More

    Αγιασμός στο Ωδείο της Ι.Μ.Π. και βράβευση του Βασίλη Σκουλά σε Επίτιμο Καθηγητή.

    Αγιασμός για το Ωδείο της Ι.Μ.Π. και βράβευση σε Επίτιμο Καθηγητή του Βασίλη Σκουλά.

    ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΛΑ

    Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε ο Αγιασμός του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ.Σεραφείμ χθες Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. 

    Πλήθος κόσμου, σπουδαστές και γονείς, είχαν την ευκαιρία να παραστούν σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, αφού μετά το πέρας του Αγιασμού και των απονομών των Τίτλων Σπουδών, βραβεύτηκε για την πολυετή του προσφορά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό της πατρίδος μας, ο κορυφαίος Έλληνας Λυράρης Βασίλης Σκουλάς.

    Έπειτα λοιπόν από απόφαση του Γενικού Διευθυντού κου Νικολάου Αμοργιανού και του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, ο κος Βασίλης Σκουλάς αναγορεύθηκε Επίτιμος Καθηγητής του Μητροπολιτικού Ωδείου, κάνοντας λόγο ο κος Αμοργιανός για την οικουμενική προσφορά και αποδοχή του τιμωμένου προσώπου στην μουσική μας τέχνη και παράδοση.

    Τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ εξαίροντας το τεράστιο έργο και την προσφορά του κου Σκουλά, μιλώντας με λόγια συγκινητικά για την ελληνική μας μουσική παράδοση και για την ιερά αγάπη του τιμηθέντος που δείχνει, υπηρετώντας την τόσες δεκαετίες με απόλυτη επιτυχία. Μίλησε για τις αξίες και την αναγκαιότητα όλων όσων υπηρετούν την παράδοσή μας και πόσο σημαντική είναι αυτή η κατάθεση ψυχής ανθρώπων όπως του κου Σκουλά, απέναντι στους νέους μας και την ιερά τέχνη της μουσικής. Το κοινό χειροκροτούσε παρατεταμένα τον θρύλο της Κρητικής Μουσικής όπου μετά την βράβευσή του έδωσε τον δικό του χαιρετισμό, ευχαριστώντας για την απρόσμενη αυτή βράβευση και αναγόρευση σε Επίτιμο Καθηγητή. Επίσης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ που αποτελεί τον πνευματικό φάρο της πόλης του Πειραιά και τον Γενικό Διευθυντή κο Νικόλαο Αμοργιανό, που δίνει τον εαυτό του ολοκληρωτικά στην υπηρεσία των νέων και της μουσικής μας.   

    Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία και προσφορά του διεθνούς φήμης Ιδιωτικού Ερευνητού κου Γεωργίου Τσούκαλη, επιστήθιου φίλου και συνεργάτου του κου Αμοργιανού, αφού μερίμνη του αποπερατώθηκε η νέα Αίθουσα Κρουστών του Μητροπολιτικού Ωδείου, (αίθουσα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ) δίνοντας και αυτός με τη σειρά του τον δικό του σύντομο χαιρετισμό για το τεράστιο καλλιτεχνικό έργο που επιτελείται στο Μητροπολιτικό Μουσικό Ίδρυμα. Μίλησε για τον επικεφαλής και εμπνευστή του Ωδείου κο Νίκο Αμοργιανό, αλλά και για τον σεπτό Ποιμενάρχη κ.κ.Σεραφείμ, όπου ως πνευματική «ομπρέλα», διαποιμαίνει με αγάπη,τόσο την πόλη του Πειραιά, όσο και τα Ιδρύματα της Μητροπόλεως. Με το ίδιο σθένος και το ίδιο ιερό πάθος εδώ και τόσες δεκαετίες.

    Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους εκλεκτούς καλεσμένους του Ωδείου κ.κ. Βασίλη Σκουλά, Γεώργιο Τσούκαλη, Κώστα Κατσαφάδο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Δρ.Ασπασία Αλιγιζάκη Αντιδήμαρχο Παιδείας, Διεθνολόγο και Δικηγόρο και την Δρ.Ρενάτα Δαλιανούδη Αν.Καθηγήτρια του Ιονίου Παν/μίου, Μουσικολόγο και Εθνομουσικολόγο, ξεναγήθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή κο Νικόλαο Αμοργιανό στον 1ο όροφο του Ωδείου και στην νέα αίθουσα Κρουστών, δωρεά του Γεωργίου Τσούκαλη. Ο κος Αμοργιανός έλαβε ευχές,  εύσημα και την ευαρέσκεια του σεπτού Ποιμενάρχου κ.κ.Σεραφείμ για την ευταξία και ανέλιξη του Ωδείου, καθώς μνεία έγινε και για το έργο της Διεύθυνσης Σπουδών και την κα Ευδοκία Σιδέρη.  

    Στο τέλος της ξεχωριστής αυτής βραδιάς για το Ωδείο της Ι.Μ.Π. ακολούθησε μικρή δεξίωση, ενώ ακούστηκαν Κρητικές μελωδίες από τους καθηγητές και την Χορωδία, με αποκορύφωμα το τραγούδι «Γεια σου χαρά σου Βενετιά» του Σταύρου Ξαρχάκου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Ευδοκίας Σιδέρη. Τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο σπουδαστής της Τάξης Κρητικής Λύρας Βασίλης Δημακάκος, όπου ερμήνευσε με τη Λύρα του την μελωδία «Ο Αργαλιός» του Μουντάκη, καταχειροκροτούμενος από το πλήθος του κόσμου και τον ίδιο τον κο Σκουλά, όπου έμεινε ενθουσιασμένος από την μουσική απόδοση.

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας