More

    Ο δικός μας Γιώργος Αραβίδης, νέος Δ/ντής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

    Ο δικός μας Γιώργος Αραβίδης, νέος Δ/ντής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

    Τον δικό της μαέστρο αποκτά, ύστερα από πολλά χρόνια, κάθε μια από τις ορχήστρες της ΕΡΤ, οι οποίες κατά την περίοδο της καραντίνας βρέθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς, δίνοντας μια μικρή συναυλία στους προαύλιους χώρους τους, με σκοπό να εμψυχώσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους συμπολίτες μας που νοσηλεύονταν «χτυπημένοι» από τον κορωνοϊό.

    Από σήμερα λοιπόν, ο διεθνώς βραβευμένος αρχιμουσικός κ. Γιώργος Πέτρου θα είναι στο εξής ο επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με σπουδαίες ορχήστρες ανά τον κόσμο, ο κ. Πέτρου θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα, διαθέτοντας πλούσια δισκογραφία, ενώ έχει προταθεί και για βραβείο Grammy.

    Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ θα αναλάβει η κυρία Αγγελική Πλόκα, μια ταλαντούχος νέα μουσικός. Η κυρία Πλόκα έχει διευθύνει διάσημες χορωδίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαθέτει πλούσιο διδακτικό έργο, ενώ έχει ερμηνεύσει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Τέλος, δικός μας σπουδαίος Αρχιμουσικός κ. Γιώργος Αραβίδης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανελληνίου Περιοδικού Τέχνης και Πολιτισμού Art & Art Magazine, αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την οποία έχει διευθύνει πολλές φορές στο παρελθόν ως μαέστρος της. Με πλούσιο έργο στις ηχογραφήσεις έργων σύγχρονης μουσικής, ο κ. Αραβίδης έχει διευθύνει μεγάλες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, ενώ διδάσκει σε σημαντικά ωδεία και μουσικές σχολές.

    Το γεγονός ότι η κάθε ορχήστρα αποκτά το δικό της μαέστρο σηματοδοτεί ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, κάτι που επιθυμούσαν και οι μουσικοί της ΕΡΤ.

    Το Art & Art Magazine, εύχεται καλή αρχή σε όλους τους συναδέλφους μουσικούς και φυσικά στον δικό μας σπουδαίο Επιστημονικό Συνεργάτη Γιώργο Αραβίδη, προς δόξαν του ελληνικού και οικουμενικού μας πολιτισμού και της μουσικής ιεράς μας Τέχνης.

    Νίκος Αμοργιανός / Εκδότης

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας