More

    Αποκλειστική συνέντευξη της σπουδαίας ερμηνεύτριας Όλγας Βενέτη

    Αποκλειστική συνέντευξη της σπουδαίας ερμηνεύτριας Όλγας Βενέτη στον Εκδότη Νίκο Αμοργιανό.

    Κυρία Βενέτη, αφού σας ευχαριστήσουμε για την αποδοχή της συνέντευξης αυτής στο Art & Art Magazine, μιλήστε μας για τα παιδικά σας χρόνια και τι ήταν αυτό που σας προσέλκυσε στη μουσική και στο τραγούδι; Μιλήστε μας για τα πρώτα σας βήματα στο τραγούδι, τις σπουδές σας, αλλά και τα χόμπι σας.

     Εγώ να ευχαριστήσω αγαπητέ Κύριε Αμοργιανέ για τη φιλοξενία σας. Το τραγούδι το έχω ξαναπεί και θα το λέω πάντα, είναι νερό, είναι οξυγόνο για μένα. Από μικρή πάντα με ζέσταινε η μουσική. Ό,τι πρόβλημα κι αν είχα, ό,τι και αν με απασχολούσε απαλυνόταν με τη μουσική.

    Στο σχολείο μου, που βρίσκεται στον Πειραιά μας, ήμουν καλή «πελάτισσα». Έχω κάνει ρόλους πολλούς για διάφορες παριστάσεις.

    Όμως η χορωδία στο γυμνάσιο είναι αυτή που με ενεργοποίησε. Μαέστρος ο μοναδικός Λαζάρου..

    Κάπως έτσι άρχισαν όλα.

    Με πίστεψε πολύ.

    Στη συνέχεια, στα 18 μου, πήγα στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας όπου με ανέλαβε ένας θρύλος της όπερας , ο δάσκαλός μου, τενόρος της ΕΛΣ Γιώργος Ζερβάνος. Και έτσι αρχίζει το όνειρο.

    Γιατί εδώ θέλω να πω κάτι και για τους νεότερούς μου.

    Το όνειρο αρχίζει όταν βρεις αυτό για το οποίο είσαι γεννημένος..

    Μακάρι οι συνθήκες και οι συγκυρίες να είναι σύμμαχοι στα όνειρά μας. Όμως πολλές φορές δε συμβαίνει αυτό.

    Το όνειρο όμως υπάρχει και όταν κάτι το θες πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί και πραγματοποιείται.

    Ποιες είναι οι συνεργασίες και οι εμφανίσεις που έπαιξαν ρόλο και θυμάστε μέχρι σήμερα;

    Ό,τι έχω κάνει, μία προς μία οι εμφανίσεις μου είναι ξεχωριστές για μένα. Η ποιότητα πολλές φορές δε συνάδει με την εποχή μας. Όποια εμφάνιση και αν έχω κάνει, σε όποια σκηνή και αν έχω εμφανιστεί, είναι επιλεγμένη και φροντισμένη με αγάπη και σεβασμό στον εαυτό μου και το κοινό μου. Μικρό ή μεγάλο σχήμα, μικρή ή μεγάλη η σκηνή. Όλα είναι Όλγα Βενέτη και τα αγαπώ το ίδιο. Η δεκαετία όμως 1996-2006 που είχα την τιμή να είμαι χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και να συμμετάσχω στις παραγωγές της στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο- τότε που υπήρχε ακόμη σεβασμός για το μοναδικό σε ιστορία θέατρο- θα μείνει στην καρδιά μου μέχρι να πεθάνω.

    Πώς βιώνετε ως καλλιτέχνιδα τη σημερινή πανδημία και ποιο το μήνυμά σας στους ανθρώπους του πολιτισμού, αλλά και στους πολιτικούς μας;

    Η πανδημία άλλαξε τη ζωή όλων μας. Κατάρα! Μέσα όμως κλεισμένη και αναγκασμένη σε αυτήν τη συνθήκη, προσπάθησα να ακούσω τη σιωπή μου, ν’αφουγκραστώ την ψυχή μου και την καρδιά μου.

    Καλλιτεχνικά είμαι τυχερή και ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί μπόρεσα να κάνω τέσσερεις συναυλίες διαδικτυακές, και ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου τους φορείς που τις οργάνωσαν από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Ο πολιτισμός δεν είναι κάτι άυλο, μόνο ιδέες. Πρέπει και να τροφοδοτείται.

    Τώρα περισσότερο από ποτέ, να στηρίζουμε τον πολιτισμό, ο οποίος είναι το οξυγόνο και η ζωή του τόπου μας. Η κυβέρνηση από τη μία θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρή ως προς την τήρηση των μέτρων και όλα να γίνονται σύμφωνα με τις εντολές των ειδικών. Από την άλλη όμως πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’όψιν ότι όσοι μετέχουν στον πολιτισμό πλήττονται σε μεγάλο βαθμό και πρέπει να τους στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί. Ν’ αποζημιωθούν λοιπόν οι άνθρωποι.

    Να επιδοτήσει η κυβέρνηση τους δήμους έτσι ώστε να πραγματοποιούνται διαδικτυακές συναυλίες και παραστάσεις ή και μαγνητοσκοπήσεις.

    Κυρία Βενέτη, ξεχωρίζετε ως ερμηνεύτρια για την ποιότητα και το ρεπερτόριό σας, μέσα από την παρουσία και το ξεχωριστό ηχόχρωμα της ερμηνείας σας. Πώς αποφασίσατε να μην προσανατολιστείτε σε κάτι πιο ποπ ή ροκ;

    Σας ευχαριστώ για τα τόσο όμορφα λόγια σας. Με συγκινούν. Το τραγούδι το αγαπώ με όλη μου τη δύναμη και όλη μου την καρδιά.  Άρα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και στο ρεπερτόριο και στον τρόπο που ερμηνεύω. Τραγουδώ ό,τι με κάνει να ριγώ , να ταξιδεύω, για να μπορώ να πάρω και το κοινό μου μαζί, αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές της ψυχής.

    Ερμηνεύω τραγούδια τέτοια, που να μπορώ μέσα από αυτά να πω την αλήθεια μου. Όλα τα άλλα δε με αφορούν. Δε βάζω ταμπέλες.

    Θεωρείτε τον εαυτό σας αντι-συστημική;

    Είμαι η Όλγα Βενέτη , ερμηνεύτρια ψυχής που προσπαθεί με μοναδικά όπλα την ατέρμονη και άδολη αγάπη και το σεβασμό γι αυτό που κάνει, να υπηρετεί και όχι να εξυπηρετεί το τραγούδι.

    Είστε ανοικτή σε κάθε πρόταση – πρόκληση, ή οι επαγγελματικές σας επιλογές είναι… φιλτραρισμένες;

    Ο χαρακτήρας, οι αρχές, τα παιδικά μου χρόνια έχουν διαμορφώσει ένα ηθικό πλαίσιο στη ζωή μου και ΟΛΑ φιλτράρονται μέσα από αυτό, ευτυχώς!!!

    Τι στόχους και όραμα έχει η Όλγα Βενέτη και μία ευχή που θα θέλατε να στείλετε μέσα από το Art & Art Magazine;

    Τις δύο τελευταίες ερωτήσεις θα τις απαντήσω μαζί.

    Στόχος, όραμα, όνειρα όλα μαζί στο πλαίσιο της καθημερινότητάς μου.

    Κάθε μέρα ονειρεύομαι.

    Κάθε μέρα ταξιδεύω.

    Κάθε μέρα ζω.

    Τραγουδώντας ζω.

    Μόνο αυτό θα πω.

    Εύχομαι μέσα από την παιδική μου καρδιά ΥΓΕΙΑ, ψυχική και σωματική, χαμόγελο στα χείλη, αγάπη στην ψυχή και άσβεστο πάθος στη ζωή.

    Με αίσθημα λοιπόν και συνείδηση ελληνική θέλω να σας χαρίσω ό,τι πιο μικρό ελληνικό αγάπησα:  τη λέξη «αγαπώ». Κλείνει όλο τον κόσμο μέσα της. Από το Α ως το Ω.

    Κυρία Βενέτη, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για αυτή την εκ βαθέων συνέντευξη και παραθέτω ένα εκπληκτικό σας τραγούδι που με εντυπωσίασε και που πρέπει να ακούσουν όλοι! “ΓΙΑ ΣΕΝΑ”.

    Φωτογραφίες: Manos Manios

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας