More

    “Μαγικά Χριστούγεννα στο Ωδείο της Μητροπόλεως Πειραιώς”

    “Μαγικά Χριστούγεννα στο Ωδείο της Μητροπόλεως Πειραιώς”

    Μία ξεχωριστή βραδιά ήταν η χθεσινή για το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αφού μικροί και μεγάλοι σπουδαστές του Ωδείου ερμήνευσαν επίκαιρες χριστουγεννιάτικες μελωδίες παρουσία πλήθους κόσμου, στην εκπληκτικά διαμορφωμένη – με γιορτινή διάθεση αίθουσα εκδηλώσεων του ωδείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid19.

    Μαθητές και Καθηγητές παρουσίασαν το έργο τους στα μουσικά όργανα που σπουδάζουν και διδάσκουν, όπως πιάνο, αρμόνιο, σαξόφωνο, κιθάρα, βιολί, κρητική λύρα, τραγούδι κ.ά, ενώ οι δύο χορωδίες που μόλις ιδρύθηκαν, η παιδική και η ενηλίκων – γονέων τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες “κλέβοντας” κυριολεκτικά την παράσταση.

    Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Τύχων, ενώ παραβρέθηκε ο βουλευτής Β΄Πειραιώς κ.Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο βραβευθείς – Επίτιμος Καθηγητής του Μητροπολιτικού Ωδείου και κορυφαίος Έλληνας Μουσικοσυνθέτης κ.Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο οποίος και απένειμε τους αναμνηστικούς επαίνους στους μαθητές, μαζί με τα χριστουγεννιάτικα δώρα, που παρέδιδαν ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Αμοργιανός και η Διευθύντρια Σπουδών κ.Ευδοκία Σιδέρη.

    Στον εναρκτήριο λόγο του ο Γενικός Διευθυντής κ.Νίκος Αμοργιανός απευθυνόμενος προς το κοινό, αναφέρθηκε στις δράσεις του ωδείου ξεκινώντας από τις τιμητικές βραβεύσεις των κορυφαίων Ελλήνων Συνθετών Μίμη Πλέσσα και Θανάση Πολυκανδριώτη, στην εθελοντική κοινωνική προσφορά προς τον “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ” για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας της Αττικής και της Εύβοιας, μίλησε για την σημερινή κοινωνική προσφορά με τρόφιμα και παιχνίδια προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιώς και την συγκέντρωση ρούχων προς τον εθελοντή ιεραπόστολο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π.Φανούριο του Αγίου Κων/νου Πειραιώς, για τους άστεγους συνανθρώπους μας.

    Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ευεργέτη Έλληνα εφοπλιστή κ.Αθανάσιο Μαρτίνο για την ευγενική προσφορά του των 10.000 euro, αγοράζοντας μουσικά όργανα στο Ωδείο της Ι.Μ.Π, ενώ συγκινητική ήταν η αναφορά στο ανώνυμο δωρητή και μαθητή του κ.Αμοργιανού, ο οποίος προσέφερε το ποσόν των 5.000 euro, αποκτώντας για τις ανάγκες του Ωδείου μικροφωνική εγκατάσταση, ένα τελευταίας τεχνολογία μόνιτορ, όπου τα μαθήματα πλέον τόσο της βυζαντινής, όσο και της ευρωπαϊκής μουσικής θα γίνονται ψηφιοποιημένα και ένα δεύτερο μόνιτορ όπου επέχει την θέση του ψηφιακού πίνακα ανακοινώσεων, με φωτογραφικό υλικό και δράσεις του Ωδείου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν δύο μήνες ιδρύθηκαν 2 χορωδίες, παιδική και ενηλίκων – γονέων, όπου πέραν της ψυχαγωγίας, θα καλύπτουν και ανάγκες σε επίπεδο εκδηλώσεων.

    Τέλος, με τη νέα χρονιά θα ιδρυθεί τμήμα μουσικοθεατρικό για παιδιά και ενήλικες, διδάσκοντας την τέχνη της υποκριτικής.

    Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο κ.Αμοργιανός προς την Δ/ντρια Σπουδών κ.Σιδέρη για την δουλειά που επιτελείται, στον π.Δημήτριο Καραλή που συμπαρίσταται ως προϊστάμενος του Ι.Ν.Αγίας Σοφίας Πειραιώς όπου φιλοξενείται το Ωδείο, στον εθελοντή – φίλο του Ωδείου κ.Κουμουτσέα Μιχάλη όπου επιμελήθηκε και έβαψε εθελοντικά τη μουσική σκηνή και τοποθέτησε τις σημαίες – λάβαρα στην είσοδο του Μουσικού Ιδρύματος. Φυσικά ευχαριστίες στον Σεβ.Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ για την αγάπη Του και την εμπιστοσύνη Του στην Διεύθυνση του Ωδείου. Καλά Χριστούγεννα!

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας