More

    Η κορυφαία Soprano Βούλα Αμιραδάκη στο Ωδείο της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

    Η κορυφαία Soprano Βούλα Αμιραδάκη, στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ως Καθηγήτρια Κλασσικού Τραγουδιού.

    Η κορυφαία Ελληνίδα Σοπράνο Βούλα Αμιραδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο με συνεχείς ετήσιες βραβεύσεις και υποτροφία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές μονωδίας (τάξη Κρίλοβιτς) και μελοδράματος (τάξη Β. Νικολαΐδη) στο Ωδείο Athenaeum (πρώτο βραβείο και άριστα παμψηφεί) Είναι αριστούχος αρμονίας – αντίστιξης – φούγκας καθώς και πιάνου. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά .Παρακολούθησε τάξεις δεξιοτεχνίας με τη Montserrat Cabballe,την Ghena Dimitrova, τον Άρη Χριστοφέλλη, τον Γιώργο Παππά, τον Τζον Μοδινό, τον Βαγγέλη Χατζησίμο, την Elena Obratsova,την Ζανέτ Πήλου, την Jane Henschel.

    Ως υπότροφος του Ιδρύματος Μαρία Κάλλας μελέτησε στο Μιλάνο με τη Μaria –Luisa Cioni και τον μαέστρο και καθηγητή στην Ακαδημία της Σκάλας του Μιλάνου Roberto Negri (2002-2005). Έκανε το ντεμπούτο της στο Udine της Ιταλίας ως Santuzza στην Cavalleria Rusticana, αφού κέρδισε στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού στην ίδια πόλη. Μετά  από διαγωνισμό στην Ιταλία ερμήνευσε το ρόλο της Madamma Butterfly στην ομώνυμη όπερα στην Ν. Κορέα.

    Ως νικήτρια στον διεθνή διαγωνισμό Δημήτρη Μητρόπουλου της εδόθη ο ρόλος της Κλυταιμνήστρας στην όπερα Ευμενίδες (Δεκέμβριος 2003).

    Στον διεθνή διαγωνισμό Kaleidos στο Παλέρμο της απονεμήθη βραβείο και τιμητική διάκριση (Μαιος2004).Στο Grand Prix Μαρία Κάλλας έλαβε τιμητική διάκριση (Μάρτιος 2005) καθώς και στο διεθνή διαγωνισμό της Μάντοβα (Μάϊος 2005). Έχει επίσης λάβει μέρος σε Gala στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Ηρώδειο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Σύρου (2017) και σε  πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μετείχε επίσης στην συναυλία για τον εορτασμό των 100 χρόνων του θωρηκτού Αβέρωφ.

    Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή : μοντέρνα όπερα –ο διωγμένος ως μοίρα, la Boheme ως Mimi, Wesendonck  lieder του Wagner, Prihody Lisky Bystrousky (leos Janacek), Aida (High Priestess). Έχει  συμπράξει   με  τη  Συμφωνική  Ορχήστρα  Αθηνών  ως σολίστ.

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας