίδα και ευχή όλων μας να λήξει όσο πιο ανώδυνα και σύντομα γίνεται η δοκιμασία αυτή. Για τις παραπάνω δραστηριότητες και για το αξιόλογο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, αναγνωρίσθηκε ειδικώς από το Κράτος και βραβεύθηκε από την UNESCO το 2017 και από την Ακαδημία Αθηνών τα έτη 1947 και 2018. #Coveramea #Athens-Rodos #Μένουμε Σπίτι #Βγαίνουμε Νικητές #

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας