More

  Η κορυφαία Υψίφωνος Βούλα Αμιραδάκη στο Ωδείο της Μητροπόλεως Πειραιώς

  Η κορυφαία Ελληνίδα Υψίφωνος Βούλα Αμιραδάκη στο Ωδείο της Μητροπόλεως Πειραιώς

  Η κορυφαία Ελληνίδα Υψίφωνος Βούλα Αμιραδάκη, έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των σπουδαίων εγνωσμένου κύρους καθηγητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η δεινή ερμηνευτική της ικανότητα και τεχνική, συναντά τον άνθρωπο Βούλα Αμιραδάκη και για αυτό τον λόγο, το 2022 προμηνύεται άκρως δημιουργικό και καρποφόρο στην τάξη της μονωδίας, συνδιάζοντας μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα στην πόλη του Πειραιά και όχι μόνο.

  Η σπουδαία Ελληνίδα Σοπράνο Βούλα Αμιραδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο με συνεχείς ετήσιες βραβεύσεις και υποτροφία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές μονωδίας (τάξη Κρίλοβιτς) και μελοδράματος (τάξη Β. Νικολαΐδη) στο Ωδείο Athenaeum (πρώτο βραβείο και άριστα παμψηφεί) Είναι αριστούχος αρμονίας – αντίστιξης – φούγκας καθώς και πιάνου. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά .Παρακολούθησε τάξεις δεξιοτεχνίας με τη Montserrat Cabballe,την Ghena Dimitrova, τον Άρη Χριστοφέλλη, τον Γιώργο Παππά, τον Τζον Μοδινό, τον Βαγγέλη Χατζησίμο, την Elena Obratsova,την Ζανέτ Πήλου, την Jane Henschel.

  Ως υπότροφος του Ιδρύματος Μαρία Κάλλας μελέτησε στο Μιλάνο με τη Μaria –Luisa Cioni και τον μαέστρο και καθηγητή στην Ακαδημία της Σκάλας του Μιλάνου Roberto Negri (2002-2005). Έκανε το ντεμπούτο της στο Udine της Ιταλίας ως Santuzza στην Cavalleria Rusticana, αφού κέρδισε στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού στην ίδια πόλη. Μετά  από διαγωνισμό στην Ιταλία ερμήνευσε το ρόλο της Madamma Butterfly στην ομώνυμη όπερα στην Ν. Κορέα.

  Ως νικήτρια στον διεθνή διαγωνισμό Δημήτρη Μητρόπουλου της εδόθη ο ρόλος της Κλυταιμνήστρας στην όπερα Ευμενίδες (Δεκέμβριος 2003).

  Στον διεθνή διαγωνισμό Kaleidos στο Παλέρμο της απονεμήθη βραβείο και τιμητική διάκριση (Μαιος2004).Στο Grand Prix Μαρία Κάλλας έλαβε τιμητική διάκριση (Μάρτιος 2005) καθώς και στο διεθνή διαγωνισμό της Μάντοβα (Μάϊος 2005). Έχει επίσης λάβει μέρος σε Gala στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Ηρώδειο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Σύρου (2017) και σε  πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μετείχε επίσης στην συναυλία για τον εορτασμό των 100 χρόνων του θωρηκτού Αβέρωφ.

  Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή : μοντέρνα όπερα –ο διωγμένος ως μοίρα, la Boheme ως Mimi, Wesendonck  lieder του Wagner, Prihody Lisky Bystrousky (leos Janacek), Aida (High Priestess). Έχει  συμπράξει   με  τη  Συμφωνική  Ορχήστρα  Αθηνών  ως σολίστ.

  Αυτό τον καιρό διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι στο ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

  Τελευταία άρθρα

  Λαμπερή βραδιά στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Art & Art Magazine

  Λαμπερή βραδιά στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Art & Art Magazine Πλήθος κόσμου...

  ART & ART: Πρόγραμμα 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Μουσικής

  ART & ART: Πρόγραμμα 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Μουσικής Πληροφορούμε τους υποψηφίους διαγωνιζόμενους ότι, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022...

  Οι Σπουδαστές του Ωδείου της Ι.Μ.Π. στην Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm

  Ευθ.Πιτσίνης, Αθ.Παπαγιάννη, Αστ.Ουζούνης, Γ.Τσάνης Οι σπουδαστές του Ωδείου της Ι.Μ.Π. στην Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm

  Οικουμενική αναγνώριση για τον Γιώργο Τσούκαλη.

  Οικουμενική αναγνώριση για τον Γιώργο Τσούκαλη. Μεγάλο αφιέρωμα και συνέντευξη φιλοξενούνται σε πασίγνωστο site του Μεξικού...
  14.2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας