More

  Γνωρίζει η υπουργός Πολιτισμού τι είναι Τέχνη;

  Με θλίψη αλλά και οργή, διαπιστώσαμε ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια των πολιτικών και τον πόλεμο που δέχεται η Τέχνη και ο Πολιτισμός από αυτούς που καλούνται να διαχειριστούν τις τύχες του ελληνικού λαού. Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, τη στιγμή που πριν το επερχόμενο lock down, ανακοινώνει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ το λουκέτο στα Ωδεία της χώρας, όταν σχολεία και φροντιστήρια παραμένουν ανοικτά. Γνωρίζει η κυρία Μενδώνη τι είναι ένα Ωδείο; Όταν πήγε στην Επίδαυρο να ακούσει στο βιολί την Chaconne του Bach, γνωρίζει ότι αυτός που έπαιζε τελείωσε κάποιο Ωδείο, κάνοντας ατομικά μαθήματα; Με ποια λογική κλείνεις τα ατομικά μαθήματα κυρία Υπουργέ και αφήνεις να συνωστίζονται στις τάξεις των σχολείων 20 και 25 παιδιά; Δυστυχώς άνθρωποι άγευστοι και αδαείς με αυτό που ονομάζεται Τέχνη, καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, για να θάψουν ακόμα πιο βαθιά την καλλιτεχνία πάσης φύσεως, αυτό που λέγεται συναίσθημα και αυτό που προάγει το πνεύμα, κάτι που όπως διαπιστώνουμε καιρό τώρα συμβαίνει και πολύ μεθοδευμένα στην πατρίδα μας.

  Νίκος Αμοργιανός

  Εκδότης του ART & ART MAGAZINE

  Επισυνάπτουμε την δήλωση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ:

  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 69863 / ΦΕΚ 4829 -Β- 2/11/2020 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας…» και συγκεκριμένα τα άρθρα 1 περ. 8 και 5 περ.13, αναστέλλονται τα μαθήματα στα Ωδεία και τις Μουσικές σχολές, καθώς και σε όλες τις Δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, από σήμερα, Τρίτη 3 μέχρι και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες (Π.Ε.) που έχουν χαρακτηριστεί «Επιπέδου Αυξημένου Κινδύνου».

  Σύμφωνα με το άρθρο 11.β, αυτές είναι σήμερα οι Π.Ε.  Αθηνών, Πειραιώς, Αττικής, Βοιωτίας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Θήρας, Νάξου και  όλη σχεδόν η Βόρεια Ελλάδα.

  Η ΚΥΑ αυτή μας κοινοποιήθηκε μετά τις 2 μ.μ. με διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Α.Π. 612898/16432/4533/3-11-2020).

  Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ εκφράζει με επιστολή του προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού την απορία και τη θλίψη του για την επιλεκτική στοχοποίηση της καλλιτεχνικής παιδείας για μια ακόμα φορά, καθώς κλείνουν τα Ωδεία, τα οποία προσφέρουν κυρίως ατομικά μαθήματα, σε ευρύχωρες αίθουσες, υπό αυστηρές υγειονομικές συνθήκες, την ίδια ώρα που παραμένουν ανοιχτά τα φροντιστήρια, τα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια, και όλα τα υπόλοιπα σχολεία, τα οποία προσφέρουν μόνο ομαδικά μαθήματα σε τάξεις έως και τριάντα ατόμων.

  Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ συντάσσεται με τους καθηγητές, τους μουσικούς, τους καλλιτέχνες, και όλους τους φορείς του σύγχρονου πολιτισμού, διαμαρτυρόμενο για το δυσανάλογο φορτίο που σηκώνουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, την αυξανόμενη περιθωριοποίηση και την οικονομική εξαθλίωση μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει και να εκλογικεύσει τα μέτρα, τουλάχιστον σε αναλογία με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, και να προβεί σε άμεση οικονομική ενίσχυση των Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των καθηγητών μας, και των καλλιτεχνών εν γένει.

  Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ

  Τελευταία άρθρα

  Ο κορυφαίος Καθηγητής Κιθάρας Άγγελος Αγκυρανόπουλος, στο Ωδείο της Ι.Μητροπόλως Πειραιώς.

  Ο κορυφαίος Καθηγητής Κιθάρας Άγγελος Αγκυρανόπουλος, στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλως Πειραιώς. Άγγελος Αγκυρανόπουλος Ο Άγγελος...

  Παγκόσμιο σοκ – Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

  Παγκόσμιο σοκ - Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα από ανακοπή. O ποδοσφαιρικός πλανήτης θρηνεί για...

  Σπυρίδων Μοσχονάς – Ένας σπουδαίος Τρομπονίστας στο Ωδείο της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

  Σπυρίδων Μοσχονάς - Ένας σπουδαίος Τρομπονίστας στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Σπυρίδων Μοσχονάς Γεννήθηκε στη...

  Δημοσθένης Μπούρος – “Ο επιστήμονας που πρωτοπορεί σε παθήσεις των πνευμόνων”. Γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος

  Ο Αιτωλοακαρνάνας  επιστήμονας  που πρωτοπορεί σε παθήσεις των πνευμόνων, έχει αναπτύξει επαναστατική μέθοδο στη θεραπεία θανατηφόρων πνευμονικών παθήσεων. Γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος 
  14.2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας