More

    Η σπουδαία Φλαουτίστα Νικολέτα Γιαμά στο Ωδείο της Μητροπόλεως Πειραιώς

    Η σπουδαία Φλαουτίστα Νικολέτα Γιαμά στο Ωδείο της Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μία ξεχωριστή μουσική παρουσία, είναι αυτή της ανερχόμενης ταλαντούχας μουσικού Νικολέτας Γιαμά. Πρόκειται για μία νέα Καθηγήτρια στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία έρχεται να βάλει την δική της προσωπική σφραγίδα, στοχεύοντας σε μία μεγάλη και σπουδαία τάξη στο Φλάουτο μέσα στο 2022. Εντός δε των ημερών θα παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Πειραϊκή 91,2 FM και στον Νίκο Αμοργιανό για τη ζωή και το έργο της.

    Η Νικολέτα Γιαμά, ασχολήθηκε με την μουσική από την ηλικία των 6 ετών, μαθαίνοντας πιάνο, θεωρία μουσικής και σολφέζ. Το 2012 μπήκε στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο οποίο και έλαβε τα πρώτα της μαθήματα στο φλάουτο με τον καθηγητή Γιατρά Θεόδωρο. Κατά τα μαθητικά της χρόνια πήρε μέρος σε αμέτρητες συναυλίες είτε ως σόλο φλάουτο είτε ως μέλος ορχηστρικών συνόλων.

    Στα 15 της μπήκε στην Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου, με την οποία επίσης έλαβε μέρος σε πολλές συναυλίες.

    Το 2017 εισάγεται με την 1η, ξεκινώντας τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατά τα 3 πρώτα έτη των σπουδών της έλαβε μέρος σε Φιλαρμονικές Ορχήστρες της Κέρκυρας, εκ των οποίων και η Φιλαρμονική Γαστουρίου “Ομόνοια”.

    Από  το 2017 είναι μέλος στο μουσικό συγκρότημα του Παναγιώτη Κελάνδρια, με τον οποίο το 2019 συμμετείχε στη πρώτη της δισκογραφική δουλειά στο ΕΡ του.

    Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της εξ’ αποστάσεως. Επιθυμία της είναι να διδάξει την Τέχνη της Μουσικής και πιο συγκεκριμένα του φλάουτου σε νέους μαθητές όλων των ηλικιών.

    Τέλος, από το 2021 ανήκει πλέον στην Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συνεργάζεται ως Καθηγήτρια Μουσικής με το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας