test
More

  Χριστουγεννιάτικο Αντάμωμα από το Ωδείο της Ι.Μ.Π. στον κατάμεστο Καθεδρικό Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

  Χριστουγεννιάτικο Αντάμωμα από το Ωδείο της Ι.Μ.Π. στον κατάμεστο Καθεδρικό Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

  Χριστουγεννιάτικο Αντάμωμα από το Ωδείο της Ι.Μ.Π. στον κατάμεστο Καθεδρικό Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

  Μέσα σε μία μουσική πανδαισία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τίτλο: «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ».

  Ένα αντάμωμα χορωδιών που ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό στην «μαγεία» των Χριστουγέννων.

  Ο Γενικός Διευθυντής του Ωδείου κος Νικόλαος Αμοργιανός στον εναρκτήριο του χαιρετισμό, τόνισε την αναγκαιότητα για μουσική αλληλεγγύη που επιτάσσει η εποχή μας και γι’αυτό τον λόγο είπε, βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συνταξιδέψουμε όλοι μαζί στο ξεχωριστό πνεύμα αυτών των αγίων ημερών που διανύουμε.

  Τα σπουδαία Χορωδιακά Σύνολα που φιλοξενήθηκαν με υπέροχους ύμνους και τραγούδια είναι:

  Οι σπουδαστές Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μ.Π. υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κου Γρηγορίου Ζάρκου.

  Η Χορωδία «Βυζαντινές Φωνές» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κου Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου.

  Η Παιδική και Ενηλίκων Χορωδία του Ωδείου της Ι.Μ.Π υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Διευθύντριας Σπουδών κας Ευδοκίας Σιδέρη.

  Η νεανική Χορωδία του «Αθηναϊκού Ωδείου» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.

  Η νεανική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κου Γεωργίου Κανδρεβιώτη.

  Το Χορωδιακό Σύνολο «ATHENS CHOIR ENSEMBLE» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κου Δημητρίου Καραβέλη.

  Μετά το πέρας της συναυλίας, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, όπου μέσα σε ένα συγκινησιακό κλίμα εξήρε το έργο και την προσφορά του Μητροπολιτικού Ωδείου, που ήταν και ο διοργανωτής της μουσικής βραδιάς. Παράλληλα, τόνισε ότι: «Ο Σωτήρας Χριστός ο οποίος γεννήθηκε σε μία ταπεινή φάτνη, δεν ήρθε στον κόσμο για να διακονηθεί, αλλά να διακονήσει, να δώσει την ψυχή του για τον άνθρωπο. Το Θείο βρέφος το οποίο θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, πρόκειται σε 33 χρόνια να ανέβει στο Σταυρό του μαρτυρίου για να θυσιαστεί για τον άνθρωπο. Σας εύχομαι να έχετε ελπίδα, χαρά, ειρήνη, εσωτερική  γαλήνη και ο Θεός να ευλογεί κάθε στιγμή της ζωής σας, σε αυτή την πολλή διασπασμένη εποχή, που δεν έχει μάθει από τις τραγωδίες του κόσμου, επαναλαμβάνοντας τα ίδια εγκλήματα, τα ίδια λάθη, τις ίδιες ανομίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκπροσώπου της Αγίας μας Εκκλησίας όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης, τους Διευθυντές των Χορωδιών για την μουσική πανδαισία, το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τα παιδιά μας που είναι το μέλλον του τόπου μας. Θερμές ευχαριστίες στον κο Μουκίδη για την μεγαλειώδη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι που σήμερα το Μητροπολιτικό μας Ωδείο τον βραβεύει για την προσφορά του στη μουσική και την ελληνική δισκογραφία. Χρόνια πολλά σε όλους”.

  Στις απονομές παραβρέθηκε και η επιστημονική συνεργάτιδα και επίτιμη καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Ωδείου κα Ρενάτα Δαλιανούδη, Αν.Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικολόγος και Εθνομουσικολόγος, όπου μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, τον Γενικό Διευθυντή κο Νικόλαο Αμοργιανό και την Διευθύντρια Σπουδών κα Ευδοκία Σιδέρη απένειμαν τιμητικές πλακέτες και μετάλλια στους Διευθυντές Χορωδιών.

  Επίσης, ο σπουδαίος Μουσικοσυνθέτης και Στιχουργός κος Γεώργιος Μουκίδης παίρνοντας τον λόγο, εξέφρασε τη βαθειά του συγκίνηση, τον σεβασμό και τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο και τον κο Αμοργιανό για την τιμή να παραβρίσκεται σε αυτή τη μεγαλειώδη εορταστική εκδήλωση, τονίζοντας ότι, μαζί με τις παιδικές φωνές ταξιδεύει και εκείνος, δημιουργώντας του ρίγη συγκινήσεως και κατάνυξης.

  Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρχιμανδρίτη π.Δανιήλ Ψωίνο, απένειμαν σε όλα τα παιδιά Αναμνηστικούς Επαίνους και τα νέα επιτραπέζια ημερολόγια 2024 του Ωδείου.

  Τελευταία άρθρα

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ι.Μ.Π. για το έτος 2024-2025

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για το έτος 2024-2025 Έπειτα από μία δημιουργική και καρποφόρα...

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Ωδείου...

  Ο προστάτης του Πολιτισμού Γιώργος Τσούκαλης βραβεύτηκε εις διπλούν.

  Ο προστάτης του Πολιτισμού βραβεύτηκε εις διπλούν. Τις βραβεύσεις ο Γιώργος Τσούκαλης...

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ – Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον πολιτιστικό τουρισμό

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον...
  14,2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  1 Σχόλιο

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας