More

    Αφιέρωμα καρδιάς στην Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα. Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ:

    Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα. Η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη γυναίκα. Η αγαπημένη μου φίλη πάνω από όλα ξεχωρίζει για το ήθος της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά αλλά και λίγο Ρώσικα. Καρπός του επιτυχημένου γάμου της με τον αγαπημένο μου Μίμη Πλέσσα είναι η υπέροχη κόρη τους η Ελεάνα. Το ταλέντο και η αξία της αποτελούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια της. Η σχέση της με το ραδιόφωνο είναι μοναδική. Ξεκίνησε κάνοντας πολλές εκπομπές στην ελεύθερη ραδιοφωνία σαν ερασιτέχνης και αξιοποίησε κατ αυτό τον τρόπο ιδανικά την πολύ μεγάλη συλλογή δίσκων 78, 45 και 33 στροφών που έχει. Στη συνέχεια μπήκε επαγγελματικά στο χώρο με εκπομπές όπως “νυχτερινό πεντάγραμμο”, “50 χρόνια Ελληνικό Τραγούδι”, “Το ελληνικό top 20 της ΙFPI”, “της Εύας τα καμώματα” , «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» και το “καρέ του άσσου”. Για 26 ολόκληρα χρόνια χωρίς καμία διακοπή έχει κυριαρχήσει στα ερτζιανά. Εκπομπές της φιλοξενήθηκαν στο Κανάλι 1 του Πειραιά στον Αntenna στον Αθήνα 98,4. Παράλληλα με το ραδιόφωνο αξιοποίησε το ταλέντο της στην άλλη μεγάλη αγάπη της την τηλεόραση κάνοντας συνεργασίες με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Ήταν στο Mega στον Ant1 στην ΕΡΤ 3 στη ΝΕΤ και αργότερα στο Zougla web tv. Η δημοσιογραφική της πένα μοναδική. Έχει υπογράψει συνεργασίες με διάφορα μουσικά περιοδικά και με περιοδικά ποικίλης ύλης και σε ηλεκτρονικές εφημερίδες. Σε δισκογραφικό επίπεδο έχει συνεργαστεί με όλες τις εταιρίες ως παραγωγός και στιχουργός ελληνικού και αγγλικού στίχου ενώ έχει επιμεληθεί την παραγωγή δεκάδων ηχογραφημάτων ελληνικού ρεπερτορίου συλλογών και συλλεκτικών άλμπουμ αλλά και βιβλίων όπως το βιβλίο “Μίμης Πλέσσας – The Realbook” (ΝΑΚΑΣ). Γράφει κείμενα και κάνει επιμέλεια σε αμέτρητες μουσικές παραστάσεις του Μίμη Πλέσσα και για την καλλιτεχνική της πορεία και για το έργο της έχει τιμηθεί με βραβεία έχοντας λάβει δεκάδες τιμητικές διακρίσεις από φεστιβάλ φορείς δήμους και οργανώσεις για τον έργο της και την εν γένει συμβολή της στον πολιτισμό.

    ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ:

    Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για την Λουκίλα … θα προσπαθήσω όμως σε λίγες γραμμές να σας πω … η Λουκίλα είναι σπουδαία γυναίκα! Οι γνώσεις της για την μουσική είναι ασύλληπτες …η γνώση που έχει σε σχέση για το ραδιόφωνο επίσης ..ξέρει να στήνει μια εκπομπή με τον καλύτερο τρόπο… είναι μία σπουδαία μάνα …μια σπουδαία σύζυγος… αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένας καταπληκτικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Την γνώρισα πριν από πολλά χρόνια… εκείνη παραγωγός στο ραδιόφωνο κανάλι 1 ελεύθερη ραδιοφωνία τότε στα καλύτερα της, εγώ τραγουδίστρια που μόλις ξεκινούσα ..πέρασαν τα χρόνια και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα ..τα συναισθήματα μου για εκείνη όχι μόνο δεν άλλαξαν αλλά έγιναν δυνατότερα ..την αγαπώ … την θαυμάζω την εκτιμώ… Λουκίλα σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μου… η φίλη σου Λένα.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:

    “Η ΛΟΥΚΙΛΑ είναι μια αγαπημένη και ξεχωριστή γυναίκα. Έχει προσφέρει κ αυτή στον πολιτισμό με το δικό της ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο. Την αγαπώ ιδιαίτερα για την στάση ζωής απέναντι στον δάσκαλο μου Μίμη ΠΛΕΣΣΑ, και δηλώνω ευτυχής για την φιλιά που έχουμε””

    ΔΑΚΗΣ:

    “Με την ΛΟΥΚΙΛΑ γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τότε που ήταν μικρή. Την αγαπώ και την εκτιμώ. Είναι μια πολύ καλή φίλη και είναι η αιτία που γνώρισα τον Θάνο Σοφό, όπου έκανα κ την δεύτερη μου καριέρα. Την ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έχει κάνει για μένα κ να την έχει ο θεός καλά”.

    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ – ΤΣΟΥΚΑΛΗ:

    Στο Πρόσωπο της Λουκίλας αισθάνομαι ότι ανακάλυψα μία ακόμη αδερφή. Αξιόλογη, διακριτική, σεμνή, χαίρεσαι να κάνεις παρέα μαζί της.

    ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:

    Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα μία αξιόλογη δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός, πρότυπο συζύγου, μητέρας και φίλης. Η Λουκίλα κοσμεί την παρέα μας με την υπέροχη αύρα της. Χαρά μου που είναι φίλη καρδιάς.

    ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ:

    Γνώρισα την Λουκίλα οταν ηταν 19 χρονών, ένα υπέροχο πλάσμα ευαίσθητο και τρυφερό με μεγάλη αγάπη στη μουσική. Με τίμησε με την φιλία της πάνω από τριάντα χρόνια. Στο πέρασμα είδα αυτό το κορίτσι να εξελίσσεται και να δημιουργεί μια προσωπικότητα την οποία όλοι θαυμάζουμε και αγαπάμε . Η ζωή την αξίωσε να ζήσει και να στήριξη με την αγάπη της ένα σπουδαίο άνθρωπο τον οποίο θαυμάζω, μα πιο πολύ απ’ όλα εκτιμώ και σέβομαι, τον Μίμη Πλέσσα. Την πολύτιμη ζωή της ολοκληρώνει το παιδί τους. Νομίζω η δικαίωση για τον Μίμη στη ζωή του είναι η Λουκιλα Καλή μου φίλη έδωσες πολλά στους ανθρώπους που αγαπάς και εμείς στο ανταποδίδουμε…

    Σ ‘αγαπώ πολύ Μαρία.

    ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ

    Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα. Γυναίκα σύμβολο της άξιας δημοσιογράφου, σπουδαίας ραδιοφωνικής παραγωγού, συζύγου και μητέρας. Η φύλακας του πολύτιμου έργου του κορυφαίου Μίμη Πλέσσα και αναμφίβολα χωρίς αυτήν όλα θα ήταν αλλιώς. Είμαι ευγνώμων που είμαι κοντά της και μοιράζομαι λίγα από όσα πρεσβεύει. Ως νέος καλλιτέχνης, δημιουργός και παραγωγός την ευχαριστώ για την γενναιοδωρία της, τις πολύτιμες συμβουλές της και την αξιέπαινη προσφορά της σε όλους τους τομείς.

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας