More

    Γιώργος Κριμιζάκης: “Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης”. Γράφει ο Βασίλης Λούκας

    Ο Γιώργος Κριμιζάκης είναι ένας άνθρωπος προικισμένος που ξεχωρίζει για τον επαγγελματισμό του.
    Κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης.
    Πέρα από την μουσική που αγαπα και τιμά όλα αυτά τα χρόνια ο Γιώργος Κριμιζάκης γράφει και βιβλία. 


    Το νέο βιβλίο του έχει τίτλο «Αξίες που μ’ αξίωσαν» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζενίθ και φιλοξενεί στιγμιότυπα που σημάδεψαν την πενηντάχρονη διαδρομή του στο Ελληνικό Τραγούδι. Το βιβλίο αυτό έρχεται για να συμπληρώσει την έκδοση της βιογραφίας του, που κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις «Αρναούτη». 
    “Κάθε καλλιτέχνης που αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο στο οποίο αποτυπώνει σημαντικά στιγμιότυπα της ζωής του, είναι σαν να γράφει ένα σενάριο με πρωταγωνιστή τον ίδιο και συμπρωταγωνιστές όλους αυτούς τους καλλιτέχνες, με τους οποίους συναντήθηκε στη διαδρομή της καριέρας του” λέει αναφερόμενος στο βιβλίο του ….
    “Τα στιγμιότυπα της ζωής μου είναι σαν μια κινηματογραφική ταινία, που κάθε της σκηνή είναι χαραγμένη στο μυαλό μου και όταν κατά καιρούς πατάω το κουμπί της μνήμης για να παίξει από την αρχή, αναπολώ αυτές τις θαυμάσιες στιγμές που με κάνουν και ξαναζώ”.


    Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μουσικός παίζοντας πιάνο στην ιστορική μπουάτ Εσπερίδες του Γιάννη Αργύρη, στην Πλάκα. Εκείνος ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε στίχους και τον παρότρυνε να ασχοληθεί με τη σύνθεση καθώς είχε διακρίνει το ταλέντο του και τις ευαισθησίες του. Εκτός από μουσικός είναι και επιτυχημένος συνθέτης. Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα του Νέου Κύματος και με σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως η Μαρίζα Κώχ και ο Γιάννης Πάριος ο οποίος ξεκίνησε την ίδια εποχή δίπλα στον Γιώργο. Σημαντική είναι η καριέρα του στη  δισκογραφία. Ο πρώτος δίσκος τον ηχογραφήθηκε το 1969. Η συνεργασία του με τον ερμηνευτή Κώστα Βενετσάνο έφερε ένα μοναδικό και κλασσικό πλέον τραγούδι στην επιφάνεια. Το κομμάτι «Ειναι Νωρις Για Δακρυα Στελλα» έμελλε να αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής αλλά και ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, υπόγραψε πολλές εμπορικές επιτυχίες.  Τραγούδια του που έγιναν μεγάλες επιτυχίες ερμήνευσαν γνωστοί  τραγουδιστές όπως ο Μιχάλης Βιολάρη η Καίτη Χωματά η Ρένα Κουμιώτη ο Νίκος Νομικός η Μαρινέλλα ο Γιώργος Μαρίνος ο Γιάννης Πετρόπουλος οΓιάννης Πουλόπουλος ο Τόλης Βοσκόπουλος ο Χάρρυ Κλύνν ο Λευτέρης Πανταζής  και άλλοι. Του έχουν απονεμηθεί δεκαπέντε χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες και τιμητικές πλακέτες από διάφορους συλλόγους και Δήμους στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την προσφορά του στην ελληνική μουσική .  Άτομα όπως ο Γιώργος Κριμιζάκης σπανίζουν στις μέρες μας. Εύχομαι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν οι νεότεροι συνάδελφοι του βάζοντας το ήθος σε προτεραιότητα.

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας