More

    Μαγική συναυλία του Ωδείου της Ι.Μ.Π. στον Καθεδρικό Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Πειραιώς

    Μαγική συναυλία του Ωδείου της Ι.Μ.Π. στον Καθεδρικό Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Πειραιώς

    Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Αντάμωμα». Οι Χορωδίες ερμήνευσαν επίκαιρους Βυζαντινούς Ύμνους και Τραγούδια, ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

    Συμμετείχαν: Οι Σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μ.Π. υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Καθηγητού και Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ.Γρηγορίου Ζάρκου.

    Οι Σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Καθηγητού και Διευθυντού κ.Δημητρίου Καλομοίρη.

    Οι Σπουδαστές του Ωδείου της Ι.Μ.Π. υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου κας Αναστασίας Δημητρίου και Διδασκαλίας – Συνοδείας Πιάνου της Δ/ντριας Σπουδών κας Ευδοκίας Σιδέρη.

    Η Νεανική Χορωδία του «Αθηναϊκού Ωδείου» υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου κας Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.

    Η Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου κας Μαρίας Μιχαλοπούλου και Συνοδείας Πιάνου κας Μαριάννας Σπυράκου.

    Τον όλο συντονισμό και την διοργάνωση επιμελήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ.Νικόλαος Αμοργιανός.

    Μετά το πέρας της Συναυλίας τιμήθηκε για την προσφορά της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό η Αν.Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικολόγος και Εθνομουσικολόγος κα Ειρήνη Δαλιανούδη και ανακηρύχθηκε Επίτιμη Καθηγήτρια και Επιστημονική Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Ωδείου. Τη                   βράβευση έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, ο οποίος στον λόγο Του εξήρε την προσπάθεια και την δράση του Ωδείου της Ι.Μ.Π. Καθηγητών και Διευθυντών, όσο και της Ακαδημαϊκής Καθηγήτριας κας Ειρήνης Δαλιανούδη για την νέα της συνεργασία και προσφορά στο Ωδείο. Η κα Δαλιανούδη με τη σειρά της, ομίλησε με έναν συγκινητικό λόγο για το πνευματικό ανάστημα και την προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο για τον σεπτό Ποιμενάρχη του Πειραιά κ.κ.Σεραφείμ, αλλά και για τον ακάματο εργάτη της Μουσικής Τέχνης Γενικό Διευθυντή κ. Νικόλαο Αμοργιανό.

    Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, απένειμε Τιμητικά Διπλώματα για την συμμετοχή τους στη συναυλία στους Διευθυντές των Χορωδιών. Συγκινητική στιγμή ήταν η παρουσία των παιδιών από τον «Καλό Ποιμένα» και το «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιώς» όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης   μοίρασε Χριστουγεννιάτικα Δώρα σε όλα τα παιδιά, μερίμνη του Ωδείου της Ι.Μ.Π.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ιερείς, ο Πρωτοσύγγελλος της Ι.Μ.Π. π.Νήφων Καππογιάννης και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου,  Πρωτοσύγκελλος π.Μιχαήλ Λιούμης.

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας