More

  Ειρήνη Χάψου: Έχω πάντα ως γνώμονα την πίστη αλλά και τη λογική. Της Κατερίνας Πλουμιδάκη

  Ειρήνη Χάψου: Έχω πάντα ως γνώμονα την πίστη αλλά και τη λογική.Της Κατερίνας Πλουμιδάκη

  Η Ειρήνη είναι αναγνωρισμένη ήδη στην Ελλάδα και το επόμενο βήμα της καριέρας της είναι στην Αμερική. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της στο χώρο του μακιγιάζ έχει πάρει Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκες και Παγκόσμιες διακρίσεις. Όλες οι διακρίσεις αφορούν Body Painting.-Μιλήστε μας για εσάς.
  Έχουμε δύο παιδιά με τον σύζυγό μου, Δημήτριο Νικολάου, τον Ανδρέα και την Άννα. Μαζί διατηρούν την εταιρεία Lions Bay Yachting που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα και τη Μύκονο, για ναυλώσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής καθώς επίσης και Τουριστικό Γραφείο στην Αμερική, με έδρα την Φιλαδέλφεια.
  Όσον αναφορά εμένα τέλειωσα ζωγραφική τη σχολή ABC de Paris, αποφοίτησα επίσης από τη σχολή Αισθητικής της Ν. Αυγερινοπούλου, από όπου πήρα υποτροφία στο μακιγιάζ για τη σχολή της Malu Wilz στο Άχεν της Γερμανίας.
  Έκανα δύο μεταπτυχιακά, το ένα στη Γαλλία στη σχολή του J.P. Flerimon καθώς και στην Αγγλία, στο Redford, στη σχολή της Donna Grach όπου αρίστευσα και η οποία με σύστησε στην Ελλάδα, επειδή ήθελε να αποσυρθεί, σαν τη μόνη που θα μπορούσε να την αντικαταστήσει επάξια, κι έτσι ανέλαβα καθηγήτρια Μακιγιάζ στη Cidesco Hellas.
  Ήμουν καθηγήτρια επαγγελματικού μακιγιάζ στη Data Tyle, Pansic, στα Δημόσια ΙΕΚ, στα ΙΕΚ Ξυνή και στη σχολή της Κ. Κουντουρά.
  Το 2001 δημιούργησα τη δική μου σχολή, καθώς και μια αλυσίδα καταστημάτων ομορφιάς, τα Beauty & Style.
  Δούλεψα στην τηλεόραση, σε αρκετές ταινίες για τον κινηματογράφο, σε επιδείξεις μόδας, στα καλλιστεία και αρθρογράφησα για πολλά χρόνια στα περιοδικά του κλάδου ευρείας κυκλοφορίας.
  Πόσο επίμονα εργαστήκατε για να πετύχετε τους στόχους σας;
  Εργάστηκα σε αυτό το αντικείμενο 42 χρόνια πολύ σκληρά, ατελείωτες ώρες. Ποτέ δε συμβιβάστηκα για κάτι λιγότερο εκτός από το να καταβάλω την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο. Πάντα με ενοχλούσε η μετριότητα. Θεωρώ ότι όταν αναλαμβάνεις κάτι, πρέπει να το φέρεις εις πέρας πράττοντας στο μέγιστο που μπορείς για να κάνεις τη διαφορά.
  Τι είναι αυτό που πάντα θέλατε να κάνετε;
  Το 2017 αποσύρθηκα από το χώρο της ομορφιάς γιατί ήθελα να επικεντρωθώ στην άλλη μου αγάπη, τη ζωγραφική. Πάντα ήθελα να οργανώσω εκθέσεις με δικά μου έργα, εξάλλου και όλα μου τα βραβεία βασίζονταν στην αγάπη μου για τη ζωγραφική και την άριστη σχέση μου με το χρώμα.
  Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
  Αυτή την εποχή συζητάω με μια gallery στην Αμερική -για ευνόητους λόγους δε θα ήθελα να αναφέρω όνομα- για να δημιουργήσουμε μια ωραία συνεργασία. Πάντα σε ό,τι αγαπώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό με πολύ ευσυνειδησία και σκληρή δουλειά.
  Από που αντλείται την ενέργειά σας;
  Από την οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε οτιδήποτε και αν αποφασίσω να κάνω. Επίσης στη μεγάλη μου πίστη στο Θεό.
  Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω τι θα αλλάζατε;
  Νιώθω πλήρης από τα χρόνια που πέρασαν, δε θα άλλαζα τίποτα διότι ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα διδάχθηκα την υπομονή, την ευγνωμοσύνη και να είμαι δυνατή και να προσπαθώ ακόμα περισσότερο. Νιώθω πολύ ικανοποιημένη με όλα όσα μπόρεσα να καταφέρω, καριέρα, αναγνώριση, επιτυχία, καθώς επίσης και την αγάπη των μαθητών μου και των συναδέλφων. Μία ισοροπημένη ζωή ανάμεσα στην αγάπη μου για τη ζωγραφική και την αγάπη μου για την οικογένειά μου.
  Από που εμπνέεστε για τα έργα σας;
  Η αγάπη μου για τη φύση σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα των ελληνικών τοπίων με έκανε να έχω αφοσιωθεί αυτή τη χρονική περίοδο στα τοπία της ελληνικής μας ομορφιάς. Είμαστε μια χώρα πραγματικά ευλογημένη με πάρα πολλές φυσικές ομορφιές και θέλω να το προβάλω αυτό μέσα από τους πίνακές μου. Την απλότητα των λευκών κτηρίων των Κυκλάδων σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα των γαλαζοπράσινων νερών, τη χρωματική πανδαισία του ηλιοβασιλέματος ενός νησιού μας καθώς και τα γραφικά σοκάκια και εκκλησάκια μας, είναι πηγές έμπνευσης για εμένα διότι λατρεύω την χρωματική παλέτα της Ελλάδας μας.
  Ποια είναι η πιο μεγάλη σας ανασφάλεια;
  Θεωρώ πως η διαχείριση της απώλειας είναι η μεγαλύτερή μου ανασφάλεια, είτε από τη δίκη μου πλευρά, είτε από την πλευρά των δικών μου ανθρώπων. Οι ισορροπίες μεταβάλλονται με την παρουσία όπως επίσης και με την απουσία αυτών των κοντινών ανθρώπων στη ζωή μας.Παρόλα αυτά είμαι εξοικειωμένη με τη διαδικασία της εσωτερικής διεργασίας που κάποια τέτοια κατάσταση απαιτεί, έχοντας πάντα ως γνώμονα την πίστη αλλά και τη λογική. Τέλος, αυτή η ψυχική συνειδητότητα και εξέλιξη του εαυτού μου και των αγαπημένων μου προσώπων -όσες δυσκολίες και αν προκύψουν σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή- είναι ο λόγος που συνεχίζω.
  Τι σας έχει σφραγίσει ανεξίτηλα;
  Ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου, το οποίο με στήριξε σε κάθε μου προσωπική αλλά και επαγγελματική επιλογή, ήταν πάντα η μητέρα μου. Συνεπώς η απώλειά της ήταν αυτό που με έχει σφραγίσει ανεξίτηλα, αλλά παράλληλα έχει καθορίσει την προσωπικότητά μου καθώς και την επήρεια των έργων μου, διότι το μητρικό πρότυπο ανέκαθεν -στην ελληνική τουλάχιστον κοινωνία – παρέχει στήριξη, ασφάλεια και ενότητα.
  Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας;
  Θεωρώ ότι η μοίρα μας καθορίζεται από τις επιλογές τις οποίες κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Συνεπώς, αν θελουμε να θέσουμε ως μοίρα τις επιλογές μας, είναι η κατάληξη αυτών. Πρέπει να κάνουμε τις επιλογές τις οποίες θεωρούμε ηθικά και πνευματικά σωστές τη δεδομένη περίοδο της ζωής μας, αποδεχόμενοι τον αντίκτυπο που θα επιφέρουν στο μέλλον.
  Γιατί φοβόμαστε να βγούμε έξω από τα όρια μας;
  Η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι ένας βασικός λόγος που δεν κυνηγάμε να βγούμε εκτός μιας μόνιμης πραγματικότητας που δεν μας αρμόζει. Είναι η αίσθηση του μετέωρου ή και ανεκπλήρωτου που φοβόμαστε να μη μας βασανίσει και δυστυχώς κάποιες στιγμές στη ζωή επιλέγουμε να παραμένουμε ανενεργοί απέναντι σε αυτή τη μονιμότητα.
  Παρόλα αυτά, θεωρώ πως αυτή η μονιμότητα -που μπορεί να αποβεί μη υγιής- είναι κάποιες φορές η κινητήριος δύναμη στο να αντιληφθούμε τι δε μας αρμόζει και τι πραγματικά επιθυμούμε. Όσο περισσότερο δουλέψουμε και δομήσουμε τον εαυτό μας ψυχικά τις περιόδους που νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε αυτή τη θηλειά, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα.

  ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

  Τελευταία άρθρα

  Μεγάλη Συναυλία του Ωδείου της Ι.Μ.Π. στις 16 Ιουνίου στον Πειραιά

  Μεγάλη Συναυλία του Ωδείου της Ι.Μ.Π. στις 16 Ιουνίου στον Πειραιά Το Ωδείο...

  Θεόδωρος Γκόλας -“Ένας γίγαντας του ποδοσφαίρου”. Του Γιώργου Τσούκαλη.

  Ένας γίγαντας στου ποδοσφαίρου ζωγραφίζει βελούδινα. Ο λόγος για τον κορυφαίο τερματοφύλακα του Πας Γιάννινα Θοδωρή...

  Eurovision 2023 – Η απόλυτη ντροπή!

  Eurovision 2023 - Η απόλυτη ντροπή! Μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές αποτυχίες και επιλογές, είναι...

  Γ.Καραϊβάζ – Η επιτομή του έντιμου & άξιου επαγγελματία. Γράφει ο Γ.Τσούκαλης

  Γιώργος Καραϊβάζ Η επιτομή του έντιμου-άξιου... Άξιος επαγγελματίας λαμπρός και άριστος οικογενειάρχης...
  14.2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας