More

    Βασίλης Νανόπουλος: Ο Δήμαρχος της «Αλλαγής»!

    Βασίλης Νανόπουλος: Ο Δήμαρχος της «Αλλαγής»!

    //8 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του  τα αποτελέσματα στην Διοίκηση, την λειτουργία, την αποτελεσματικότητά είναι εμφανή καταδεικνύοντας την ύπαρξη σχεδίου, την ικανότητα εφαρμογής του και βεβαίως την ορθότητα της επιλογής των προσώπων! //

    Ανέλαβε τα ηνία του καλλικρατικού δήμου Κορινθίων την 1η Σεπτεμβρίου εκφράζοντας την επιθυμία της συντριπτικής  πλειοψηφίας  των Κορινθίων για «αλλαγή»!  8 μήνες μετά ,ο Βασίλης Νανόπουλος μπορεί να χαρακτηριστεί ως «Ο Δήμαρχος της αλλαγής» . Η φιλοσοφία στην Διοίκηση άλλαξε, η λειτουργία του Δήμου έγινε αποτελεσματικότερη με την ένταξη των νέων τεχνολογιών και την ορθή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού , το αίσθημα ασφάλειας, ισότητας στην μεταχείριση και δικαιοσύνης έναντι πολιτών , φορέων, επιχειρήσεων εδραιώθηκε , η καθημερινότητα με αιχμή την καθαριότητα η οποία είχε χτυπήσει κόκκινο, αποκαταστάθηκε!

    «Ξεκινήσαμε από την Αρχή!» θα πει ο ίδιος. «Αντικαταστήσαμε με σύγχρονο μοντέλο διοίκησης το παλαιοκομματικό που παραλάβαμε! Οι κατάλληλοι άνθρωποι μπήκαν στις κατάλληλες θέσεις. Οι υπάλληλοι πλέον γνωρίζουν την περιγραφή της εργασίας, συνομιλούν με το Δήμαρχο και τον συναντούν, μετέχουν προτείνοντας ιδέες που υιοθετούνται, είναι αποτελεσματικότεροι.  Οι επιλογές μου στα πρόσωπα των Αντιδημάρχων δικαιώθηκαν! Ο Γενικός Γραμματέας έχει αρμοδιότητες και σημαντικό  ρόλο στο Δήμο. Οι Ειδικοί Συνεργάτες δεν είναι «φαντάσματα» όπως στο παρελθόν αλλά εργάζονται 8 ώρες επί συγκεκριμένου αντικειμένου. Η συνεργασία και ο συντονισμός προσώπων και δράσεων λειτουργούν προς τον κοινό στόχο, την παραγωγή έργου υπέρ του δήμου και των πολιτών. Οι επιλογές μου δεν έχουν διαψευστεί.»

    Συγκεκριμένος ,ακριβής και με τεράστια εμπειρία στην Διοίκηση (μακρά πορεία του σε εταιρίες κολοσσούς εντός και εκτός Ελλάδος) , με γνώση των θεμάτων του δήμου αλλά και λύσεις αφού τα 4 χρόνια της θητείας στα έδρανα της αντιπολίτευσης ουδέποτε έπαψε να συνομιλεί και να καταγράφει θέματα και ανάγκες σχεδιάζοντας τις παρεμβάσεις, με σχέδιο αναδιάρθρωσης και δυνατότητα άμεσης εφαρμογής , με επιλογές προσώπων καταλυτικές , κυρίως  όμως ,με την στάση τη συμπεριφορά και την πόρτα του γραφείου του ανοιχτή, ο Βασίλης Νανόπουλος κατόρθωσε μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έχοντας   το ίδιο ανθρώπινο δυναμικό και  τα ίδια μέσα,  να καταστήσει το δήμο του αποτελεσματικότερο, πιο λειτουργικό, φιλικό στους πολίτες!

    Για πολλούς ο νέος Δήμαρχος είναι συγκεντρωτικός και πολύ τεχνοκράτης! Χαρακτηριστικά διόλου αρνητικά ωστόσο εάν κανείς ανατρέξει στην μακρά και επιτυχημένη πορεία του στο Επιμελητήριο της Κορινθίας και βεβαίως στο σύνολο της επαγγελματικής του πορείας!  Αν ταιριάζουν και σ ένα Δήμαρχο; «Όταν θέλει να είναι επιτυχημένος και ωφέλιμος για τους δημότες του, ανεπιφύλακτα ναι » θα πει ο ίδιος.

    Άλλωστε όσοι τον γνωρίζουν και όσοι παρακολουθούν το δημόσιο βίο του αναγνωρίζουν στα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν την σταθερότητα των απόψεων – θέσεων, την ικανότητα διαπραγμάτευσης και διαχείρισης, την αμεσότητα την οποίαν έχει με τους δημότες του, την νέα σχέση συνεργασίας που έχτισε με την συμπεριφορά, τους τρόπους και την μέθοδο εργασίας του με τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου, την επιλογή του η πόρτα του Δημάρχου να είναι πάντα ανοιχτή και το τηλέφωνό του διαθέσιμο για όλους, την αποτελεσματικότητα σε όφελος των πολιτών! Ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων είναι αναμφισβήτητα ένας Δήμαρχος που δουλεύει πολύ! Ένας Δήμαρχος που βρίσκεις! Ένας Δήμαρχος που απαντά σε όλα. Ένας Δήμαρχος που έχει μεράκι για τον τόπο του, τους ανθρώπους του και θέλει να προσφέρει πολλά! Γι αυτό και η αποκατάσταση της βληθείσας εξωστρέφειας του δήμου ήταν από τα πρώτα που έγιναν με δεκάδες επαφές και συναντήσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό.

    «Γεννήθηκα φτωχός και ξέρω…»

    Η φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα. «Γεννήθηκα φτωχός και ξέρω» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πριν από λίγες ημέρες  σε κυρία η οποία έλαβε τρόφιμα από την κοινωνική υπηρεσία το Πάσχα και ευχαρίστησε τον ίδιον για την φροντίδα αυτή.

    Η φράση δεν ήταν εντυπωσιασμού. Έχει μέσα της τα βιώματα του Δημάρχου και φυσικά είναι εκείνος ο παραπάνω λόγος που η φροντίδα είναι μεγαλύτερη, η μέριμνα περισσότερη. Ο Βασίλης Νανόπουλος είναι εκείνος ο Δήμαρχος που προσέφερε στέγη, φροντίδα και ασφάλεια σε ανθρώπους που στερούνταν το αυτονόητο και είχαν μετατρέψει γωνιές και παγκάκια της πόλης σε σπίτι. Είναι εκείνος ο Δήμαρχος που στο διάστημα των εορτών εξασφάλισε διπλάσιες από προηγούμενα έτη ποσότητες τροφίμων για δικαιούχους. Είναι εκείνος που  με την έλευση της πανδημίας ενίσχυσε με προσωπικό και μέσα τις δομές της κοινωνικής πρόνοιας, εκείνος που ενέταξε ακόμα περισσότερους στις λίστες δικαιούχων, εκείνος που ενίσχυσε κάθε παροχή βοήθειας αξιοποιώντας τις γνωριμίες και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με σημαντικότατους επιχειρηματίες. Όλα τα παραπάνω σε όφελος των ανθρώπων που είναι οι δημότες του! «Η ανάγκη που προέκυψε πολλαπλασιάστηκε το διάστημα αυτό, η ευθύνη μας έγινε πιο βαριά. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος γιατί κατορθώσαμε να προσφέρουμε πάνω από 50 τόνους τροφίμων στους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη, να μοιράσουμε δωροεπιταγές, να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο όσους είχαν ανάγκη. Έχουμε ξέρετε «ανοιχτή γραμμή»  με τους δημότες. Πρώτα ο ίδιος και βεβαίως όλοι οι συνεργάτες και τα στελέχη του Δήμου. Η δε 24ωρη ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ και η αξιοποίηση του Novoville δίνει την ευχέρεια στους πολίτες άμεσα να μεταφέρουν το αίτημα – πρόβλημα – παρατήρηση και σ εμάς άμεσα να παρεμβαίνουμε για την λύση, αποκατάσταση, βελτιστοποίηση. Η μεγάλη ανταπόκριση δείχνει την ανάγκη που είχαν οι δημότες να επικοινωνούνε με το Δήμαρχο τους και φυσικά με τις υπηρεσίες. Μπορώ να πω πως ο Δήμος έχει πλέον έρθει πολύ κοντά στο δημότη! Εκεί που πρέπει να είναι!»

    Με το βλέμμα στο μέλλον

    Παρά την επιβεβλημένη ανάσχεση που επέβαλλε η πανδημία ο Δήμος Κορινθίων κινείται με το βλέμμα στο μέλλον. Έχει κατορθώσει και στο διάστημα αυτό να είναι με εκ περιτροπής λειτουργία, εργασία από το σπίτι και πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας , 100% λειτουργικός. Τούτο επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχιση παρεμβάσεων και έργων , πρόσφατα παραδόθηκε ο δρόμος Αγ. Ιωάννου – Αγγελοκάστρου αίτημα 15ετίας για την περιοχή, σε χρήση από τον Δεκέμβριο είναι η πρώτη πιστοποιημένη και για ΑΜΕΑ παιδική χαρά του Δήμου Κορινθίων σ ένα δίκτυο δεκατεσσάρων που περιλαμβάνει και την συντήρηση ανακατασκευή των υπαρχόντων ενώ συνεχίζεται γοργά  το «αγκάθι»  που ο Βασίλης Νανόπουλος παρέλαβε, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Π.Τσαλδάρη. «Το σχέδιο, η τάξη και η αναδιάρθρωση στις τεχνικές υπηρεσίες αλλά και στο Τμήμα Προμηθειών έχουν φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε ενώ η διαπραγμάτευση για την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη το βάρος της οποίας σήκωσα ο ίδιος , οδήγησε στην λύση του «Γόρδιου δεσμού» που ταλάνισε για 1,5 έτος την πόλη, την επανέναρξη των εργασιών και την δέσμευση παράδοσης στα τέλη Μαΐου. Κλήθηκα να πάρω μια απόφαση τις πρώτες ημέρες της θητείας μου και πήρα την δύσκολη και την συνετή. Να διαπραγματευτώ με τον εργολάβο ώστε το έργο να ολοκληρωθεί βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί! Διαπραγματεύτηκα, εξομάλυνα τις σχέσεις, έθεσα νέο πλαίσιο και βάσει αυτού η πλατεία θα παραδοθεί σύμφωνα με την σύμβαση και χωρίς επιπλέον κόστος στα τέλη Μαΐου. Η Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη είναι για μένα  «προσωπικό στοίχημα».

    Κατακλείδα…

    Οι πρώτοι μήνες του Βασίλη Νανόπουλου στο τιμόνι του Δήμου Κορινθίων ήταν μήνες τάξης, αποκατάστασης και διαχείρισης. Οι μήνες που ακολουθούν είναι οι μήνες ανάπτυξης και εφαρμογής ενός σχεδίου που θα οδηγήσει σε όσα η «Συμμαχία Πολιτών» δεσμεύτηκε στους πολίτες! «Το έργο που θα έχει την σφραγίδα μας είναι αυτό που ξεκινούμε  να υλοποιούμε από τώρα , έχοντας στα χέρια μας Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα. Έχουμε ήδη πετύχει πολλά με σημαντικότερη την εξωστρέφεια που απέκτησε ο Δήμος αποκαθιστώντας τις σχέσεις του με τα Υπουργεία και την Περιφέρεια , αποκατάσταση η οποία θα  οδηγήσει σε νέα εισροή πόρων , απαραίτητων για την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο Δήμος Κορινθίων. Το όραμά μας είναι ένας , σύγχρονος κ αποτελεσματικός δήμος, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες , με ενισχυμένες υποδομές οι οποίες θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη, πλούτο και θέσεις εργασίας. Γι αυτό δουλεύουμε και αυτό θα πετύχουμε!»

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας