More

    Μαρία Παπαδοπούλου: “Αστυνομικός και Εικαστικός ή Εικαστικός και Αστυνομικός”;

    Μαρία Παπαδοπούλου: “Αστυνομικός και Εικαστικός ή Εικαστικός και Αστυνομικός”;

    Δυο ιδιότητες που δημιουργούν την εξής απορία; Πως είναι δυνατόν να συνδυάζονται αυτά τα δύο; Ως Ζωγράφος και Αστυνομικός ή Αστυνομικός και Ζωγράφος απαντώ ότι συνδυάζονται και παρά πολύ αρμονικά. Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να δώσω μια ταμπέλα στο τι είμαι, γιατί πολύ απλά είμαι και τα δυο. Πιστεύω ότι έτσι νοιώθουν και άλλοι συνάδελφοι μου αστυνομικοί, που εκφράζονται μέσω της τέχνης. Το επάγγελμα του Αστυνομικού το επέλεξα συνειδητά. Η αγάπη μου για τον συνάνθρωπο με ώθησε να επιλέξω ένα επάγγελμα λειτούργημα για την κοινωνία.

    Ο ρόλος του Αστυνομικού είναι προστασία της ζωής της τιμής και της περιουσίας των ανθρώπων και ναι είναι λειτούργημα ιδιαίτερα στις μέρες μας που η ζωή είναι πιο δύσκολη από άλλες εποχές. Έχει υποχρέωση και ανάγκη να παίρνει μέρος στην ζωή της κοινωνίας στην οποία ζει, να συμπαραστέκεται στους συμπολίτες του, να τους σέβεται και να είναι δίκαιος. Να έχει την ικανότητα να κατανοεί το πρόβλημα και να προσφέρει απλόχερα την βοήθεια του στον συνάνθρωπο. Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που ανήκω σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλει δύναμη ψυχής να είσαι αστυνομικός, θέλει δύναμη ψυχής να είσαι καλλιτέχνης. Το επάγγελμα μου ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στην καλλιτεχνική μου φύση. Η ζωγραφική είναι τρόπος έκφρασης μιλώ με το συναίσθημα για το συναίσθημα. Πρέπει να σκάψεις βαθιά μέσα σου, να αισθανθείς για να δημιουργήσεις .

    Η σημασία της τέχνης είναι να κινεί την ψύχη και να μας δημιουργεί συναισθήματα. Εμπνέομαι από τον ίδιο μου τον εαυτό , από τα συναισθήματα και τα προσωπικά μου βιώματα. Στην όλη μου πορεία ως λειτουργός Αστυνομικός γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους , άκουσα πάρα πολλές ιστορίες, βίωσα τον πόνο τους , τον φόβο τους, την ανασφάλεια τους την ανάγκη τους να σου ανοίξουν την καρδιά τους, την ανάγκη τους να τους καθησυχάσεις, μετέφερα σε νοσοκομεία άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, βρέθηκα σε συμπλοκές, τραυματίστηκα, γνώρισα άτομα με παραβατική συμπεριφορά, φοβήθηκα, έκλαψα, τσακίστηκα ψυχολογικά πολλές φορές και άλλες τόσες φορές ένοιωσα περήφανη ακούγοντας το ευχαριστώ από καρδιάς από συνανθρώπους μου. Συναισθήματα και εικόνες βαθιά χαραγμένες στην ψυχή μου που μένουν αναλλοίωτες από τον χρόνο. Ναι λοιπόν είμαι Ζωγράφος και Αστυνομικός ή Αστυνομικός και Ζωγράφος και μιλώ ζωγραφίζοντας με το συναίσθημα για το συναίσθημα.

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας