More

  Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

  Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

  Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

  Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή για τον νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή, είναι αυτή που θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 ΜΑΪΟΥ 2024 στις 20.00 στο θέατρο της Λεοντείου Σχολής στην Νέα Σμύρνη, με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στο Πιάνο, με έργα του G.Gershwin. To ART & ART MAGAZINE θα βρίσκεται εκεί, για να καταγράψει την μοναδική ερμηνευτική δεινότητα του σπουδαίου βιρτουόζου Πιανίστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού μας, η προσέλευση προβλέπεται μεγάλη.

  Παραθέτουμε το βιογραφικό του Δημήτρη Παπακυριαζή.

  Γεννημένος το 2002, ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Αθηναϊκό ωδείο σε

  ηλικία 8 χρονών με την πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό, Εύη Μαρινάκη. Τον Ιούνιο του 2019 πήρε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα. Τον Ιούνιο του 2021 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Παράλληλα είναι κάτοχος Διπλωμάτων DipLCM και ALCM Piano Performance με Διάκριση, από το London College of Music.

  Έχει αποσπάσει  σε Διαγωνισμούς  Πιάνου: A’ Bραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου MusicArte το 2023, B’Βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής που διοργάνωσε ο όμιλος UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος το 2022,  Γ’ Βραβείο στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο το 2022, A’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν το 2019 και Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν 2012. Επίσης έλαβε μέρος στον 18th International Piano Competition MozARTe στην Μουσική Ακαδημία Κολωνίας- Άαχεν καθώς και στον César Franck International Piano Competition στις Βρυξέλλες το 2022.

  Έχει πάρει ενεργά μέρος σε σεμινάρια-masterclasses πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές-soloists Janusz Skowron, Ana Mirabela Dina, Oliver Kern, Christopher Elton, Aline Artignan, Lilia Boyadjieva, Carlo Grante, Florian Podgoreanu, Piotr Oczkowski, Μαρτίνο Τιρίμο , Παύλο Γιαλλουράκη, Χρίστο Παπαγεωργίου, Κάρολο Ζουγανέλη και  Δημήτρη Τουφεξή. Από το 2021 ξεκίνησε κύκλο σπουδών με την διεθνούς φήμης Πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου.

  Έχει συμμετάσχει σ’ έναν μεγάλο αριθμό συναυλιών ως πιανίστας, σε καλλιτεχνικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Ηρώδειο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, η αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας,  το θέατρο “Άννα και Μαρία Καλουτά ”, το μουσείο Μπενάκη και το θέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.

  Τον Δεκέμβριο του 2021 έλαβε μέρος στην συναυλία-αφιέρωμα σε Νέους

  Καλλιτέχνες που διοργάνωσε ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχικού:

  “Η ΕΥΤΈΡΠΗ”. Tον Αύγουστο του 2022 στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, πήρε μέρος στην συναυλία ‘Οι Πιανίστες’. Toν Οκτώβριο του 2022 επιλέχτηκε να παίξει μετά από ακρόαση στο Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής (ΕΛΣ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Τον Ιανουάριο του 2023, στο πλαίσιο του 34ου κύκλου συναυλιών ‘Οι Νέοι για τους Νέους’ που διοργάνωσε το Ωδείο Φίλιππος Νάκας καθώς και τον Μάιο του 2023, στα πλαίσια του Piano City Athens, πραγματοποίησε προσωπικό Ρεσιτάλ Πιάνου. Τον Αύγουστο του 2023 συμμετείχε ενεργά στην Θερινή Ακαδημία Chetham’s International Piano Summer School στο Μάντσεστερ.

  Tον Ιανουάριο του 2024 συμμετείχε στο Piano Days που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τέλος από τον Σεπτέμβριο του 2020 συνοδεύει την τάξη Μονωδίας της Διεθνούς Φήμης Σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου στο Αθηναϊκό Ωδείο.
  Τελευταία άρθρα

  Ο προστάτης του Πολιτισμού Γιώργος Τσούκαλης βραβεύτηκε εις διπλούν.

  Ο προστάτης του Πολιτισμού βραβεύτηκε εις διπλούν. Τις βραβεύσεις ο Γιώργος Τσούκαλης...

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ – Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον πολιτιστικό τουρισμό

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον...

  Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

  Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

  Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

  Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς
  14,2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας