test
More

  “Ιωάννης Μαρωνίτης: Ένας ακάματος εργάτης του Πολιτισμού”. Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης

  “Ιωάννης Μαρωνίτης: Ένας ακάματος εργάτης του Πολιτισμού”.

  Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης: Διευθυντής του Art & Art Magazine και Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

  Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε έναν εκλεκτό άνθρωπο και έναν ξεχωριστό συμπατριώτη μας. Τον Ιωάννη Μαρωνίτη. Ο πρόεδρος του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας ομίλων συλλόγων και κέντρων της Unesco (wfuca) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική εν μέσω τόσο δύσκολων καταστάσεων που βιώνει η πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό παράγει πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σεβόμενος πάνω από όλα τον συνάνθρωπο του όλους τους συνεργάτες του και βέβαια τους φίλους του. Γνωρίζει πότε αλλά και με ποιο τρόπο πρέπει να αναλάβει την ατομική αλλά και λόγω ιδιότητας του την ομαδική ευθύνη και δεν σταματά να προσφέρει. Οι αδιάκοπες δράσεις του που αφορούν στο κοινωνικό παντοπωλείο στο κοινωνικό συσσίτιο στο κοινωνικό φαρμακείο αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες δομές παροχής βασικών αγαθών που επιβλέπει μέσω της Unesco απλά δείχνουν την διάθεση προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

  Αξιοσημείωτο είναι ότι εν μέσω πανδημίας ο όμιλος για την Unesco Πειραιώς και νήσων σε συνεργασία με την International Action Art διοργανώνουν τέσσερις διεθνείς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς με θέματα ζωγραφικής ποίησης λογοτεχνίας πεζογραφίας και μαγειρικής με θέμα τον κοροναϊό και την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα αυτή την εποχή. Οι συμμετέχοντες μέσω των έργων τους θα δώσουν μια πνοή αισιοδοξίας για το μέλλον ενώ όλα τα έργα θα παρουσιαστούν μετά την τέλος των περιοριστικών μέτρων σε ειδική έκθεση και θα βαθμολογηθούν από επιτροπή έμπειρων κριτών για να προκύψουν οι νικητές κάθε κατηγορίας. Παράλληλα διοργανώνονται και σεμινάρια με στόχο την επιμόρφωση και περαιτέρω βοήθεια διαφόρων κοινωνικών ομάδων ενώ το πρόσφατο παράδειγμα της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας του ομίλου η οποία συνεχίζει τις πρόβες της διαδικτυακά εν μέσω της απαγόρευσης μετακινήσεων που ισχύει στην χώρα μας. Όλα αυτά απλά αποδεικνύουν το πάθος του Ιωάννη Μαρωνίτη για προσφορά. Πρόκειται για έναν μοναδικό συμπολίτη και συνάνθρωπο μας. Έναν αληθινό ευπατρίδη. Έναν πραγματικό Έλληνα που πιστεύει σε αξίες σε ιδεώδη και έναν άνθρωπο που τιμά με το παραπάνω τις ρίζες και τον πολιτισμό μας.

  Ο Ιωάννης Μαρωνίτης από μικρή ηλικία ξεχώρισε για το ήθος του και την αξία του. Μετά τις σπουδές του ως ηλεκτρονικός μηχανικός ανώτατης εκπαίδευσης εργάστηκε ως στέλεχος και ως διευθυντής σε διάφορους τομείς και υπηρεσίες. Στη μακρόχρονη καριέρα του διετέλεσε στέλεχος εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών πλοίων, ήταν στέλεχος στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν υπεύθυνος Τμήματος Συστημάτων Ηλεκτρονικής Προστασίας, διετέλεσε επίσης Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, εκπρόσωπος κοινωνικών φορέων και αναπληρωτής Νομάρχης Πειραιά.

  Έχει επωμιστεί σειρά διοικητικών ευθυνών έχει αναλάβει πολλές και ποικίλες πρωτοβουλίες στον ευρύτερο τομέα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και ως άνθρωπος με ήθος και αξία έχει ασχοληθεί επιτυχώς με την οργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων υλοποιώντας σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για Θέματα Υγείας, η δημιουργία Υπηρεσίας Ψυχοκοινωνικής Κάλυψης Σχολικών Μονάδων Νομαρχίας Πειραιά, η δημιουργία Τράπεζας χορηγών για τον Πολιτισμό, η ίδρυση Κέντρου Επικοινωνίας Πολίτη στην ΝΕΛΕ Πειραιά, το Πιλοτικό πρόγραμμα »Τηλεθέρμανση του 1ου ΤΕΛ Πειραιά, η ολοκληρωμένη πρόταση για την ίδρυση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και πολλά άλλα. Κοινωνικά ευαίσθητος δεν σταματά να ασχολείται με προγράμματα κοινωνικού αποκλεισμού, με προγράμματα για ειδικές ομάδες, με προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης με θέματα λαϊκής επιμόρφωσης ενώ παράλληλα έχει οργανώσει με επιτυχία εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις μέχρι σήμερα. Ως σύμβουλος Πολιτισμού στον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων έχω την τιμή και την ευχαρίστηση να συνυπάρχω μαζί του υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο. Πράξη που όπως επισημαίνει και ο ίδιος ο Γιάννης αποτελεί απλά έργο ζωής.

  Τελευταία άρθρα

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ι.Μ.Π. για το έτος 2024-2025

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για το έτος 2024-2025 Έπειτα από μία δημιουργική και καρποφόρα...

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Ωδείου...

  Ο προστάτης του Πολιτισμού Γιώργος Τσούκαλης βραβεύτηκε εις διπλούν.

  Ο προστάτης του Πολιτισμού βραβεύτηκε εις διπλούν. Τις βραβεύσεις ο Γιώργος Τσούκαλης...

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ – Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον πολιτιστικό τουρισμό

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον...
  14,2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας