More

    Σαράντης Σαλέας: “Μία γνήσια λαϊκή φωνή”

    Σαράντης Σαλέας: “Μία γνήσια λαϊκή φωνή”

    Ο Σαράντης Σαλέας γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μέλος μουσικής οικογένειας, αφού ο πατέρας του Νίκος, ο θείος του Βασίλης αλλά και ο παππούς του Κώστας υπήρξαν σπουδαίοι κλαρινίστες και εν συνεχεία ο αδερφός του, μοναδικός σολίστ του κλαρίνου Βασίλης Σαλέας. Από ηλικία 11 ετών άρχισε να ασχολείται με την μουσική, συγκεκριμένα με τα keyboards. Σε ηλικία 13 αρχίζει να δουλεύει ως μουσικός σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά και στα 16 του ξεκινά η δισκογραφική του πορεία στα studios ‘’Columbia’’. Παράλληλα κάνει και σπουδές στο Ωδείο «Σταύρος Παλλιάς» για να τελειοποιήσει την μουσική του παιδεία.

    Οι συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του τον κάνουν να ξεχωρίσει και να τον αποκαλέσουν ως τον μεγαλύτερο Έλληνα σολίστ στα πλήκτρα. Συμμετείχε, ως σολίστ στα πλήκτρα, στο άλμπουμ “Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ” του Σ.Σπανουδάκη, σε πολλά τραγούδια του Μ.Αγγελόπουλο, με τον οποίο είχε μια μακρά συνεργασία σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες ανά τον κόσμο. Τελικά αποφάσισε όμως να ασχοληθεί και με το κρυφό μεράκι του,που ήταν το τραγούδι.Το πρώτο δισκογραφικό του άλμπουμ, το οποίο και γνώρισε μεγάλη επιτυχία είχε τίτλο «Όπου πάω αγαπάω». Έπειτα ακολούθησαν τα άλμπουμ «Αν ανταμώναμε»,«Τραγούδια Τρελών Ανέμων», «Καταθέτω», «Μην τολμήσεις» κά.

    Οι συντελεστές σε αυτά τα άλμπουμ, συνθέτες και στιχουργοί, ήταν οι Χρήστος Νικολόπουλος , Αντώνης Βαρδής, Σταμάτης Σπανουδάκης, Βασίλης Σαλέας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Σπύρος Γιατράς, Πάνος Φαλάρας, Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Πάριος, Σταμάτης Γονίδης, Gipsy Kings, Βασίλης Παπαδόπουλος,Νίκος Βαξαβανέλης,Βασίλης Κελαηδής. Στην συνέχεια ακολούθησε το άλμπουμ «Πολύτιμα+Live», αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες όπως Α. Καλδάρα, Μ. Λοϊζο, Μ. Πλέσσα, Ορφέα Περίδη, Σ. Μάλαμα, Τ. Βοσκόπουλο, Γ. Κόρο και Β.Σαλέα.

    Έχει γράψει μουσική σε τραγούδια των Τ.Βοσκόπουλο,Δ.Σαββόπουλο, Α.Βαρδή, Αντύπα και σε πολλά ακόμη τραγούδια τα οποία ερμήνευσε ο ίδιος.Συνεργάστηκε σε τραγούδια-ντουέτο με τους Ε.Βιτάλη, στο τραγούδι “Αναρωτιέμαι’’ , με την Π.Παπαδοπούλου, στο τραγούδι ‘’Γροθιά στο χωρισμό’’, με την Κατερίνα Κόρου, στο τραγούδι ‘’Τραγούδι των ερωτευμένων’’, με τον Μ.Χριστοδουλόπουλο, στο τραγούδι ‘’Φίλε μην κλαις’’ και την ποπ τραγουδίστρια από την Τουρκία Ziynet Sali, στο τραγούδι ‘’ Και σ’αγαπώ’’. Eκτός από το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ασχολήθηκε και με το έθνικ ρεπερτόριο. Εμφανίστηκε στο «ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «OPRE ROMA» με μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές από Βαλκάνια, Ισπανία και Τουρκία. Η παράσταση έγινε και άλμπουμ με τίτλο «Free Gipsy Music».

    Στη συνέχεια το άλμπουμ «Εγώ Μεγάλωσα Νωρίς», το οποίο κυκλοφόρησε και από την δισκογραφική εταιρεία SONY ,Τουρκίας. Το τελευταίο άλμπουμ με την μεγάλη επιτυχία και τον ομώνυμο τίτλο «Στην καρδιά μου βάζω αμπάρες» από την εταιρεία MINOS EMI,σε συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών “Vodafone Hellas”. Εκτός από τα Λαϊκά Κέντρα, έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής του Λονδίνου, της Κωνσταντινούπολης, σε φεστιβάλ μουσικής εξωτερικού, Μελβούρνη,Σίδνεϊ, Μόναχο, Σουηδία, Νέα Υόρκη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Ισραήλ, Τίρανα, Σαν Φρανσίσκο, Μαϊάμι, Σικάγο, Λος Άντζελες, Ντιτρόιντ, Τέξας, Βαλτιμόρι, Νιού Τζέρσι κτλ.

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας