test
More

  Έρχεται ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής”Δ.Μητρόπουλος”

  0

  Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.

  Πατήστε το link συμμετοχής:

  https://forms.gle/jTbMmDprLbzCGAXe6

  Μετά τους επιτυχημένους 4 Διαγωνισμούς στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναδεικνύοντας πολλά μουσικά ταλέντα από διάφορα Ωδεία, Μουσικά Σχολεία και Συλλόγους της ελληνικής επικράτειας, το ραντεβού φέτος γίνεται ακόμα πιο ισχυρό και ελπιδοφόρο.

  Τα Βραβεία μας “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ” είναι πλέον θεσμός! Έπαινοι, Μετάλλια και Χρηματικά έπαθλα για όλους τους διακριθέντες διαγωνιζόμενους!

  Η Κριτική Επιτροπή φέτος θα απαρτίζεται από κορυφαίες προσωπικότητες 

  Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Ρενάτα Δαλιανούδη ➜ Μουσικολόγος PhD Εθνομουσικολογίας Ε.Κ.Π.Α.& Παν/μιο Βιέννης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας Σχολή Μουσικής & Οπτικο-ακουστικών Τεχνών, Ιόνιο Παν/μιο Καθηγήτρια – Σύμβουλος, Ελληνικό Ανοιχτό Παν/μιο.


  Επίτιμος Πρόεδρος: Νικηφόρος Νευράκης ➜ Συνθέτης & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών

  1. Αμιραδάκη Βούλα ➜ Καθηγήτρια Μονωδίας – Υψίφωνος Ε.Λ.Σ.
  2. Αυλωνίτου Χρυσάνθη  ➜ Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης – Φλάουτου – Μουσικολόγος
  3. Δημητριάδης Δημήτρης  ➜ Καθηγητής Κιθάρας – Μαέστρος & Ανωτέρων Θεωρητικών
  4. Κεχαγιά Θάλεια  ➜ Καθηγήτρια Πιάνου – Solist
  5. Κήττας Μάκης  ➜ Καθηγητής Μπουζουκιού
  6. Μαρίνου Αλεξάνδρα  ➜  Συνθέτρια – Καθηγήτρια Κιθάρας, Solist & Ανωτέρων Θεωρητικών
  7. Μέντη Σταυρούλα  ➜ Καθηγήτρια Βιολιού – Solist
  8. Μπελιμπασάκη Ελένη ➜ Συνθέτρια – Καθηγήτρια Πιάνου – Solist & Ανωτέρων Θεωρητικών
  9. Νεστορίδου Κορίνα  ➜ Καθηγήτρια Πιάνου – Solist & Ανωτέρων Θεωρητικών

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ι.Μ.Π. για το έτος 2024-2025

  0

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για το έτος 2024-2025

  Έπειτα από μία δημιουργική και καρποφόρα ωδειακή χρονιά, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις νέες συνεργασίες του Μητροπολιτικού μας Ωδείου, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευχαριστίες των καθηγητών μας, εν όψει και της λήξης της σχολικής χρονιάς. Συνεχίζουν όλοι με την ίδια όρεξη για προσφορά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό μας, ενώ έρχονται να προστεθούν και τρεις νέες συνεργάτιδες.

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

  Ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Αμοργιανός

  ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ.Π.

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

  0

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Μουσικολογιώτατος Διευθυντής κος Νικόλαος Αμοργιανός,  Το Μητροπολιτικό Ωδείο έδωσε ακόμα μία φορά το μουσικό παρόν στα “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ”, ενώ τιμήθηκε από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π.Ιωάννη Παναγιώτου, απονέμοντας στον Γενικό Διευθυντή κο Νικόλαο Αμοργιανό Τιμητικό Έπαινο,  Μετάλλιο και μια εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους ως ευλογία. Οι 3 χορωδίες και Σπουδαστές Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής του Ωδείου,  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό,  υπό τις καλλιτεχνικές διευθύνσεις των κ.κ.: Γρηγορίου Ζάρκου και Ευδοκίας Σιδέρη. 

  Τέλος, το πρόγραμμα έκλεισε το παραδοσιακό χορευτικό σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου ” ΗΓΕΧΟΡΟΥ” υπό την διδασκαλία της κας Δέσποινας Λαζάρου καταχειροκροτούμενοι όλοι οι συμμετέχοντες για αυτήν την ξεχωριστή μουσική πανδαισία. 

  Ο προστάτης του Πολιτισμού Γιώργος Τσούκαλης βραβεύτηκε εις διπλούν.

  0

  Ο προστάτης του Πολιτισμού βραβεύτηκε εις διπλούν. Τις βραβεύσεις ο Γιώργος Τσούκαλης αφιέρωσε στη σύζυγο του Μαργαρίτα γιατί όπως ανέφερε ανέχεται το « πάθος» του για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας. Τιμήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και την AHEPA Η AHEPA Ψυχικού και η αθλητική ένωση αστυνομίας τίμησαν τον Γιώργο Τσούκαλη για τον μακρόχρονο αγώνα του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με πάνω από εκατό όρθιους καλεσμένους οι οποίοι παρακολούθησαν την λαμπρή τελετή από τα ανοιχτά παράθυρα της αίθουσας εκδηλώσεων Blue Bell στο Παλαιό Ψυχικο ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας τιμήθηκε για το εθνικό έργο του. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας Πάνος Σομπολος. Για το απίστευτο έργο του Γιώργου Τσούκαλη μίλησε εκτενώς ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης. Στο τεράστιο έργο του Γιώργου Τσουκαλη και στο διαρκές κυνήγι των αρχαιοκάπηλων αναφέρθηκε ο στρατηγός και πρόεδρος της IPA Ελλάδος (Διεθνής ένωση αστυνομικών) Βλάσσης Βαλατσός ο οποίος τόνισε την άψογη συνεργασία του Γιώργου Τσούκαλη με την ΕΛΑΣ. Για το σπουδαίο έργο του στην πολιτιστική κληρονομιά αναφέρθηκε ο στρατηγός και πρώην αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Γιάννης Καμνής ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον αδιάφθορο κυνηγό αρχαιοκάπηλων . Η διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας Ελένη Μυλωνοπούλου μίλησε για το προφίλ των αρχαιοκάπηλων και για τον «εθισμό» του Γιώργου Τσούκαλη με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πρώην υφυπουργός Ζωή Ραπτη έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Τσούκαλη αναφερόμενη στην μακρόχρονη δράση του και στην στάση ζωής του. Η πρόεδρος των Αμαρυλλίδων Ειρήνη Ξακουστή επίσης μίλησε με θερμά λόγια για το εθνικής σημασίας έργο του. Η εκπρόσωπος του αρχηγού της ΕΛΑΣ διευθύντρια κυρία Γκάρη Αργυρω τόνισε την αμφίδρομη σχέση εκτίμησης και σεβασμού που υπάρχει εδώ και 34 χρόνια ανάμεσα στο τιμώμενο πρόσωπο και την Ελληνική αστυνομία.

  Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της AHEPA Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο αντιπρόεδρος της αθλητικής ένωσης αστυνομίας παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον Γιώργο Τσούκαλη ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν πρώην και νυν αξιωματικοί από το τμήμα προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ συνομοσπονδίας Μάκης Κιάμος. Εν μέσω χειροκροτημάτων ο Γιώργος Τσούκαλης αφιέρωσε όλες τις βραβεύσεις του στη σύζυγο του Μαργαρίτα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τον «ανέχεται» με το πάθος του για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας. Μετά το πέρας της συγκλονιστικής εκδήλωσης, η οποία λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου έπρεπε να φιλοξενηθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα, ακολούθησε λαμπρή δεξίωση. Συγκινημένος ο Γιώργος Τσούκαλης δεχόταν συγχαρητήρια απ’ όλους ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τις επόμενες μέρες ετοιμάζει σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ κάτι πολύ σημαντικό. Ο προεδρος της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΚΑΔΟΣ ανέφερε για το Γιώργο Τσουκαλη. Ο Γιώργος Τσούκαλης έλκει την καταγωγή του από την Ήπειρο , ως εκτούτου , η τεράστια προσφορά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος κατά των αρχαιοτήτων της πατρίδος μας περιποιεί ιδιαίτερη τιμή σε όλους τους Ηπειρώτες. Με την ιδιότητα μου ως προέδρου της πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας Ελλάδος το εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Του εύχομαι απο καρδιάς υγεία και δύναμη. Να συνεχίσει να προσφέρει το έχει ανάγκη ο πολιτισμός μας και η πατρίδα μας.

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ – Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον πολιτιστικό τουρισμό

  0

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ

  Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον πολιτιστικό τουρισμό, Εκδήλωση η οποία προάγει τον πολιτισμό και εθελοντισμό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Πύργο Ηλείας. Ο σύλλογος τραπεζικών υπαλλήλων του νομού Ηλείας οργάνωσε στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Ηλείας στον Πύργο την εκδήλωση-θεσμό” Ηλείας Εγκώμιον 2024”το Σάββατο 27 Απριλίου 2024. Μεταξύ των λαμπρών ομιλητών ήταν ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος εκπροσώπησε στην ιδιαίτερη αυτή τελετή τον Ιωάννη Μαρωνίτη, με την ιδιότητα του διευθυντή πολιτισμού του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

  Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του στον πολιτιστικό τουρισμό και επικεντρώθηκε ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

  Στο κατάμεστο αμφιθέατρο ομιλητές ήταν επίσης ο Γκινόπουλος Παναγιώτης: Παθολόγος – Ογκολόγος-Πρ.της Ελληνικής Ετ. Προληπτικής Ογκολογίας, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη της Πρόγνωσης-Πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του Καρκίνου, και ο Μπουντουβής Γ. Ανδρέας πρ.Πρύτανης του ΕΜΠ. Καθ, Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθν. Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα ομιλίας : 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Πύργου : Αναδρομή στην αφετηρία μια προσωπικής ακαδημαϊκής διαδρομής. Συμμετείχε η Μικτή Χορωδία Πύργου. Η μεγάλη αυτή εκδήλωση λόγω του περιεχομένου ,των ομιλητών και των προεκτάσεών της συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσαν το παρόν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, προσωπικότητες αλλά και πλήθος πολιτών από τον Πύργο και από όλα τα σημεία της χώρας. Ήταν « μια άψογη εκδήλωση» όπως την χαρακτήρισε ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος ευχαρίστησε για την άψογη φιλοξενία τους διοργανωτές, το σύλλογο τραπεζικών, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο καθώς επίσης και όλο το διοικητικό συμβούλιο. Παρόντες μεταξύ πολλών επισήμων προσκεκλημένων ήταν ο μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος , ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Ανδρέας Νικολακόπουλος , οι βουλευτές Ηλείας Καλαματιανός Διονύσιος ΣΥΡΙΖΑ και Κατρινης Ιωάννης ΠΑΣΟΚ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της international Action Art και με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της ΟΤΟΕ

  Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

  0

  Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

  Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή για τον νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή, είναι αυτή που θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 ΜΑΪΟΥ 2024 στις 20.00 στο θέατρο της Λεοντείου Σχολής στην Νέα Σμύρνη, με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στο Πιάνο, με έργα του G.Gershwin. To ART & ART MAGAZINE θα βρίσκεται εκεί, για να καταγράψει την μοναδική ερμηνευτική δεινότητα του σπουδαίου βιρτουόζου Πιανίστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού μας, η προσέλευση προβλέπεται μεγάλη.

  Παραθέτουμε το βιογραφικό του Δημήτρη Παπακυριαζή.

  Γεννημένος το 2002, ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Αθηναϊκό ωδείο σε

  ηλικία 8 χρονών με την πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό, Εύη Μαρινάκη. Τον Ιούνιο του 2019 πήρε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα. Τον Ιούνιο του 2021 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Παράλληλα είναι κάτοχος Διπλωμάτων DipLCM και ALCM Piano Performance με Διάκριση, από το London College of Music.

  Έχει αποσπάσει  σε Διαγωνισμούς  Πιάνου: A’ Bραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου MusicArte το 2023, B’Βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής που διοργάνωσε ο όμιλος UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος το 2022,  Γ’ Βραβείο στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο το 2022, A’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν το 2019 και Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν 2012. Επίσης έλαβε μέρος στον 18th International Piano Competition MozARTe στην Μουσική Ακαδημία Κολωνίας- Άαχεν καθώς και στον César Franck International Piano Competition στις Βρυξέλλες το 2022.

  Έχει πάρει ενεργά μέρος σε σεμινάρια-masterclasses πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές-soloists Janusz Skowron, Ana Mirabela Dina, Oliver Kern, Christopher Elton, Aline Artignan, Lilia Boyadjieva, Carlo Grante, Florian Podgoreanu, Piotr Oczkowski, Μαρτίνο Τιρίμο , Παύλο Γιαλλουράκη, Χρίστο Παπαγεωργίου, Κάρολο Ζουγανέλη και  Δημήτρη Τουφεξή. Από το 2021 ξεκίνησε κύκλο σπουδών με την διεθνούς φήμης Πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου.

  Έχει συμμετάσχει σ’ έναν μεγάλο αριθμό συναυλιών ως πιανίστας, σε καλλιτεχνικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Ηρώδειο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, η αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας,  το θέατρο “Άννα και Μαρία Καλουτά ”, το μουσείο Μπενάκη και το θέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.

  Τον Δεκέμβριο του 2021 έλαβε μέρος στην συναυλία-αφιέρωμα σε Νέους

  Καλλιτέχνες που διοργάνωσε ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχικού:

  “Η ΕΥΤΈΡΠΗ”. Tον Αύγουστο του 2022 στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, πήρε μέρος στην συναυλία ‘Οι Πιανίστες’. Toν Οκτώβριο του 2022 επιλέχτηκε να παίξει μετά από ακρόαση στο Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής (ΕΛΣ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Τον Ιανουάριο του 2023, στο πλαίσιο του 34ου κύκλου συναυλιών ‘Οι Νέοι για τους Νέους’ που διοργάνωσε το Ωδείο Φίλιππος Νάκας καθώς και τον Μάιο του 2023, στα πλαίσια του Piano City Athens, πραγματοποίησε προσωπικό Ρεσιτάλ Πιάνου. Τον Αύγουστο του 2023 συμμετείχε ενεργά στην Θερινή Ακαδημία Chetham’s International Piano Summer School στο Μάντσεστερ.

  Tον Ιανουάριο του 2024 συμμετείχε στο Piano Days που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τέλος από τον Σεπτέμβριο του 2020 συνοδεύει την τάξη Μονωδίας της Διεθνούς Φήμης Σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου στο Αθηναϊκό Ωδείο.
  Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

  0

  Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς το Σάββατο στις 17.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ.Π. σε μία κατάμεστη αίθουσα από κόσμο. Αναπτύχθηκαν θέματα γύρω για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής στον άνθρωπο. Ομίλησαν εκλεκτοί επιστήμονες για το πόσο ευεργετική είναι η μουσική στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στις εγκύους, στον άνθρωπο, ενώ στάθηκαν στα προβλήματα του Αυτισμού, Δέπυ, Αλτσχάϊμερ και άλλα πολύ ενδιαφέροντα μουσικά θέματα.

  Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Ημερίδας και Γενικός Διευθυντής του Ωδείου της Ι.Μ.Π. κος Νικόλαος Αμοργιανός, ενώ Χαιρετισμό απηύθυναν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Νήφων Καπογιάννης Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Π. και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διεθνολόγος, Δικηγόρος και Φιλόλογος κα Ασπασία Αλιγιζάκη. Το παρόν έδωσαν η Διευθύντρια Σπουδών κα Ευδοκία Σιδέρη και η Υποδιευθύντρια του Παραρτήματος του Μητροπολιτικού Ωδείου κα Σοφία Τσάκαλου – Αμοργιανού.

  Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έντονο, με ερωτήσεις στους ομιλητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί η επιθυμία του κοινού να πραγματοποιηθούν και άλλες Ημερίδες και Σεμινάρια στον Πειραιά.

  Η Ημερίδα έκλεισε με μία συμβολική βράβευση των Ομιλητών για την προσφορά τους σε αυτό το σημαντικό μουσικό γεγονός, ενώ απονεμήθηκαν Πιστοποιήσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

  Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και η Διεύθυνση, ευχαριστούν τους Ομιλητές:

  Ρενάτα Ραλιανούδη Αν.Καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Μουσικολόγος και Εθνομουσικολόγος.

  Γεώργιο Τσάνη Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας.

  Νικολέτα Γιαμά Μουσικοπαιδαγωγό, Μουσικολόγο, Ψυχολόγο της Μουσικής και Καθηγήτρια Φλάουτου.

  Ελένη Μπελιμπασάκη Καθηγήτρια Πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών.

  Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

  0

  Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

  Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος Γεώργιος Τσούκαλης, έπειτα από την στήριξη που παρείχε στο Ωδείο της Ι.Μ.Π. και τον Γενικό Διευθυντή κο Νικόλαο Αμοργιανό με την δημιουργία νέας αίθουσας διδασκαλίας, αποφάσισε να συνεχίσει την προσφορά του, εκτιμώντας και στηρίζοντας το ξεχωριστό έργο που επιτελείται στο Μητροπολιτικό Μουσικό Ίδρυμα. Προσφέρει λοιπόν για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025 ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ και έτσι, θα μπορούν τρεις σπουδαστές με χαμηλό ετήσιο εισόδημα να σπουδάσουν ΔΩΡΕΑΝ το μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Η επίσημη ανακοίνωση των ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ” θα γίνει στην τελική ετήσια συναυλία του Ωδείου τον μήνα Ιούνιο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

  Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες προσφορές και ενέργειες, με γνώμονα και σημείο αναφοράς τα νέα παιδιά και την μουσική τους παιδεία.

  Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

  0

  Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

  Αγαπητέ Νίκο,

  Θέλω να συγχαρώ εσένα και τους συνεργάτες σου για την πρωτοβουλία της έκδοσης του περιοδικού σας, ηλεκτρονικού και εντύπου, που υποστηρίζει την πολιτιστική δημιουργία. Είναι μια προσπάθεια σημαντική, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή, όπου τα αυτονόητα θεωρούνται ανατρεπτικά.  Εύχομαι να έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε μια πλατιά και πολύπλευρη έκδοση που θα συμβάλει στη διάδοση της τέχνης, της μουσικής και του καλού τραγουδιού.

   Αυτό έχει μεγάλη σημασία σήμερα που έχουμε ανάγκη να ξανά-ανακαλύψουμε τον κοινό μας μύθο που μας οδηγούσε πάντα στις δύσκολες ώρες, από την μια να στηριζόμαστε στην παράδοση και απ’ την άλλη να δημιουργούμε κάτι καινούριο και να τραγουδάμε όλοι μαζί. Καλή επιτυχία.

  Τέλος, σε δεύτερο χρόνο, σύντομη κουβέντα υπήρξε μεταξύ του Γιώργου Νταλάρα και του Νίκου Αμοργιανού για την βυζαντινή μουσική, αφού η κοινή τους αγάπη για την Παράδοση είναι αυτό που ενώνει όλους τους ανθρώπους και δη τους καλλιτέχνες, ενώ εύσημα έλαβε για την προσφορά του στη μουσική και για την θέση του ως Διευθυντού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ο Νίκος Αμοργιανός.

  Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

  0

  Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

  Μουσική Ημερίδα πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στις 5.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που εδρεύει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου.
  Θ έ μ α: «Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής στον άνθρωπο».
  Θα έχει σεμιναριακό χαρακτήρα και αφορά γονείς, σπουδαστές, μουσικούς, μουσικολόγους, μουσικο-θεραπευτές, ενώ θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.
  Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς
  κος Σεραφείμ, όπου η επιστημονική μουσική ημερίδα τελεί και υπό την αιγίδα Του.

  Και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πειραιά, Διεθνολόγος, Δικηγόρος και Φιλόλογος κα Ασπασία Αλιγιζάκη.

  Εισηγήτρια της Ημερίδας θα είναι η Αν.Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικολόγος και Εθνομουσικολόγος κα Ρενάτα Δαλιανούδη.

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
  Γεώργιος Τσάνης Διευθυντής Νευροχειρουργός του Κρατικού
  Νοσοκομείου Νικαίας.

  Νικολέτα Γιαμά Μουσικοπαιδαγωγός, Μουσικολόγος και Ψυχολόγος
  της Μουσικής.

  Ελένη Μπελιμπασάκη Συνθέτρια, Καθηγήτρια Πιάνου.

  Την Μουσική Ημερίδα συντονίζει ο Γενικός Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κος Νικόλαος Αμοργιανός.

  Η είσοδος θα είναι με πρόσκληση και Πληροφορίες για συμμετοχές,
  στο Ωδείο της Ι.Μ.Π. Μπούρμπαχη 24 Αγία Σοφία Πειραιάς και στα τηλέφωνα: 213-0257007 & 6937440015.

  10 Βραβεία απέσπασε το Ωδείο της Μητροπόλεως Πειραιώς στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής “Δημήτρης Μητρόπουλος”

  0

  10 Βραβεία απέσπασε το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Art & Art Magazine

  Σε ένα πανηγυρικό κλίμα μουσικής πανδαισίας, πραγματοποιήθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Art & Art Magazine την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Διαγωνίστηκαν σπουδαστές Ωδείων και Μουσικών Σχολείων από πολλές πόλεις της Ελλάδος όπως: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΛΑΜΙΑ, ΧΙΟ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΡΗΤΗ κ.ά.

  Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς απέσπασε 10 Βραβεία με Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια σε έναν τέτοιου είδους μουσικό ανταγωνισμό, που προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό, ενδυναμώνοντας και ενθαρρύνοντας τους μαθητές μέσα από τέτοιες σημαντικές καλλιτεχνικές διαδικασίες και δράσεις.

  Συγχαρητήρια στους Ειδικούς Καθηγητές Νικόλαο Αμοργιανό, Ευδοκία Σιδέρη, Άγγελο Αγκυρανόπουλο, Μίλτιάδη Κυριλλίδη, Αγγελική Χρονάκη, που προετοίμασαν τους Σπουδαστές του Μητροπολιτικού μας Ωδείου, έτσι ώστε να πετύχουν αυτόν τον υψηλό στόχο και επίτευγμα των διακρίσεων.

  Ο Διευθυντής του Ωδείου  της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ