More

    Αφιέρωμα στον καταξιωμένο Παραγωγό Βασίλη Λούκα. Γράφει ο Διευθυντής μας Γιώργος Τσούκαλης.

    Αφιέρωμα στον Παραγωγό Βασίλη Λούκα. Γράφει ο Διευθυντής μας Γιώργος Τσούκαλης.

    Ο Βασίλης Λούκας είναι παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γνωριστήκαμε στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 90 και έκτοτε η αληθινή φιλία μας παραμένει αναλλοίωτη από το χρόνο.

    Θα σας μιλήσω λοιπόν σήμερα εδώ για τον Βασίλη επιχειρώντας να σας μεταφέρω μερικά από τα μυστικά του. Του αρέσει να συλλέγει μινιατούρες αυτοκινήτων, μαζεύει αυτόγραφα από διασημότητες της διεθνούς μουσικής και του θεάματος, είναι λάτρης της φυσικής ζωής, ασχολείται με το καράτε από πιτσιρικάς, έχει μαύρη ζώνη, παίζει ποδόσφαιρο με τις κόρες του, δηλώνει εχθρός κάθε μορφής εθισμού, κάνει συνεντεύξεις με celebrities της μουσικής και του θεάματος, και παρά τις όποιες δυσκολίες που βιώνει όπως όλοι μας τον τελευταίο καιρό δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον.

    «Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου με ενδιαφέρει περνάω όμορφα με τις κόρες μου είτε παίζοντας στον κήπο είτε δίπλα στη θάλασσα. Είναι κάτι που προτιμώ από το να ασχολούμαι με βαρετές παρέες δήθεν δημοσίων σχέσεων και με κουραστικές διασκεδάσεις. »

    Ο Βασίλης Λούκας γεννήθηκε στη Τρίπολη και πριν αρχίσει το σχολείο μια μετάθεση των γονέων του τον έφερε στην Αθήνα με αρκετές διαμαρτυρίες γιατί έχασε τον υπέροχο κήπο του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε. Μεγάλωσε στο τέρμα Πατησίων και όταν τελείωσε το 18ο λύκειο μπήκε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε το πτυχίο του έγινε πολιτικός επιστήμονας αλλά από πιτσιρικάς είχε διαλέξει άλλο δρόμο.

    «Μέσα δεκαετίας του 80 χτύπησα τη πόρτα του γραφείου του Παύλου Μπακογιάννη. Οπλισμένος με θάρρος και θράσος του ζήτησα να γράφω στο περιοδικό ΕΝΑ και στην ερώτηση του «γιατί εσύ ή κάποιος άλλος» του απάντησα «γιατί θα γίνω ο καλύτερος. Στη συνέχεια και μέσα από τη γνωριμία μου με τους αδερφούς Κοσκωτά απογειώθηκε η καριέρα μου. Έκανα αμέτρητα ταξίδια στο εξωτερικό παρακολούθησα απίθανες συναυλίες όπως εκείνη του Michael Jackson στη Ρώμη. Πήγα σε απίθανα πάρτι και σε φεστιβάλ με απίθανα ονόματα. Madonna, Freddie Mercury, Ennio Morricone, Whitney Houston, Sting, Bruce Springsteen, Scorpions, Bruce Willis είναι μερικοί από τους σταρ που είδα συνάντησα και απόλαυσα επί σκηνής. Με τον τελευταίο με είχαν μπερδέψει κάτι κοριτσάκια στις Κάννες και θυμάμαι που με κυνηγούσαν να τους δώσω αυτόγραφο και πείστηκαν με το ζόρι ότι δεν είμαι το είδωλο τους όταν τους μίλησα Ελληνικά».

    Φανατικός Παναθηναϊκός, ειδικά στο μπάσκετ, έχει κάνει κάτι απίστευτο. «Είμαι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα Παναθηναϊκός που έχω φωτογραφηθεί με κασκόλ και καπέλο του Ολυμπιακού μέσα στη θύρα 13. Αυτό έγινε το Νοέμβριο του 1985 όταν ο Ολυμπιακός άλλαζε χέρια και έγινα εξώφυλλο με τίτλο «Πωλείται ένας θρύλος». Θυμάμαι ότι έπρεπε να φωτογραφηθώ ως απογοητευμένος από την πορεία του Ολυμπιακού οπαδός σε μια άδεια λεωφόρο. Το αντίτιμο της φωτογράφησης ήταν τεράστιο… Πήγα στο μαγαζί που είχαμε πάρει τα αθλητικά είδη για τη φωτογράφιση και άλλαξα το κόκκινο κασκόλ και το καπέλο και πήρα του Παναθηναϊκού…»

    Μέσα από πολλά ταξίδια σε Κάννες Μοντρέ Αμερική και Ευρώπη όπως μου λέει είδε και γνώρισε πολύ κόσμο του θεάματος και ήρθε σε επαφή με περίεργες καταστάσεις.

    «Θυμάμαι ακόμη σε μερικά χλιδάτα πάρτι στο Μοντρέ στην Ελβετία με καλεσμένους ποπ αστέρες και στελέχη της δισκογραφίας και του σινεμά όπου η σαμπάνια Ντομ Περινιόν έρρεε σα νερό. Επίσης τότε υπήρχαν  και διάφορα ναρκωτικά που πήγαιναν κι ερχόντουσαν κι εγώ πιτσιρικάς ακόμη κοίταζα αποσβολωμένος έναν αλλιώτικο κόσμο που ξετυλιγόταν μπροστά μου».

    Το 1984 ξεκίνησε τις εκπομπές στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ παράλληλα με την έντυπη δημοσιογραφία. «Το 1988 με φώναξαν στο γραφείο του Κοσκωτά και μου ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνω τη διεύθυνση ξένου ρεπερτορίου στον Sky 100,4. Ήταν η πιο μεγάλη πρόκληση της ζωής μου. Θυμάμαι ακόμη την ατάκα του Σταύρου Κοσκωτά και ενός κορυφαίου στελέχους της Γραμμής. «Δεν είναι δυνατόν να είσαι αλλού. Μόνο σε μας». Αυτό ήταν. Σε χρόνο dt ανήκα πλέον και ραδιοφωνικά στην Γραμμή. Σε ένα εκπληκτικό, πρόσεξε τι θα σου πω, διώροφο γραφείο στην Παλλήνη!!! Από τη θέση του διευθυντή ξένου ρεπερτορίου και ως μέλος της επιτροπής προγράμματος του σταθμού μέλη της οποίας ήταν επίσης ο Τάσος Παπαδόπουλος, διευθυντής του σταθμού, ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, ο Παύλος Αλέπης, η Ελένη Μαβίλη, και η Σάσα Παπαχριστοπούλου, συμμετείχα στο στήσιμο ενός all star ραδιοφώνου για το οποίο ήμουν και θα είμαι περήφανος για πάντα. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν πασίγνωστα ονόματα όπως Βασίλης Τσιβιλίκας Λυκούργος Κομίνης, Κώστας Τουρνάς, Σεμίνβα Διγενή, Ναταλία Γερμανού, Ζωρζ Πιλαλί, Μιμή Ντενίση, Στέφανος Κορκολής, Γιώργος Μεσσάλας, Έλλη Στάη, Νάσος Αθανασίου και πολλοί άλλοι. Εθνική Ελλάδος. Κι αυτό ο κόσμος το εισέπραττε. Θυμάμαι καραβάνια από αυτοκίνητα και πούλμαν να κατακλύζουν τα τεράστια πάρκινγκ των εγκαταστάσεων της Παλλήνης και χιλιάδες κόσμου να δίνουν το παρόν σε πάρτι σε εκπομπές σε live. Θυμάμαι μια εκπομπή τότε εκεί με τον Maxi Priest για την οποία είχαν έρθει πάνω τριακόσια άτομα για ένα αυτόγραφο…

    Ακολουθούν οι μεταγραφές που έκανα αργότερα αναλαμβάνοντας την αντίστοιχη θέση με τον Sky 100,4 στον Flash 961. Μια ακόμη σημαντική στιγμή στη ραδιοφωνική μου καριέρα ήταν όταν ανέλαβα τη διεύθυνση προγράμματος του Seven X. Ακόμη θυμάμαι τις συζητήσεις επι συζητήσεων που έκανα με τον συγχωρεμένο καπετάνιο Αντώνη Κουλουκουντή στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας του στον Πειραιά για το ύφος και το στυλ του σταθμού. Δημιουργώ λοιπόν τότε ένα σταθμό κυριολεκτικά απο το μηδέν έχοντας δίπλα μου την Α εθνική! Πολύ καλούς φίλους αλλά και επαγγελματίες του είδους. Νάνα Κοτσίλη, Γιάννης Ηλίδης Παύλος Σαπουντζής Μαίρη Σπυριδογιαννάκη Θάνος Ασκητής, Ηλίας Μαλανδρής Αλέξης Αλεξίου Δημήτρης Αποστόλου, Yan Anton, Δημήτρης Μπάδρας, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, και πάρα πολλοί άλλοι. Οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές γίνονται από το στούντιο του Δημήτρη Τραντάλη στην Αχαρνών. Το επίσημο opening του σταθμού πραγματοποιείται τον Οκτώβριο του 1989 από τα στούντιο που υπήρχαν τότε στο κλασσικό υπόγειο του Agora Center στη λεωφόρο Κηφισίας. Εκεί όπου είναι σήμερα ο Ant1. Στη συνέχεια ο σταθμός μετακόμισε στο Polis Center στην λεωφόρο Κηφισίας. Στήνω ένα γιορταστικό σόου για να  παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας τους παραγωγούς και για να πλασάρουμε το σταθμό στο κοινό. Πάμε στο πιο διάσημο εμπορικό κέντρο της εποχής που ήταν στη Κηφισιά και μέσα σε ένα μαγαζί στον πρώτο όροφο στήνουμε για ένα τριήμερο ένα τηλεοπτικό στούντιο. Από εκεί περνάει όλη η Αθήνα. Κοσμικοί, celebrities, πολιτικοί, τραγουδιστές, άπαντες. Όλοι. Μου μπαίνει το μικρόβιο της μικρής οθόνης για τα καλά. Έ δεν το κουράζω και πολύ. Τέλος του 90 αρχίζω τηλεόραση στην ΕΡΤ2 και παρουσιάζω την εκπομπή μου, το Starclub. Δεν κάνω κανένα δοκιμαστικό. Θυμάμαι σαν τώρα τον αξέχαστο σκηνοθέτη μου, τον Μιχάλη Μυλωνά, σε ένα τεράστιο στούντιο στην Κατεχάκη να μου λέει : «Έλα ρίξτα. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Όπως είσαι στο μικρόφωνο όταν κάνεις ραδιόφωνο έτσι θα είσαι και στο γυαλί. Δεν σε βλέπει κανείς. Χώστα.» Αυτό ήταν. Δεν είχα κανένα κόλλημα. Δεν μάσησα ούτε μία φορά. Ήταν σα να έκανα χρόνια τηλεόραση. Από εκεί και πέρα αυτό που μπορώ να σου θυμίσω γιατί κι εσύ είχες έρθει αρκετές φορές καλεσμένος μου στην εκπομπή είναι ότι δεν υπήρξε ξένο ή ελληνικό όνομα που να θέλω να έρθει στην εκπομπή και να μη το φιλοξένησα. Πέρασε όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα, και ένα σωρό ονόματα από την Ευρώπη. Τι να πρωτοθυμηθώ… Αξέχαστες εκπομπές έχω κάνει αρκετές. Με τον Βλάσση Μπονάτσο, με τη Νάνα Κοτσίλη, με τα κορίτσια των Army of  Lovers, με την Amber Smith, με το Νότη Σφακιανάκη στο ξεκίνημα του, με τον Moby, με τους Scorpions, με τον Tonino Carotone, με την υπέροχη από κάθε άποψη Emma Shapplin.»

    Τον ρωτάω ποιο θεωρεί ως μοναδικό πλεονέκτημα της εκπομπής του.

    «Μοναδικό ατού και πλεονέκτημα της εκπομπής μου μια πολύ μεγάλη σειρά από αποκλειστικά μηνύματα(id´s) αστεριών του θεάματος και της σύγχρονης διεθνούς σκηνής της μουσικής που μιλούν και Ελληνικά!

    Ανάμεσα στους celebrities αυτούς ξεχωρίζουν ενδεικτικά:

    Scorpions, Phil Collins, Yanni, Soul II Soul, Carlos Santana, Madredeus, Daniel Lanois, Jay Dee, Madonna, Saint Etienne, Ace of Base, Shirley Bassey, Aaron Neville, Kim Wilde, Vaya con dios, Mano Negra, Paula Abdul, Robert Miles, Army of Lovers, Marillon, Luca Carboni, Ottmar Liebert, Errol Brown, Tonino Carotone, Hooverphonic, Stranglers, Jazzie B,  Supermax, Africa Bambaataa, Iggy Pop  κ.α.

    Του ζητάω να μου περιγράψει όλο το παρασκήνιο της ιστορίας της τηλεοπτικής εκπομπής μέσα από την οποία έγινε γνωστός.

    «Θα σου πω ένα χαρακτηριστικό στοιχείο. Η εκπομπή Starclub από το ξεκίνημα της στην ΕΡΤ ανακηρύχτηκε πρώτη μουσική εκπομπή σε όλη την Ελλάδα. Το 1993 κατέκτησε την πρωτιά σε δημοψήφισμα που διοργανώθηκε από το έγκυρο μουσικό περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ που εκείνη τη χρονιά γιόρταζε τα 15 χρόνια της έκδοσης του.

    Στο σύνολο των εκπομπών της Ελληνικής τηλεόρασης το Starclub ήρθε τρίτo μετά από την εκπομπή 10 Μικροί Μήτσοι του Λάκη Λαζόπουλου και το σήριαλ Αναστασία. Σε σχετικούς διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν από το έγκυρο περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ το 1991 αλλά και το 1992 η εκπομπή Starclub ήρθε στην δεύτερη θέση από πλευράς προτιμήσεων αμέσως μετά το MTV! Τα γυρίσματα αλλά και τα live θυμάμαι οτι ήταν μια σκέτη απόλαυση. Δεν υπήρχε ούτε μια στιγμή που να μη γελάμε. Περνάγαμε υπέροχα κι όλο αυτό έβγαινε στο γυαλί. Δυσάρεστη στιγμή για μένα και για όλο το τημ ήταν όταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 είχε αλλάξει η κυβέρνηση και δεν μας ανανέωσαν την εκπομπή με την δικαιολογία ότι δεν είμαστε πολύ κοντά στο ΠΑΣΟΚ που είχε πάρει τότε την εξουσία. Λίγο καιρό μετά δούλευα στο καταπράσινο τότε  Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή. Τι άλλο θέλεις να σου πω… Εκεί μαζί μου, στα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα σαν σκηνοθέτης, ο αείμνηστος φίλος και αδερφός Μανόλης Τζιράκης. Μου τον έχει γνωρίσει ο Τέρυ Σιγανός και μαζί με τον αξέχαστο κολλητό μου Δημήτρη Μπατζάκα, που είναι στον παράδεισο, στη διεύθυνση παραγωγής, στήνουμε ένα απογειωμένο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει στην παρουσίαση η εστεμμένη σε διεθνή καλλιστεία Γεωργία Δρόσου. Στο πρόγραμμα φιλοξενούνται όλα ανεξαιρέτως τα ξένα ονόματα που περνούν από την Ελλάδα και σε πρώτη μετάδοση παίζονται όλες οι διεθνείς επιτυχίες της εποχής. Ανάμεσα στα αμέτρητα Ελληνικά ονόματα που δίνουν το παρόν στην εκπομπή είναι ο Νεκτάριος Σφυράκης η Πέννυ Σταθάκη o Yan Anton ο Αντώνης Ρέμος ο Διονύσης Σχοινάς ο Λάμπης Λιβιεράτος ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο Μιχάλης Ασλάνης ο Ρήγας ο Μάκης Τσέλιος οι Antique με την Έλενα Παπαρίζου στο ξεκίνημα της, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Γιάννης Σπανός, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Κώστας Τουρνάς και πάρα πολλοί ακόμη. Το Starclub περνάει θριαμβευτικά από το Κανάλι 5 για μια διετία και αμέσως μετά κάνει ένα πέρασμα στον Αντ1 για να καταλήξει στο κανάλι Seven όπου απλά η εκπομπή απογειώθηκε σε ποσοστά και σε επιτυχίες. Όσο για τις ώρες μετάδοσης στην ΕΡΤ2 αρχικά έβγαινα Σαββατοκύριακα. Πρώτα το μεσημέρι και μετά το απόγευμα γύρω στις 7. Στο Κανάλι 5 αρχικά είχα καθημερινό πρωϊνό δίωρο και στη συνέχεια απογευματινή καθημερινή ζώνη. Στον Αντ1 ήμουν Σάββατα. Στον Seven δεν υπάρχει ώρα που να μην έχω κάνει εκπομπή. Από το πρωϊ μέχρι και τα ξημερώματα. Καθημερινά. Είτε μια ώρα είτε δίωρο. Ένα μεγάλο διάστημα μάλιστα έπαιζα το μεσημέρι live και σε επανάληψη το βράδυ.

       Η τελευταία δική μου εκπομπή που έκανα στην τηλεόραση ήταν η παρουσίαση μιας χλιδάτης παραγωγής του Μάνου Γεράνη με τίτλο «Χρυσοί σκούφοι» που προβλήθηκε μερικά χρόνια πριν στην ΕΤ1».

    Μέσα από την ενασχόληση του με το θέαμα γνώρισε και είδε πολλά.

    «Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα γύρισμα με το συγκρότημα  Soul II Soul σε ένα από τα κλαμπ του Μάκη Ψωμιάδη στην οδό Αμερικής. Ο επιχειρηματίας είναι με συνεργάτες του και μιλάνε δυνατά στον εξώστη του μαγαζιού και δεν μπορεί να γίνει η συνέντευξη. Κανείς δεν τολμάει να τον διακόψει και ο σκηνοθέτης με βάζει πρεσβευτή να τον παρακαλέσω να κάνει λίγο ησυχία. Πάω σιγά σιγά ζητάω να μιλάνε λίγο πιο σιγά και περιμένω την αντίδραση. «Και γιατί δεν μου το λέτε τόση ώρα» μου λέει και έρχεται κάτω στο πλατό και κερνάει όλη την ομάδα από ένα τεράστιο πούρο…».

    Παράλληλα με τις εκπομπές του ο Βασίλης Λούκας γράφει βιβλία. Το πρώτο του ήταν ένα συλλογικό έργο, με τίτλο Rock Manual. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1996. Το δεύτερο λέγεται Eightίλα. Αναφέρεται στην ιστορία της δεκαετίας του 80 και κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις Απόπειρα. Η δεύτερη έκδοση του έγινε από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.  Αυτό τον καιρό σχεδιάζει όπως μου λέει την τρίτη έκδοση του βιβλίου αυτού. Το τρίτο βιβλίο όπου έβαλε την υπογραφή του ως συγγραφέας είναι το βιβλίο Η Χρυσή πλατίνα. Περιγράφει με γλαφυρό τρόπο όλο το παρασκήνιο της δισκογραφίας και αναφέρεται στους μεγάλους πρωταγωνιστές του ήχου εντός και εκτός Ελλάδος.

    «Από το μηδέν μπορείς να πάς εύκολα στη κορυφή. Αρκεί να έχεις άκρες να ξέρεις να σκύβεις τη μέση ή το κεφάλι και κυρίως να έχεις γερό στομάχι. Αλλιώς δεν επιβιώνεις» μου είχε πει ο Sting το 1985 στο Παρίσι ξημερώματα σε ένα εστιατόριο και τα λόγια του τα θυμάμαι ακόμη» λέει ο Βασίλης Λούκας που ακόμη έχει στο μυαλό του μια «μαγική» ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

    «Την είχα γνωρίσει μέσω του Βλάσση Μπονάτσου στο σπίτι της στη Στησιχόρου. Μετά από μια συνέντευξη και φωτογράφηση που κάναμε τότε για τον Βλάσση ο οποίος είχε βγάλει ένα δίσκο με την εταιρία του Κώστα Σάκκαρι το μενού θυμάμαι είχε μακαρόνια αλ ντέντε φτιαγμένα από την απόλυτη σταρ την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μιλώντας για το κύκλωμα του θεάματος μου είχε πει το εξής: «στο χώρο αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις αληθινή φιλία μιας και όλοι σκάβουν το λάκκο του άλλου πίσω από την πλάτη του». Είναι κάτι που το διαπιστώνω κάθε μέρα…»

    Στην ερώτηση μου τι έχει μείνει στη ζωή του από όλα τα χρόνια  της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου η απάντηση του είναι ξεκάθαρη.

    – Γνώρισα πολλά και πολύ ωραία κορίτσια. Συνάντησα απίθανα ονόματα. Συνυπήρξα με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Φίλους από τα media έχω ελάχιστους. Μετρημένους. Αληθινούς όμως. Γνήσιους. Όπως εσύ Γιώργο που με τιμάς με την αληθινή φιλία σου με την αγάπη σου και με την κουμπαριά μας. Όσο για γνωστούς και γνωστές έχω αμέτρητους και αμέτρητες. Στέκομαι σε μια λεπτομέρεια όμως. Στο χώρο αυτό, ειδικά στα μέρη μας, το τονίζω αυτό, σπανίζει μια λέξη. Μπέσα. Έχω δει αρκετό κόσμο που φοράει παντελόνια μόνο για να μη κρυώνει….»

    Ο Βασίλης είναι περήφανος πατέρας δυο κοριτσιών που όπως λέει είναι η χαρά και το νόημα της ζωής του. Σήμερα κάνει εκπομπές κάθε πρωί από τις 6 μέχρι τις 8 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό Kosmos 93,6 της ΕΡΤ γράφει στο περιοδικό Τηλέραμα αρθρογραφεί σε διάφορα site ενώ ετοίμασε και το νέο βιβλίο του που αναφέρεται σε όλους τους μυστηριώδεις θανάτους στο χώρο της Showbiz. Λεπτομέρειες για αυτό το βιβλίο θα πούμε σε επόμενο σημείωμα μας.

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας