More

    “Ο βαφτιστικός” με τον κορυφαίο Αρχιμουσικό Γ.Αραβίδη την Καθαρά Δευτέρα στην ΕΡΤ 2 – 17.45

    «Ο βαφτιστικός» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ | Καθαρή Δευτέρα στην ΕΡΤ2, στην ΕΡΤ World & στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Διευθύνει ο κορυφαίος Έλληνας Αρχιμουσικός Γιώργος Αραβίδης.

    Η ΕΡΤ και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζουν την αξεπέραστη οπερέτατου Θεόφραστου Σακελλαρίδη  «Ο βαφτιστικός», σε μια νέα μοναδική μαγνητοσκόπηση από το ιστορικό θέατρο, την οποία θα απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ την Καθαρή Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, από την ΕΡΤ2 στις 17:45, την ΕΡΤ World στις 19:00, και από το Δεύτερο Πρόγραμμα στις 16:00.

    Σε μια Αθήνα στον απόηχο των Βαλκανικών Πολέμων και στη δίνη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, μια σειρά από διασκεδαστικές παρεξηγήσεις προκύπτουν όταν ο Πέτρος Χαρμίδης, στρατιώτης στο μέτωπο και σύζυγος της Κικής, αποφασίζει να υποδυθεί τον βαφτιστικό της Βιβίκας, τον οποίο, όμως, εκείνη δεν θυμάται οπτικά. Ο Χαρμίδης επισκέπτεται τη Βιβίκα στο σπίτι όπου μένει με τον σύζυγό της και στο οποίο φιλοξενεί, συμπτωματικά, τη φίλη της, Κική.

    Το έργο παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, κοντσερτάντε, μ’ ένα υπέροχο κουαρτέτο λυρικών τραγουδιστών, ερμηνεύοντας άριες και ντουέτα, μεταξύ των οποίων οι μεγάλες επιτυχίες «Στο στόμα», «Η καρδιά μου πονεί για σας» και το εμβληματικό πολεμικό εμβατήριο «Ψηλά στο μέτωπο».

    «Ο βαφτιστικός», 100 και πλέον χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση, αριθμεί εκατοντάδες παραστάσεις και αποτελεί τη δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα.

    Ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης (1883-1950), από τους θεμελιωτές της ελληνικής οπερέτας, συνέθεσε τον «Βαφτιστικό» το 1918, υπογράφοντας και το έξυπνο, γεμάτο ανατροπές λιμπρέτο. Το δημοφιλές έργο, επηρεασμένο από τη βιεννέζικη οπερέτα, συνταιριάζει τη λεπτή ανώδυνη σάτιρα και τα επίκαιρα θέματα με μια μουσική κατ’ εξοχήν ρομαντική, συχνά χρωματισμένη από ανατολίτικα μοτίβα, μεταφέροντας τη χαρούμενη και ερωτική ατμόσφαιρα της αθηναϊκής «Μπελ Επόκ». Βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες και ταγκό στροβιλίζονται σε ήχο ελληνικό.

    Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μίνα Πολυχρόνου (Βιβίκα), Μαρία Κατσούρα (Kική), Αντώνης Κορωναίος (Xαρμίδης), Νίκος Καραγκιαούρης (Ζαχαρούλης / Συνταγματάρχης)

    Ενορχήστρωση: Samy Elgazzar

    Ηχοληψία: Μιχάλης Συγλέτος, Βασίλης Χανιώτης, Διονύσης Λυμπέρης

    Μουσική σύμβουλος: Χριστίνα Σιώρου

    Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής

    Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Μπλουγουράς

    Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

    Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

    Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας