More

    “Εν Αρχή ην ο Λόγος”. Γράφει η Βασιλική Τσίγγα, Συγγραφέας-Σύμβουλος Προσωπικής Ανέλιξης-Δημοσιογράφος

    “Εν Αρχή ην ο Λόγος”. Γράφει η Βασιλική Τσίγγα, Συγγραφέας-Σύμβουλος Προσωπικής Ανέλιξης-Δημοσιογράφος

    Εν Αρχή ην ο Λόγος!

    Ένας Λόγος Απελευθερωτικός, Κεχριμπαρένιος.

    Καθαγιασμένος, Συνειδητός Λόγος. Ενωτικός, μακριά από τις περιοριστικές πεποιθήσεις του εγώ και της προσωπικότητας. 

    Εξυψωτικός, Eμπνευσμένος από την Πύρινη Φλόγα  της Καρδιάς σου.

    Αρμονικός και Ειρηνικός Παλλόμενος με το Κρυστάλλινο Φως εντός σου και με όλα τα όντα. Ένας Λόγος Καθαρός και Αρμονικός, Αδιάσπαστος με την Πηγή της Αγάπης.

    Η Ποιότητα τόσο των Σκέψεων μας όσο και των Λέξεων μας, ευθύνεται άμεσα για το πώς νιώθουμε. Όταν σκεφτόμαστε ή μιλάμε συνεχώς αρνητικά για εμάς τους ίδιους και τον κόσμο γύρω μας, βιώνουμε συνεχώς αρνητικά συναισθήματα (φόβο, λύπη, θυμό, κτλ). Το αντίθετο αποτέλεσμα συμβαίνει όταν σκεφτόμαστε θετικά, βιώνουμε αντίστοιχα συναισθήματα αισιόδοξα (χαρά, αγάπη, ευγνωμοσύνη, κ.τ.λ).

    Διότι κάθε Σκέψη μας ενεργοποιεί στον εγκέφαλό μας δισεκατομμύρια νευρώνες, οι οποίοι πυροδοτούν με τη σειρά τους άλλους νευρώνες, σχηματίζοντας έτσι ολόκληρα δίκτυα, τα οποία μάλιστα δυναμώνουν με κάθε ανάλογη σκέψη.

    Όπως εξηγεί ο δρ. Τζόζεφ Ντισπένζα, νευροεπιστήμονας και συγγραφέας, “οι σκέψεις μας παράγουν χημικές ουσίες. Αν οι σκέψεις μας είναι θετικές, τότε παράγουν χημικές ουσίες που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Οι αρνητικές σκέψεις -όπως αυτές που απορρέουν από φόβο- παράγουν κι αυτές χημικές ουσίες, οι οποίες μας δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε  καλά”.

    Οι Σκέψεις μας και τα Λόγια μας έχουν μεγάλη δύναμη και επηρεάζουν το νου μας. Καθώς όλα είναι ενέργεια, οι σκέψεις μαζί με την έκφραση των σκέψεων μας που είναι ο λόγος μας, έχουν ενέργεια και δόνηση (θετική ή αρνητική) ανάλογα την ποιότητα τους.

    Οι νευροεπιστήμονες επιβεβαιώνουν, ότι χάρη στη νευροπλαστικότητα, δηλαδή την ικανότητα που έχει ο εγκέφαλός μας να δημιουργεί νέες συνάψεις μεταξύ των νευρώνων και καινούρια νευρωνικά δίκτυα, μπορούμε να διακόψουμε την τροφοδοσία στα δίκτυα που αντιστοιχούν στις αρνητικές σκέψεις, να τα αποδυναμώσουμε και στη θέση τους να χτίσουμε καινούρια.

    Ο εγκέφαλος χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να λάβει την πληροφορία που του δίνεται ως αληθινή, ώστε να σβηστούν οι παλιές περιοριστικές πεποιθήσεις και οι συνήθειες και να γραφτούν πάνω στο κενό, νέες θετικές.

     Έρευνες έχουν δείξει πως αρκούν 21 συνεχόμενες μέρες για να πετύχουμε το στόχο μας ή την αλλαγή. Αυτό πραγματοποιείται με συγκεκριμένη μέθοδο για 21 ημέρες μέσω των θετικών δηλώσεων, μέσω του θετικού λόγου.

    Επαναλαμβάνοντας μια θετική δήλωση, μπορούμε να δημιουργήσουμε στον εγκέφαλό μας ένα ισχυρό δίκτυο από νευρώνες, οι οποίοι όπως εξηγεί ο δρ Ντισπένζα, απελευθερώνουν στον οργανισμό μας ένα κοκτέιλ feelgood ορμονών.

    Με τις θετικές δηλώσεις και κατά επέκταση το Φωτεινό Λόγο, σταθεροποιείται και ισχυροποιείται η οπτική αντίληψη. Είμαστε ό,τι σκεπτόμαστε και ό,τι πιστεύουμε. Αν πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε, θα έρθουν οι άνθρωποι και οι καταστάσεις να μας δείξουν και να τονίσουν αυτό ακριβώς, μέσα από αρνητικές συμπεριφορές τους. Αντίστοιχα αν πιστεύουμε ότι αξίζουμε τα καλύτερα, τα καλύτερα θα μας δείχνει και ο εξωτερικός μας κόσμος. Όπως μέσα μας έτσι κι έξω μας.

    Καθώς είμαστε όλοι καθρέφτες, το όμοιο, προσελκύει όμοιο. Με τις θετικές δηλώσεις και τις θετικές λέξεις ενεργοποιούνται δονήσεις που ελκύουν όμοιες με αποτέλεσμα να υλοποιούνται θετικές καταστάσεις και όσα επιθυμούμε, ανάλογα το βαθμό της πίστης και εστίασης στο στόχο μας και στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Τα Πάντα Ρει. (Ηράκλειτος) Σχεδόν τίποτα δεν είναι στατικό. Μόνο τα δέντρα και οι πέτρες δε μετακινούνται. Ευφυέστατο είναι να επιλεγούμε την αλλαγή που θέλουμε για τη ζωή μας. Αποκλειστικά και μόνο από εμάς τους ίδιους εξαρτάται αυτή η θετική αλλαγή. Οφείλουμε συνειδητή προσπάθεια καθημερινά, και κάθε στιγμή στο εδώ και τώρα.

    Η αποφασιστικότητα και η θέληση μας είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά για ανέλιξη και πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Μια θετική αλλαγή στη ζωή μας δεν έρχεται ποτέ μα ποτέ μέσα από τον ίδιο περιοριστικό τρόπο σκέψης και νοητικών παλαιών εγγράφων. Παρά μόνο με εγρήγορση, διάθεση και πρόθεση νου και ψυχής για το Καλό, το Ανώτερο.

    Το ουσιαστικό βήμα της προσωπικής μας αλλαγής και εξέλιξης είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι για να καλυτερεύσουμε εν γένει όλα τα επίπεδα της ζωής μας, αρκεί να σκεπτόμαστε, να μιλάμε, να νιώθουμε και να πράττουμε κάτω από την επιρροή της Φωτεινής μας υπόστασης.

    Μέσω της επανάληψης μαθαίνουμε.

    Χρειάζεται να τροποποιήσουμε κάποιες λέξεις και φράσεις με αρνητικό νόημα σε θετικό. Για παράδειγμα Αντί τρομερό, η λέξη υπέροχο. Αντί φοβερό, να αντικατασταθεί με τη λέξη, εξαιρετικό. Αντί διαόλου κάλτσα, η φράση Αγγέλων ευλογία. Αντί τέλος πάντων, να γίνει εν πάση περίπτωση. Αντί δεν αξίζω τίποτα, αξίζω τα καλύτερα. Αντί να μη το ξεχάσω, να το θυμηθώ. Αντί δεν είμαι καλός, είμαι μοναδικός με ξεχωριστά ταλέντα.

     Αντί να εστιαστούμε στις ελλείψεις να εστιαστούμε στην ήδη αφθονία και στα όσα έχουμε στη ζωή μας στο εδώ και τώρα. Η εστίαση στα όσα επιθυμούμε θα φέρει και θα προσελκύσει ακόμα περισσότερη χαρά και πληρότητα στη ζωή μας. Η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση μας θα αυξηθεί. Το « Γνώθι σε αυτόν» θα κτίζεται καθημερινά και θα οικοδομείται πλέον σε στερεές υγιείς βάσεις μέσω των θετικών πεποιθήσεών μας.

    Είμαστε ένα σύνολο πραγμάτων, δεν είμαστε μόνο το σώμα ή μόνο η ψυχή, είμαστε  Νους ,Σώμα ,Ψυχή και Πνεύμα. Έτσι λοιπόν οι σκέψεις, οι λέξεις, τα συναισθήματα αλλά και πράξεις μας χρειάζεται να είναι εναρμονισμένες με το Φως και την Αγάπη μέσα μας.

    Ο Δρόμος είναι Ένας και Ουσιαστικός.

    Ο Δρόμος για την Αγάπη του Εαυτού μας, βρίσκει τα κατάλληλα σταθερά βήματα για την ποθητή αλλαγή που προσδοκούμε. Η Αγάπη του Εαυτού μας και για τους άλλους προϋποθέτει καθαρό νου, ειρηνικές σκέψεις και όμορφα λόγια, έτσι ώστε να αναδυθεί η καθαρότητα της ψυχής. Να ξαναθυμηθούμε αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Ότι είμαστε ένα με τον Συμπαντικό Νου, Ένα με την Αέναη Αγάπη. Αυτό είναι το μέλημα μας και η υποχρέωση απέναντι σε εμάς, στη ψυχή και στο πνεύμα μας

    Όταν βρισκόμαστε σε πλάνη και λήθη εγκλωβισμένοι από την προσωπικότητα και το εγώ το Πνεύμα και η Ψυχή μας τραυματίζονται, δηλητηριάζονται.

    Αυτή θα πρέπει να είναι η Αρχή μας κάθε στιγμή.

    Εν αρχή ην ο Λόγος!

    Ένας Λόγος Απελευθερωτικός, Κεχριμπαρένιος. Καθαγιασμένος, Συνειδητός Λόγος. Αυτός ο Λόγος που θα μετουσιώνει κάθε πίκρα και απογοήτευση. Ενωτικός, μακριά από τις περιοριστικές πεποιθήσεις του εγώ και της προσωπικότητας. Εξυψωτικός, Εμπνευσμένος από την Πύρινη Φλόγα της Καρδιάς σου. Αρμονικός και Ειρηνικός Παλλόμενος με το Κρυστάλλινο Φως εντός σου και με όλα τα όντα. Φανερώνοντας και Διαμοιράζοντας τους Παλμούς της Αέναης Εσωτερικής σου Ομορφιάς. Ένας Λόγος Καθαρός, Αδιάσπαστος με την Πηγή της Αγάπης.

    Κι έτσι είναι.

    Γένοιτο!

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας