More

    Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών στην πρώτη γραμμή

    Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών αποτελεί τη μοναδική παγκόσμια οργάνωση Αστυνομικών χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος της Αστυνομίας με τον πολίτη και σε παγκόσμιο  επίπεδο (International Police Association) αριθμεί  300.000 μέλη σε (62) χώρες του κόσμου.

    Είναι ένας οργανισμός πιστός στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ το 1948 και υπηρετεί την ειλικρινή, ανιδιοτελή και πραγματική φιλία πέρα και από τα εθνικά σύνορα, όπου τα μέλη της κτίζουν και υπηρετούν την ιδέα της φιλίας.

    Επιδιώκει τη δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης, φιλαλληλίας, αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας και αδελφοσύνης, μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε Εθνική και Παγκόσμια κλίμακα, με έμβλημα τη φράση «SERVO PER AMIKECO» η οποία στην Εσπεράντο σημαίνει «ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ».

    Προκειμένου η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (I.P.A.) κάνει πράξη το έμβλημά της «υπηρετεί δια της φιλίας»  με ανταλλαγή επαγγελματικών γνώσεων και πείρας στο χώρο της Αστυνομίας με σκοπό τη διευκόλυνση της Διεθνούς Συνεργασίας, με τη διοργάνωση φιλικών συναντήσεων, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τη διεύρυνση  των  γνώσεων με σκοπό τη βελτίωση του έργου της Αστυνομίας, με την  ενεργό συμμετοχή σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και με τη συμβολή στην αποκατάσταση αμοιβαίας υποχωρητικότητας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων για την παγίωση της Παγκόσμιας Ειρήνης.

    Επιπλέον των παραπάνω προσφέρει ένα ευρύ πρόγραμμα εκπαίδευσης με τη βοήθεια σεμιναρίων στο Διεθνές Κέντρο Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης (ΙΒΖ) στο Ανάκτορο Gimborn στη Γερμανία, με χρηματική επιδότηση στα συμμετέχοντα μέλη της καθώς επίσης  διεθνείς  συναντήσεις  για τους νέους σε διαφορετικό κάθε φορά μέρος του κόσμου, διεθνή σεμινάρια, οικονομική στήριξη προς τα μέλη της τα οποία περιήλθαν σε δυσχερείς καταστάσεις και  ιδιαίτερα για λόγους υγείας αλλά και οικονομικά καταλύματα στους αναγνωρισμένους ξενώνες διαφόρων χωρών.

    Στην Ελλάδα η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών/ Εθνικό Τμήμα ιδρύθηκε το 1966 και σήμερα αποτελείται από 54 Τοπικές Διοικήσεις.  Η Τοπική Διοίκηση Αθηνών Αττικής είναι η πρώτη ιδρυθείσα Τοπική Διοίκηση και δραστηριοποιείται 41 έτη. Είναι η μεγαλύτερη Τοπική Διοίκηση ανά την Ελλάδα κι αριθμεί σήμερα περί τις 2.000 εν ενεργεία και εν αποστρατεία μέλη.

    Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών έχει μόλις κάτι παραπάνω από ένα έτος που έχει εκλεγεί (Μάρτιος 2019) και έκτοτε έχει χαράξει δυναμική πορεία με τις δράσεις του  στην προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση και αναγνώριση του «Υπηρετώ δια της φιλίας»

    Οι δράσεις της προάγουν τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και έχουν ως βασικό στόχο:

    1. να υπηρετεί δια της φιλίας
    2. να προστατεύει το περιβάλλον
    3. να διοργανώνει κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις
    4. να ευαισθητοποιείται κοινωνικά και
    5. να προσφέρει στον συνάνθρωπό μας.

    Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσαν μια δράση για τον καθαρισμό της παραλίας του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία Βούλας Αττικής σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Ιδρύματος στις  6 Ιουνίου 2019   σε  συνεργασία με τη Διοίκηση  του  Π.Α.Α. Παιδιών Με Αναπηρία Βούλας Αττικής  καθώς και  με την υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και την φιλοζωική ομάδα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της κοινωνικής τους δράσης, του  εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης  καθαρίστηκε η πλαζ  και τοποθετήθηκαν παλέτες στον υπόλοιπο χώρο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των παιδιών, ιδιαίτερα  αυτών που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια στην έκταση της παραλίας και προς τη θάλασσα.

    Οι κοινωνικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών Αττικής διοίκησης αποτελούν στοιχεία της  συνεισφοράς των εθελοντών αστυνομικών προς την κοινωνία και τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό διοργανώθηκε  έκθεση εικαστικών που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ομίλου της  UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Δήμου Ηλιουπόλεως με απώτερο σκοπό τη δημιουργία  καλύτερων δεσμών  με την κοινωνία.  Αποδεικνύοντας έμπρακτα  τις ευαισθησίες και τα ταλέντα  πολλών Αστυνομικών καθώς και  την προσφορά τους στον πολιτισμό μας .

    Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν συμπολίτες μας για την κοινωνική τους προσφορά

    * Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, 

    * κ. Γεράσιμος Κουρούκλης, εμπνευστή και δημιουργό της ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής – Silver Alert» 

    * κ. Ιωάννη Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων 

    * κ. Γεώργιος Τσούκαλης, κορυφαίος Έλληνας ιδιωτικός ερευνητής που έχει διασώσει περισσότερες από 16.000 αρχαιότητες 

    * κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Επίτιμος πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών Αττικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) 

    * κ. Ιωάννης Δαραβίγκας, Πρόεδρος  του «Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα» και της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς»

    Αλλά και σε συναδέλφους Αστυνομικούς γυναίκες και έγκριτους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ:

    * Μίνα Καραμήτρου (Open, cnn.gr)

    * Ηρώ Καριοφύλλη (Alpha tv)

    * Βάιο Σύρρο (Star Channel tv)

    * Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (ΕΡΤ, το Παρασκήνιο)

    * Δημήτρη Πώποτα (Πρώτο Θέμα)

    * Αλέξανδρο Καλαφάτη (Έθνος)

    Με κοινωνική ευαισθησία και  για το μεγαλείο του εθελοντισμού και της αγάπης για το συνάνθρωπό μας, δηλώνοντας το παρόν στα προβλήματα  υγείας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας,  πραγματοποίησαν εθελοντική  αιμοδοσία την 21-22/7/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος και στις 17/12/2020  στην αίθουσα της ΓΑΔΑ  σε συνεργασία με την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών

    Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 στηρίζοντας την προσπάθεια του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών,  πατέρα Δημητρίου Παπανδρέου ο οποίος καθημερινά παρέχει συσσίτιο αγάπης  σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, επισκέφτηκαν  το κέντρο ενοριακής αγάπης  προσφέροντας  τρόφιμα αλλά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

    Πλέον των παραπάνω δράσεων, η Τοπική Διοίκηση Αθηνών Αττικής στήριξε και στηρίζει συμμετοχές αθλητών αστυνομικών σε παγκόσμιες αθλητικές οργανώσεις, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες σε σχολεία που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο για γονείς και παιδιά σε συνεργασία με την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητεί και προωθεί δωρεές που στηρίζουν Αστυνομικούς αλλά και ευπαθείς ομάδες πολιτών.

    Το έργο της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών όπως και όλων των Τοπικών Διοικήσεων της Ελλάδας είναι πολύπλευρο και πολυδιάστατο, όχι ευρέως γνωστό όμως με δυναμική και με στόχο τη συμφιλίωση, πάντα τηρώντας και προωθώντας το «Servo per Amikeco».

    Φωτογραφικό Υλικό για τις βραβεύσεις συμπολιτών εδώ https://www.facebook.com/pg/ipa.athens/photos/?tab=album&album_id=3113690558674959

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας