test
More

  Ο νέος καλλιτέχνης Βασίλης Κορκολής – Γράφει η Δρ.Ιωάννα Μάστορα

  Ο νέος καλλιτέχνης Βασίλης Κορκολής – Γράφει η Δρ.Ιωάννα Μάστορα

  Πως οι νέοι κάλλιτέχνες βλέπουν με άλλη οπτική κι εκφράζονται  για την πολιτιστική μας κληρονομιά και ιδιαίτερα τα γλυπτά της Κλασσικής Αρχαιότητας;

  Μια άλλη αντίληψη εμπνευσμένη από την σύγχρονη και μεταμοντέρνα τέχνη. Πως έχει επηρεάσει τους νέους η σύγχρονη τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εποχή του διαστήματος, το πλατωνικό matrix και ο ψηφιακός κόσμος;

  Ταξιδεύουμε στο μέλλον και βλέπουμε την αγωνία των νέων καλλιτεχνών για την τύχη των αριστουργημάτων του πολιτισμού μας.

  Συνομιλώντας με τον σπουδαστή της Σχολής Καλών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων Βασίλη Κορκολή, που παρουσιάζει την δική του οπτική για το θέμα.

  Τι σκεφτόσουν όταν έφτιαχνες το έργο;

  “Όταν έφτιαχνα το έργο, έβλεπα το καρτούν αυτό, μέσα από το οποίο έπλασα τους χαρακτήρες, ήμουν κάπου στη μέση και σε άλλη διάθεση. Ήθελα να φτιάξω κάτι ξεχωριστό, με είχε εμπνεύσει πολύ αυτή η σειρά. Σε αυτό το έργο θέλησα να συνδυάσω την τεχνοτροπία και την αύρα των ακαδημαϊκών αγαλμάτων με εκείνη που βγάζουν τα cartoon. Απεικονίζεται μια ανασύνθεση, που έχει ως βάση μια σύνθεση εκμαγείων ακαδημαϊκού στιλ. Πρόσθεσα από πίσω το παράθυρο με το τοπίο, την εξωτική ατμόσφαιρα με τον γαλαξία με τον αστροντυμένο ουρανό, τον κρυστάλλινο καταρράκτη και τους καρτουνίστικους χαρακτηρες.

  Τα cartoon που έχω βάλει μέσα στο έργο έχουν επίσης δουλευτεί με έναν πιο ρεαλιστικό-academic τρόπο για να δένουν αρμονικά με το θέμα.

  Τι απεικονίζει το έργο;

  Το έργο απεικονίζει ως πρώτο πλάνο τον  Αντίνοο και τη Σαπφώ από τα αγάλματα-εκμαγεία που στέκονται στο ράφι. και 2ον) τον glossaryk (τον ιπτάμενο γκουρού ο οποίος βρισκεται εν ζωή εδώ και χιλιάδες χρόνια),  το μάτι (spy eye 👁 το οποίο είναι ένα spell της πρωταγωνίστριας της σειράς) και τους δράκους-μοτοσικλέτες από τα καρτούν τα οποία καρτούν τα έχω πάρει από μία σειρά της Disney (S.V.T.F.O.E.). Η φωτογραφία με τα εκμαγεία που είχα για αναφορά στην καραντίνα οταν το έφτιαχνα ήταν ασπρόμαυρη όποτε τα χρώματα της σύνθεσης είναι εξολοκλήρου από το μυαλό μου και από μνήμης.!

  Υπάρχει πλοκή στην Ιστορία;

  Η ιστορία έχει ως εξής: ο  ιπτάμενος τυπάκος ο glossaryk έχει ταξιδέψει σε ένα εξωγήινο παράνομο μαγαζί που πουλάει σπάνια πολύτιμα αντικείμενα σε έναν μακρινό πλανήτη σε μια άλλη διάσταση με τις μαγικές του δυνάμεις (εξού και τα τρία φεγγάρια από έξω στο τοπίο και οι δράκοι μοτοσικλέτες) μέσω διαστασιακής πύλης για να αγοράσει ένα αρχαίο σπάνιο ακαδημαϊκό άγαλμα για το μαγικό γκουρού στιλ  σπίτι του. Μαζί με το αιωρούμενο μάτι φίλο του, το οποίο επιβλέπει-κατασκοπεύει τα εκθέματα κι έχει τη δυνατότητα να δει πίσω στον χρόνο, από που προήλθαν να καταλάβει αν είναι αυθεντικά.

  Τέλος, ρωτάει πόσο κοστίζουν τα αγάλματα στο παλιοπωλείο!!!

  Η εποχή του μέλλοντος ενδεχομένως να απαξιώσει τη μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία των γλυπτών μας και να την μετατρέψει σε ωφελιμισμό και χρησιμοθηρία. Οι νέοι καλλιτέχνες επαγρυπνούν!!!

  Τελευταία άρθρα

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ι.Μ.Π. για το έτος 2024-2025

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για το έτος 2024-2025 Έπειτα από μία δημιουργική και καρποφόρα...

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Ωδείου...

  Ο προστάτης του Πολιτισμού Γιώργος Τσούκαλης βραβεύτηκε εις διπλούν.

  Ο προστάτης του Πολιτισμού βραβεύτηκε εις διπλούν. Τις βραβεύσεις ο Γιώργος Τσούκαλης...

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ – Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον πολιτιστικό τουρισμό

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον...
  14,2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας