More

    Θεόδωρος Πιτταράς: Ο Επίκ. Καθηγητής Μικροβιολογίας με την πολυδιάστατη προσωπικότητα. Γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος.

    Θεόδωρος Πιτταράς: Ο Επίκ. Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με την πολυδιάστατη προσωπικότητα. Γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος

    O Θεόδωρος Πιτταράς γεννήθηκε το 1961 και διαμένει στην Αθήνα από γονείς Ναξιώτες και είναι Ιατρός Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με παράλληλη απασχόληση στην Αιμοδοσία – Αιματολογικό Εργαστήριο του «Αρεταίειου» Νοσοκομείου.

    Αριστούχος Απόφοιτος του 15ου Ενιαίου Γυμνασίου -Λυκείου Αρρένων Αθηνών το 1979 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί στα Νοσοκομεία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ», 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».

    Έχει παρακολουθήσει περισσότερα από  70 Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και έχει συμμετέχει σε 90 Ημερίδες – Μετεκπαιδευτικά μαθήματα – Σεμινάρια. Εκπαιδεύει τους  φοιτητές  της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε αυτόνομη διδασκαλία, των μαθημάτων «Γενική Μικροβιολογία-Ανοσολογία» και «Ιατρική Μικροβιολογία». Έχει ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιστημονικός Συνεργάτης και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής, σε προφορικές ανακοινώσεις, posters, διαλέξεις ή συμμετοχή σε προεδρείο σε τριάντα  (30) Ελληνικές Επιστημονικές Εκδηλώσεις.

    Παρουσίαση δέκα επτά (17) επιστημονικών εργασιών σε Διεθνή Συνέδρια και συμμετοχή στην εκπόνηση έντεκα (11)  Διδακτορικών Διατριβών.

    Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας-Αιματολογικό Εργαστήριο του «Αρεταιείου»  Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ο Θεόδωρος Πιτταράς ασκεί εργαστηριακό έργο, εξυπηρετεί ασθενείς  των κλινικών και των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου. Ο Θεόδωρος Πιτταράς έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με ερευνητικά θέματα αιμοδοσίας, ιολογικού ελέγχου, αιμόστασης και πήξης. Συμβάλει σημαντικά στο κλινικοεργαστηριακό έργο του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Αρεταιείου όπως επίσης και στη συνεργασία με άλλες κλινικές και Νοσοκομεία της Αθήνας.

    Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ναξιακού Οργανισμού Βιοιατρικών Επιστήμων» και έχει οργανώσει Συνέδρια, Ομιλίες, πραγματοποιώντας Προγράμματα για την υγεία στην περιφέρεια.

    Έχει συντονίσει και οργανώσει πλέον των 30 Εθελοντικών Αιμοδοσιών.

    Είναι Επιστημονικός συνεργάτης και συμβάλει στο έργο του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών) – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Μέλος σε Ελληνικές και  Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες.

    Είναι Τακτικό Μέλος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) και αγωνίζεται ώστε οι υπηρεσίες του, να παρέχουν υψηλής ποιότητας αιμοδοσιακή υγειονομική περίθαλψη επιτυγχάνοντας τον στόχο της αυτάρκειας αίματος και παραγώγων του σε εθνικό επίπεδο. Ενδιαφέρεται να καταστήσουμε την εμπειρία της αιμοδότησης αποτελεσματικότερη, πιο προσιτή και ελκυστική, να εκσυγχρονίσουμε την παραγωγική διαδικασία της αιμοδοσίας, ώστε να πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις, και τέλος να επανασχεδιάσουμε τις υπηρεσίες ώστε να ανταποκρίνονται στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και ταυτόχρονα στα ελληνικά δεδομένα και ιδιαιτερότητες.

    Στοχεύει ώστε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) και οι υπηρεσίες του να αποτελέσουν τον επιστημονικό/διοικητικό φορέα της ιατρικής των μεταγγίσεων, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθώς και αντίστοιχης ποιότητας αίμα και παράγωγα αυτού σε όλη τη χώρα.

    Έχει λάβει το 1ο Βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προνοσοκομειακής Καρδιολογίας 9-11 Δεκεμβρίου 2011, Λουτράκι και του έχει απονεμηθεί Πατριαρχικό Οφφίκιο από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο Β΄ (Αλεξάνδρεια, 11 Μαΐου 2008) «εις αναγνώρισιν των υπηρεσιών αυτού προς την Αγίαν του Σωτήρος Χριστού Εκκλησίαν (Ενσφράγιστο Πατριαρχικό Σιγίλλιο 26).

    Του έχει απονεμηθεί το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας (Σταυρός Εκατονταπυλιανής) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. κ. Καλλίνικο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του στη γενέτειρά του Νάξο

    και έχει βραβευθεί με τιμητική πλακέτα από τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών» ( Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών ιδρύθηκε το 1977 και είναι εκφραστής των παραπληγικών και βαριά κινητικά αναπήρων σ’ όλη την Ελλάδα.) για την προφορά του στον Σύλλογο – τιμής ένεκεν- (3 Φεβρουαρίου 2018) Θησείο –  Αθήνα.

    Έχει λάβει Εύφημο Μνεία από την «Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος» όπου «Συνοδική Αποφάσει, ληφθείση εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της 6ης μηνός Νοεμβρίου 2018 ..απεφάσισεν όπως εκφράση προς υμάς ευχαριστηρίους και συγχαρητηρίους προσρήσεις δι όσα προσφέρατε επί τω τέλει της καλυτέρας υλοποιήσεως του ως άνω Συνεδρίου, υπό την ιδιότητα του μέλους της 12μελους Οργανωτικής Επιτροπής αυτού» (19 Νοεμβρίου 2018) Αθήνα.

    Είναι Τακτικό Μέλος της  Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου «Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού)» (2019 – 2021) και έχει διαγράψει σπουδαίο έργο στην κατεύθυνση αυτή, παρεμβαίνοντας σε διεθνή και εγχώρια βήματα, προκειμένου να καταδείξει ότι ο τόπος μας είναι ένας εξαιρετικός προσκυνηματικός προορισμός τον οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Συνεργάζεται, επίσης, με αντίστοιχες υπηρεσίες, σε Διορθόδοξο, Διαχριστιανικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας και προσφέροντας πολύτιμη γνώση και εμπειρία. Βρίσκεται, τέλος, σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τους παράγοντες του τουρισμού στη χώρα μας, θέλοντας να βοηθήσει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την προβολή της Ελλάδος και την ανάδειξή της σε τόπο και προσκυνηματικού τουρισμού, οικουμενικής εμβέλειας.

    Είναι Τακτικό Μέλος της «Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων» της Εκκλησίας της Ελλάδος και πιστεύει ότι η προσπάθεια της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να στηριχθεί τόσο από την παιδεία όσο και από την πληροφόρηση προς τους πολίτες που θα πρέπει να είναι ενεργητική και όχι παθητική. Το πρόβλημα που υπάρχει στην επικοινωνία είναι ουσιαστικό. Ο Έλληνας, όπως και κάθε ευρωπαίος πολίτης, δεν πάσχει από την ενημέρωση. Πάσχει όμως από την κακή πληροφόρηση με αποτέλεσμα την παραπληροφόρησή του.

    Είναι Τακτικό Μέλος της «Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων

    (Κανονισμός 135/1999) της Εκκλησίας της Ελλάδος».

    Ασχολείται με την Αρθογραφία σε Ελληνικές εφημερίδες (Καθημερινή, Εστία), περιοδικά (Πάνταινος), ιστοσελίδες (romfea.gr, amen.gr) επιστημονικού και γενικού ενδιαφέροντος.

    Οι δραστηριότητες του είναι ποικίλες και είναι Καθηγητής και Συνεργάτης του «Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στοχεύει στην ποιμαντική, θεολογική και πρακτική κατάρτιση των υποψηφίων προς χειροτονία και του ιερατικού ζεύγους, την εν γένει επιμόρφωση των Κληρικών και τη συνεχή ενημέρωσή τους για τις κοινωνικές, πολιτισμικές, τεχνολογικές, θρησκευτικές και πνευματικές εξελίξεις, στην μελέτη, προώθηση και στήριξη της Ορθοδόξου Παραδόσεως και του Ελληνοχριστιανικού πολιτιστικού και πνευματικού πλούτου, στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εργαστηρίων πρακτικής άσκησης, καθώς και ερευνητικών προγραμμάτων επί ποιμαντικών, θρησκευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικοπολιτικών θεμάτων, στην προσφορά επιστημονικής εποπτείας και την υποστήριξη των στελεχών και των διαφόρων ποιμαντικών και διοικητικών δομών, στην εκπόνηση ή την εποπτεία και υποστήριξη ειδικών μελετών, σχετικών προς όλους τους προαναφερθέντες τομείς δραστηριοτήτων.

    Είναι Τακτικό Μέλος του «Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής» και αποσκοπεί στην ενίσχυση του πολυμερούς πνευματικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και φιλανθρωπικού έργου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που ασκεί στην Άπω Ανατολή γενικά και ειδικότερα με την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Οργανισμού του οικουμενικού Πατριαρχείου με την επωνυμία “Ecumenical Patriarchate Orthodox Eastern Mission”.

    Επίσης στην ενίσχυση των Ορθοδόξων εκκλησιαστικών Κοινοτήτων των χωρών της Άπω Ανατολής, που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ποιμαίνονται από τον αρμόδιο Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριάρχη.

    Είναι διορισμένος Επίτροπος από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρον Β΄ εις το Μετόχιον Του στην Κυψέλη Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου & Φωτίου. Ο επιστήμονας που είναι πάντα δίπλα στους φοιτητές του και στους πολίτες!

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας