More

    Αποκλειστική συνέντευξη του Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Art & Art Magazine

    1. Φίλε Γρηγόρη σε ευχαριστούμε για αυτή την συνέντευξη στο περιοδικό μας Art & Art Magazine. Πως θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια σε σχέση με τη μουσική;

    Απ. Φίλε μου Νίκο σε ευχαριστώ για την φιλοξενία αυτή. Η Αγάπη μου για την μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς . Σχεδόν από την ηλικία των 5 ετών ξεκίνησα να παίζω πιάνο και μέχρι τώρα είναι από τις λίγες στιγμές που με χαλαρώνουν και με ηρεμούν . Σταμάτησα δυστυχώς ένα χρόνο πριν το πτυχίο φανερά κουρασμένος από το αποστειρωμένο κλίμα των ωδείων και γιατί πάντα μέσα μου με ‘πείραζε’ η λαϊκή μουσική . Αργότερα σπούδασα ανώτερα θεωρητικά αρμονία ,αντίστιξη και ιστορία της μουσικής . Ώσπου τελικά με κέρδισε το τραγούδι ..

    • Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία σου το βαρύ όνομα που κουβαλάς;

    Απ. Πιο πολύ με δυσκόλεψε παρά με βοήθησε το επίθετο μου. Δεν είμαι απλά ο γιος ενός τραγουδιστή . είμαι ο γιος και συνεχιστής ενός από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα,  με τεράστια προσφορά στον πολιτισμό μας και δυστυχώς ο κόσμος δεν βλέπει έναν νέο άνθρωπο που αγαπάει αυτό που κάνει, ούτε ασχολείται με το πόσο ταλέντο έχει , αλλά σε συγκρίνει με τον τεράστιο Μπιθικώτση.  Όποιον και να συγκρίνεις με τον Μπιθικώτση δεύτερος θα έρθει .. . Μπιθικώτσης δεν γίνεται πάλι και είμαι πολύ υπερήφανος που κουβαλάω το όνομα του και ακόμα πιο περήφανος που μου εμπιστεύτηκε να διαφυλάσσω και να συνεχίσω  την σπουδαία  πολιτιστική του κληρονομιά…

    • Πόσο εύκολο είναι σήμερα για έναν νέο άνθρωπο να υπηρετήσει με αξιώσεις  το ελληνικό τραγούδι και να πετύχει και ποια τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσει;

    Απ. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που δεν θα την χαρακτήριζα παράδεισο για τα όνειρα των νέων καλλιτεχνών … Θέλει πολύ προσπάθεια, υπομονή , γερό στομάχι και πάνω από όλα απέραντη αγάπη για την μουσική ή για οποιαδήποτε μορφή τέχνης επιθυμεί ο καθένας να υπηρετήσει, γιατί μόνο έτσι θα βρουν κουράγιο να συνεχίσουν με όλα αυτά που πρόκειται να συναντήσουν, προκειμένου να καταφέρουν κάποια στιγμή να επικοινωνήσουν τα όνειρα τους και την τέχνη τους στο ευρύ κοινό ..

    • Τι έχεις στα άμεσα σχέδιά σου καλλιτεχνικά, αλλά και προσωπικά;

     Απ. Είμαι ήδη στο στούντιο ετοιμάζοντας μετά  από πολλά χρόνια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τραγούδια που πάνω από όλα αγγίζουν εμάς και έχοντας βρει πολλή αγάπη στην Αspect, μια νεοσύστατη δισκογραφική εταιρεία που στήνει ο Χρήστος Κοπελούζος με πολύ μεράκι . Ήρθε επιτέλους η ώρα μετά από πολύ καιρό να ακούσετε καινούρια πράγματα από μένα. Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι πλήρης και ευτυχισμένος ενώ ετοιμάζομαι να επισημοποιήσω μια πολύχρονη σχέση μου με έναν άνθρωπο που αγαπώ πολύ . Και αυτό βέβαια που προσεύχομαι καθημερινά είναι να έχει ο Θεός καλά τον γιο μου τον Γρηγόρη (τον 3ο) που είναι η μεγάλη μου λατρεία και αδυναμία.

    • Τι προσδοκάς και εύχεσαι για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση;

    Απ. Εύχομαι να έχω την υγεία μου γιατί είναι το πολυτιμότερο αγαθό, για να μπορέσω να πραγματοποιήσω όλα τα όνειρα μου και να είμαι δίπλα στους ανθρώπους που αγαπώ . Γιατί πιστεύω ακράδαντα την λαϊκή ρήση  όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει…

    Παράλληλα ετοιμάζω μια σειρά συναυλιών αφιερωμένες στον πατέρα μου, που όμως αυτή την φορά θα έχουν μια ιδιαίτερη πινελιά καθώς μέσα στα τραγούδια που θα ακούγονται στις παραστάσεις θα περιλαμβάνονται και ανέκδοτα κομμάτια  που έγραψε τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του και μάλιστα θα ακούγονται αρχικά και στην πρωτογενή τους μορφή όπως ακριβώς τα έγραφε με το μπουζούκι του και τα ηχογραφούσε σε ένα κασετοφωνάκι … Πιστέψτε με πρόκειται για σπουδαία τραγούδια .

    • Φίλε Γρηγόρη, μία ευχή για το περιοδικό μας που υπηρετεί την Τέχνη και τα νέα παιδιά;

    Απ. Εύχομαι στο περιοδικό σας να έχει μια μεγάλη πορεία γιατί είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται προσπάθειες σαν την δική σας που σαν κίνητρο έχουν την προώθηση του ελληνικού μας πολιτισμού.

    Προσωπικά, εύχομαι στον φίλο μου Νίκο Αμοργιανό δύναμη και κουράγιο και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να υλοποιήσει όσα έχει στο μυαλό του και στην καρδιά του.

    Σε ευχαριστώ φίλε Νίκο!

    Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας