More

    Μήνυμα του προέδρου της Unesco Πειραιώς & Νήσων Ιωάννη Μαρωνίτη

    Μήνυμα του πρόεδρου της Unesco Πειραιώς & Νήσων Ιωάννη Μαρωνίτη

    Το 2020 ήταν για όλους μας μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Ίσως η πιο δύσκολη για τη γενιά μας. Ωστόσο, εμείς, στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και στο INTERNATIONAL ACTION ART, καταφέραμε να επιβιώσουμε και κατά τη γνώμη μου να βγούμε στο τέλος της χρονιάς πιο δυνατοί, πιο ώριμοι, πιο αποτελεσματικοί, βελτιώνοντας την απόδοση μας και τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αξιοποιώντας την κρίση της πανδημίας, τη μετατρέψαμε σε μία ευκαιρία για πιο ποιοτική και πιο ώριμη δουλειά και καταφέραμε να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί και να υλοποιήσουμε ένα όνειρο, ένα όραμα ζωής που είναι η κατασκευή και η ολοκλήρωση του Νέου Κέντρου Αλληλεγγύης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του INTERNATIONAL ACTION ART επί της οδού Μυκάλης 51 στα Καμίνια Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό το έργο, που κατασκευάστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις. Ένα κτήριο 6 ορόφων, 2.500τμ2, που κατά τη γνώμη μας είναι ένα από τα πιο λειτουργικά και ποιοτικά κτήρια του είδους του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.  Στο ισόγειο λειτουργεί μία σύγχρονη κοινωνική κουζίνα με δυνατότητα παρασκευής 2000 μερίδες ημερησίως, 2 τεράστια εστιατόρια σε πλήρη κλιματιζόμενες αίθουσες των 200 καθήμενων έκαστο.  Στο πρώτο και στον δεύτερο όροφο, έχουν κατασκευαστεί 2 ποιοτικά και σύγχρονα Υπνωτήρια (ένα σε κάθε όροφο) δυναμικότητας 65 αστέγων έκαστο, με 6 κλιματιζόμενους κοιτώνες το καθένα, ντουζιέρες και χώρο πλυντηρίων για τα ρούχα των ωφελούμενων.  Στον 3ο όροφο, υπάρχουν 2 Κοινωνικά Ιατρεία, 1 Κοινωνικό Φαρμακείο, 1 Κοινωνικό Παντοπωλείο, αίθουσα συνεδριάσεων και τα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών μας όπου υπηρεσίες προσφέρουν οι Κοινωνικοί λειτουργοί, οι Ψυχολόγοι μας, οι Θεραπευτές μας, οι Επαγγελματικοί μας Σύμβουλοι.  Στον 4ο όροφο έχουμε δημιουργήσει ένα ποιοτικό και σύγχρονο Υπνωτήριο Υπερηλίκων Αστέγων και Ωφελούμενων με χρόνια προβλήματα υγείας με κλιματιζόμενους κοιτώνες, ντουζιέρες και χώρο πλυ- ντηρίων για τα ρούχα των ωφελούμενων.  Στο 5ο όροφο βρίσκεται ένα σύγχρονος πολιτιστικός χώρος με θεατρική σκηνή, κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων, αίθουσα βιβλιοπαρουσιάσεων και γενικά πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και εκθεσιακός χώρος (gallery)  Στον 6ο όροφο (στην ταράτσα μας) υπάρχει ο Κοινωνικός μας Λαχανόκηπος και ένας διαμορφωμένος χώρος για Café και Roof Garden. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα τροποποιήθηκαν και προσαρμόστηκαν άμεσα στις νέες συνθήκες διδασκαλίας με απόλυτη επιτυχία και σήμερα γίνονται όλα διαδικτυακά.

    ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 210 & ΘΗΣΕΩΣ 1 ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2104967757, 2104179797, 2104132273 MAIL: UNESCOP@OTENET.GR Δώσαμε έμφαση στην ενίσχυση και την διεύρυνση του INTERNATIONAL ACTION ART και σήμερα είναι μία από τις πιο ισχυρές οργανώσεις στον κόσμο με παραρτήματα σε 43 χώρες. Το INTERNATIONAL ACTION ART είναι σήμερα ίσως η μεγαλύτερη διεθνής οργάνωση με έδρα την Ελλάδα. Σκοποί και στόχοι του INTERNA- TIONAL ACTION ART, είναι:  Καλλιέργεια ενός Πολιτισμού Ειρήνης και Μη βίας  Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κάθε Χώρας  Προστασία του Περιβάλλοντος για μία Καλύτερη Ποιότητα Ζωής για τη προστασία οτυ Πλανήτη  Προώθηση της Εκπαίδευσης  Ενίσχυση και προώθηση νέων καλλιτεχνών  Διάλογος των Πολιτισμών των Λαών Ευχόμαστε το 2021 να μας βρει περισσότερο δημιουργικούς, πιο αποτελεσματικούς, να επανέλθουμε με υγεία και ασφάλεια στην κανονικότητα και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία που αποκτήσαμε τη πραγματικά δύσκολη αλλά παραγωγική για εμάς περίοδο. ΜΕ ΤΙΜΗ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ UNESCO ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & CEO ΤΟΥ INTERNATIONAL ACTION ART ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ Ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων συλλέγει και χρησιμοποιεί κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή, με απόλυτο σκοπό την παροχή υπηρεσιών προς εσάς .

    ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 210 & ΘΗΣΕΩΣ 1 ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2104967757, 2104179797, 2104132273 MAIL: UNESCOP@OTENET.GR

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας