More

  Μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου στη συναυλία του Ωδείου της Ι.Μ.Π.

  Μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου στη συναυλία του Ωδείου της Ι.Μ.Π.

  Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, με μεγάλη επιτυχία, η ετήσια συναυλία λήξης του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

  Μικροί και μεγάλοι σπουδαστές του Ωδείου ερμήνευσαν τραγούδια και μουσικές σε Πιάνο, Αρμόνιο, Κιθάρα, Κανονάκι, Ντραμς, Κλαρινέτο, βιολί, Τούμπα, Μπουζούκι, Τραγούδι, Ακορντεόν κ.ά. Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης ξεκίνησε με την Βυζαντινή Χορωδία Σπουδαστών, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού και Χοράρχου κ.Γρηγορίου Ζάρκου, ενώ τη συναυλία έκλεισαν οι δύο χορωδίες, ενηλίκων και παιδική, καταχειροκροτούμενες από τους παρισταμένους. Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας της συναυλίας, απένειμε Επαίνους και Μετάλλια στους σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου.

  Ακολούθησαν Βραβεύσεις Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς οι οποίοι συμβάλουν οικονομικά στα δίδακτρα σπουδαστών του Ωδείου, ενώ ο Σεβασμιώτατος απένειμε εκ μέρους του Ωδείου τιμητική πλακέτα και μετάλλιο του Μητροπολιτικού Ωδείου στον Εφοπλιστή και Διοικητή του Αγίου Όρους κ.Αθανάσιο Μαρτίνο για την δωρεά των μουσικών οργάνων του Ωδείου, την οποία παρέλαβε ο Διευθυντής Χορηγιών ΑΜΚΕ κ.Παγώνης, στην Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία ανέλαβε ως υποστηρικτής του Ωδείου την έκδοση του νέου τεύχους της εφημερίδος «Μουσικό Αναλόγιο» και στον διεθνούς φήμης ιδιωτικό ερευνητή κ.Γεώργιο Τσούκαλη, ο οποίος συνέβαλε στην δημιουργία νέας αίθουσας του Ωδείου.

  Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής του Ωδείου Νικόλαος Αμοργιανός αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωίνο, Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, προσέφερε ως δώρο αγάπης και σεβασμού στον Σεβασμιώτατο μία Επισκοπική βακτηρία και εκ μέρους των σπουδαστών και καθηγητών του Ωδείου το συμβολικό ποσό των 1000 € για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

  Εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε θερμά τόσο για τις πράξεις αγάπης του Ωδείου, όσο και για την παρουσία όλων στην εκδήλωση. Συνεχάρη για το έργο του, τον Γενικό Διευθυντή του Ωδείου κ.Νικόλαο Αμοργιανό και την Διευθύντρια Σπουδών κα Ευδοκία Σιδέρη, καθώς και τους Καθηγητές και Σπουδαστές για αυτή την μεγάλη εξέλιξη, ανέλιξη και πρόοδο του Ωδείου της Μητροπόλεώς μας.

  «Με χρυσές ελπίδες θεμελιώθηκε το Ωδείο της Μητροπόλεώς μας» «και βλέπω ότι άνθισε και καρποφορεί», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου σημείωσε πως η προσφορά αυτή «δείχνει και το ήθος όλων των συνεργών του Ωδείου, αλλά και την πραγματική χριστιανική σας ποιότητα και ταυτότητα». «Η τέχνη είναι η απόδειξη της ενθέου καταγωγής του ανθρωπίνου προσώπου», είπε, υπογραμμίζοντας πως επενδύουμε ως άνθρωποι τον λόγο μας με τη μουσική και τον κάνουμε ύμνο, δοξολογία, λατρεία και έκφραση των συναισθημάτων μας».

  «Όλη αυτή τη προσπάθεια χαρίζει στα παιδιά μας τα ζώπυρα της πίστεως», είπε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι αγκαλιάζουν και περιβάλουν με αγάπη το έργο της Εκκλησίας μας και ειδικότερα τον Μεγάλο Ευεργέτη της Μητροπόλεώς μας και ευπατρίδη του Γένους μας και Διοικητή του Αγίου Όρους κ.Αθανάσιο Μαρτίνο, την πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη και τον ιδιωτικό ερευνητή κ.Γεώργιο Τσούκαλη.

  Τελευταία άρθρα

  Χαράλαμπος Λιακόσταυρος – Ο άνθρωπος των έργων!

  Χαράλαμπος Λιακόσταυρος - Ο άνθρωπος των έργων! Ένας σπουδαίος αυτοδιοικητικός με πλούσιο έργο και κοντά...

  Κυριακή Μπουρδάκου – Μία εργασιομανής Μανιάτισσα Αντιδήμαρχος

  Κυριακή Μπουρδάκου - Μία εργασιομανής Μανιάτισσα Αντιδήμαρχος Κυριακή Μπουρδάκου Το ART & ART MAGAZINE στηρίζει άξιους...

  Σίσσυ Αλιγιζάκη – Το δυνατό χαρτί του Πειραιά!

  Το ART & ART MAGAZINE στηρίζει άξιους ανθρώπους της επιστημοσύνης, της Τέχνης και του Πολιτισμού.

  Η Μουσικός Σταυρούλα Μέντη Υποψήφια στον Πειραιά

  Η Μουσικός Σταυρούλα Μέντη Υποψήφια στον Πειραιά Μία από τις καλές και δυνατές υποψηφιότητες στον Δήμο Πειραιά, είναι η...
  14.2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας