More

    Κλίμα συγκίνησης & εκπλήξεων στον Αγιασμό του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τέλεσε προχθές Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

    Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε με τις πρεσβείες των Αγίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλη να συνεχίζεται το πολυσήμαντο αυτό έργο και να προσφέρει γνώσεις και παιδεία, στους πολυπληθείς για φέτος, σπουδαστές του.

    Ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς Πρωτοπρεσβύτερο π.Δημήτριο Καραλή, καθώς επίσης εξήρε το έργο του νέου Γενικού Διευθυντού κ. Νικολάου Αμοργιανού, όπου μέσα σε λίγο διάστημα κατάφερε σε συνεργασία με τους εγνωσμένου κύρους καθηγητές και τον Διευθυντή Σπουδών κ.Γεώργιο Κόγκο να διευρύνει τον αριθμό των σπουδαστών του Ωδείου, προκαλώντας συγκίνηση, ενθουσιασμό και χειροκροτήματα, τόσο των παραβρισκομένων, όσο και του σεπτού Ποιμενάρχου κ.Σεραφείμ.

    Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Αμοργιανός, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την τιμή να του αναθέσει την Γενική Διεύθυνση, ενώ υποσχέθηκε προς όλους, πολλές και σημαντικές καλλιτεχνικές δράσεις, πολλαπλασιασμό των μαθητών μετά τον αριθμό – έκπληξη που ανακοίνωσε, υπηρετώντας πάντα με σεβασμό και αγάπη την Ιερά Τέχνη της Μουσικής, σε μία εποχή που βάλλεται ο Πολιτισμός και η Εκκλησία μας.

    Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στους περσινούς επιτυχόντες τα πτυχία τους, παρόντος του βουλευτού Α΄Πειραιά και Νήσων κ.Κώστα Κατσαφάδου, ενώ ακολούθησε κέρασμα. Μία προσφορά αγάπης προς το Ωδείο του Αρχιμανδρίτου και προϊσταμένου του Ι.Ν.Προφήτου Ηλιού Καστέλλας π.Δαμασκηνού Μακριδάκη.

    Στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που χορηγεί πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος, διδάσκονται όλα τα τμήματα κλασσικής, παραδοσιακής, βυζαντινής, λαϊκής και σύγχρονής μουσικής, ανώτερα θεωρητικά, κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι, φωνητική και ορθοφωνία, μουσική προπαιδεία και μουσικοκινητική για παιδιά από 3-6 ετών με κρουστά όργανα και κουκλοθέατρο, προετοιμασία σε μουσικά σχολεία και μουσικά πανεπιστήμια.

    Τέλος, ακολουθεί αναμνηστική φωτογραφία των καθηγητών στην είσοδο του Ωδείου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης και οι καθηγητές: Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Γρηγόρης Ζάρκος και Γιάννης Μηλιώνης.

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας