More

  Ζωή Λιαντράκη “Δεν σταματώ να προσπαθώ για το καλύτερο”

  Ζωή Λιαντράκη “Δεν σταματώ να προσπαθώ για το καλύτερο”

  Η Ζωή Λιαντράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε γεωπόνος, αποφοιτώντας πρώτη από την σχολή της και εργάζεται ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

  «Εθνικός Κήρυκας»: Μιλήστε μας για εσάς και τη μουσική σας.

  Ζωή Λιαντράκη: Από πολύ μικρή μπήκε στη ζωή μου η μουσική και το τραγούδι, στην αρχή ως μέλος χορωδιών στο σχολείο και στο ωδείο και αργότερα και ως σολίστας. Από το 2013 ασχολούμαι πλέον επαγγελματικά με το τραγούδι κάνοντας εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά και μουσικές σκηνές του Ηρακλείου.

  Το 2018 είχα συμμετάσχει με το συγκρότημα «Δια πασών», των οποίων υπήρξα τραγουδίστρια, στο ντοκιμαντέρ «Η γη της πονεμένης Παναγιάς» της Ελένης Βλάχου, το οποίο βραβεύτηκε ως πρώτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο μου digital CD single με τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής», το οποίο περιελάμβανε τρία τραγούδια σε στίχους του Νίκου Παλλάδιου και μουσική του Θάνου Μπένου και του Γιώργου Μπακαλίδη. Τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν η αρχή της συνεργασίας μου με την συνθέτιδα Κωνσταντία Κατσιάμπα με το τραγούδι «Το δάκρυ της βροχής» σε στίχους Γιώτας Γερογιώργη, το καλοκαίρι του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το τραγούδι «Εχασα τις λέξεις» σε ποίηση Γιώτας Γερογιώργη και μουσική της Κωνσταντίας Κατσιάμπα. Τώρα κυκλοφορεί το νέο μου τραγούδι με τίτλο «Οπου θέλει ας βγει», σε σύνθεση και πάλι της μοναδικής Κωνσταντίας Κατσιάμπα. Τους στίχους υπογράφει η καταξιωμένη Ντέπη Χατζηκαμάνη σε ενορχήστρωση του Γιώργου Μίγκα και κυκλοφορεί από την «Real Music».

  «Ε.Κ.»: Επηρεάζεται ο τρόπος που δημιουργείτε από τον τρόπο που ζείτε;

  Ζωή Λιαντράκη: Για μένα η δημιουργία και η ζωή είναι έννοιες απόλυτα συνυφασμένες. Η ζωή μου χωρίς δημιουργία είναι άδεια. Ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου η δημιουργία με έκανε να θυμάμαι τι θα πει ζωή και να νοιώσω και πάλι αισιοδοξία και πληρότητα.

  «Ε.Κ.»: Ποιο είναι το «κλειδί» της επιτυχίας; Τι χρειάζεται για να μείνει κανείς επιτυχημένος;

  Ζωή Λιαντράκη: Επιτυχία για έναν καλλιτέχνη δεν είναι μόνο η αναγνωρισιμότητα και η αγάπη του κοινού για εκείνον. Επιτυχία είναι να μη σταματά να δουλεύει, να μη σταματά να κυνηγά τα όνειρά του και να προσπαθεί πάντα να γίνεται καλύτερος. Πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως καλλιτέχνης. Αγάπη, σεβασμός και αυτογνωσία… έτσι κάποιος μένει επιτυχημένος.

  «Ε.Κ.»: Ποια στιγμή της ζωής σας ήταν ορόσημο;

  Ζωή Λιαντράκη: Η στιγμή που για πρώτη φορά στάθηκα μόνη μου μπροστά σε ένα μικρόφωνο, σε μία σχολική εορτή, τραγουδώντας σε κοινό… ήταν η στιγμή που κατάλαβα και ένιωσα πως έχω γεννηθεί για να εκφράζομαι μέσα από το τραγούδι και μέσα από την ερμηνεία μου. Εφηβη ακόμα ήξερα πολύ καλά τι με κάνει ευτυχισμένη. Αυτή τη στιγμή της ζωής μου δεν την ξεχνάω ποτέ.

  «Ε.Κ.»: Ποια στοιχεία κάνουν τη ζωή σας πιο ενδιαφέρουσα;

  Ζωή Λιαντράκη: Το πάθος, η αγάπη, η πίστη, ο έρωτας, η αφοσίωση, τα όνειρα, οι στόχοι, η μουσική, η δημιουργία, η συνεχής προσπάθεια για αυτοβελτίωση, είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν τη ζωή μου ενδιαφέρουσα.

  «Ε.Κ.»: Τι θεωρείτε πολυτέλεια επιλογών;

  Ζωή Λιαντράκη: Πολυτέλεια στις επιλογές είναι οι συνθήκες και οι καταστάσεις να σε βοηθούν να μπορείς να πεις και «όχι» σε πράγματα που δε σε εκφράζουν, δε σου αρέσουν και δε θα επέλεγες ποτέ.

  «Ε.Κ.»: Τι κρατάτε από όσα μάθατε από την οικογένειά σας και τους δασκάλους σας;

  Ζωή Λιαντράκη: Η οικογένειά μου μ’ έμαθε από πολύ μικρή να εκτιμώ τον εαυτό μου και να αποδέχομαι τη διαφορετικότητά μου, σε μια εποχή που το διαφορετικό δεν ήταν κοινά αποδεκτό αλλά δακτυλοδεικτούμενο. Σε ηλικία εννέα μόλις ετών εμφανίστηκε στο σώμα μου η λεύκη, το αποτύπωμα της ψυχής μου και της ευαισθησίας μου. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ ξεχωριστά και στον πατέρα μου, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, πριν φύγει όμως μου έδωσε το μεγαλύτερο μάθημα ζωής, το οποίο θα κρατήσω για πάντα, με έμαθε τι θα πει αληθινή αγάπη, αλτρουισμός, δύναμη ψυχής, γενναιότητα και λεβεντιά… Οσο για τους δασκάλους μου νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί είχα σπουδαίους ανθρώπους που μου δίδαξαν να κυνηγώ τα όνειρά μου, να βελτιώνω τον εαυτό μου, να προσπαθώ για το καλύτερο και να μη φοβάμαι την αποτυχία.

  «Ε.Κ.»: Τι ονειρεύεται εκείνος που δεν αναζητά περιττά πράγματα;

  Ζωή Λιαντράκη: Τι πιο σπουδαίο από την ελευθερία! Ολα τα άλλα είναι περιττά. Οταν νιώθεις ελεύθερος να εκφραστείς και να ζήσεις, νιώθεις και ελεύθερος να ονειρευτείς. Αυτό είναι το ζητούμενο στη ζωή για μένα, η ελευθερία…

  «Ε.Κ.»: Ο εγκέφαλός μας ρυθμίζει την ευτυχία μας ανάλογα με τις προσδοκίες μας;

  Ζωή Λιαντράκη: Πράγματι υποσυνείδητα η ευτυχία έχει «ρυθμιστεί» από τον εγκέφαλό μας να ενεργοποιείται με την πραγματοποίηση των προσδοκιών μας. Παρ’ όλα αυτά είναι ακόμα πιο όμορφο και ακόμα πιο μαγικό, όταν η ευτυχία έρχεται με πράγματα που δεν έχουμε καν προλάβει να φανταστούμε και να ονειρευτούμε. Τότε η ευτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη και η αξία του συναισθήματος αυτού ανεκτίμητη. Εχω την τύχη να το νιώσω αυτό, να συμβούν στη ζωή μου πράγματα που δεν είχα προλάβει καν να ονειρευτώ. Και αυτή η ευτυχία στα αλήθεια είναι σπουδαία.

  «Ε.Κ.»: Πώς αντιδράτε στην αχαριστία;

  Ζωή Λιαντράκη: Στην αχαριστία αντιδρώ με ευγνωμοσύνη και αυτό γιατί μία αχάριστη συμπεριφορά ενός ανθρώπου, σου αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα και σε διδάσκει πολλά περισσότερα από μία συμπεριφορά ανταποδοτική.

  «Ε.Κ.»: Κοιτώντας πίσω τι δεν προλάβατε να απολαύσετε αρκετά; Τι σας έχει λείψει περισσότερο;

  Ζωή Λιαντράκη: Προσπαθώ να ζω τη ζωή μου και τα γεγονότα της τη στιγμή που συμβαίνουν και να τα απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ. Είμαι άνθρωπος της υπερβολής, υπερβολικά αγαπώ, υπερβολικά ζω, υπερβολικά λυπάμαι, υπερβολικά χαίρομαι, μέσα από αυτή την υπερβολή λοιπόν δεν αφήνω τίποτα στη μέση, για αυτό και κοιτώντας πίσω συνειδητοποιώ ότι όλα τα απόλαυσα τη στιγμή που έπρεπε όσο έπρεπε.

  «Ε.Κ.»: Ποιο είναι το ζητούμενο στη ζωή;

  Ζωή Λιαντράκη: Για κάθε άνθρωπο αλλάζει το ζητούμενο της ζωής του. Το δικό μου ζητούμενο είναι να παραμείνω πιστή στις αρχές μου, στους στόχους μου και στα όνειρά μου και να μη σταματώ να προσπαθώ για το καλύτερο.

  «Ε.Κ.»: Πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε έναν κόσμο καλύτερο;

  Ζωή Λιαντράκη: Ζούμε σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Τίποτα δε μένει σταθερό, ηθικές αξίες, κοινωνικές, οικονομικές ακόμα και οι κλιματικές.

  Εχοντας σαφή επίγνωση της καταστρεπτικότητας και της ανευθυνότητας του τεχνοκρατικού μας πολιτισμού θα πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία στο ζήτημα του σεβασμού της φύσης και στην πολυτιμότητα του ζωτικού δεσμού ανθρώπου-φύσης. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας το θανάσιμο κόστος της κατάλυσης αυτού του δεσμού και τις συμφορές που προξενεί ο δήθεν προηγμένος πολιτισμός της άπληστης κερδοσκοπίας και της οικονομικής ανάπτυξης. Για τους παραπάνω λόγους ο σεβασμός είναι μονόδρομος για να οδηγηθούμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

  “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ”

  Τελευταία άρθρα

  Λαμπερή βραδιά στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Art & Art Magazine

  Λαμπερή βραδιά στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Art & Art Magazine Πλήθος κόσμου...

  ART & ART: Πρόγραμμα 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Μουσικής

  ART & ART: Πρόγραμμα 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Μουσικής Πληροφορούμε τους υποψηφίους διαγωνιζόμενους ότι, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022...

  Οι Σπουδαστές του Ωδείου της Ι.Μ.Π. στην Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm

  Ευθ.Πιτσίνης, Αθ.Παπαγιάννη, Αστ.Ουζούνης, Γ.Τσάνης Οι σπουδαστές του Ωδείου της Ι.Μ.Π. στην Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm

  Οικουμενική αναγνώριση για τον Γιώργο Τσούκαλη.

  Οικουμενική αναγνώριση για τον Γιώργο Τσούκαλη. Μεγάλο αφιέρωμα και συνέντευξη φιλοξενούνται σε πασίγνωστο site του Μεξικού...
  14.2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας