More

    Θέμης Καλαμάτας: “Ο Αξιωματικός που κοσμεί την ΕΛ.ΑΣ. Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης

    Θέμης Καλαμάτας: “Ο Αξιωματικός που κοσμεί την ΕΛ.ΑΣ

    Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου 2015-2018 και Αντιπρόσωπος του Νοτίου στην ΠΟΑΞΙΑ στην συνέχεια έως και σήμερα.

    Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης

    Ο Θέμης Καλαμάτας είναι πάνω από όλα ένας αγαπημένος μου φίλος. Γέννημα θρέμα της Λαμίας. Εκεί τελείωσε τις βασικές σπουδές στο δημοτικό το γυμνάσιο και λύκειο και στη συνέχεια υπηρέτησε στον Έβρο στα τεθωρακισμένα καθ’όλη την διάρκεια της θητείας του. Στη συνέχεια εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία ως δόκιμος αστυφύλακας και αφού σπούδασε στην σχολή αρχιφυλάκων πήγε ως αρχιφύλακας στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η εισαγωγή του εν συνεχεία στην σχολή αξιωματικών και η επιτυχής αποφοίτηση του είχε ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση του στην Ρόδο. Εκεί υπηρέτησε ως διοικητής αστυνομικών υπηρεσιών από το 1999 μέχρι το 2019 όταν μετατέθηκε στο επιτελείο της Α’ διεύθυνσης Δωδεκανήσου ως Β υποδιευθυντής. Ανήσυχο πνεύμα δεν του αρέσει να εφησυχάζει και θέλει να βελτιώνει διαρκώς το επίπεδο των γνώσεων του. Έτσι παράλληλα με τις σπουδές του στη σχολή αξιωματικών θέλησε να σπουδάσει και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επέλεξε το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων και φέτος πρόκειται να ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Είναι δραστήριος και αθλητικός τύπος και του αρέσει να αφιερώνει όλο τον ελεύθερο από υποχρεώσεις χρόνο που διαθέτει στην οικογένεια του και κυρίως στις δυο κόρες του τις οποίες υπεραγαπά.

    Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες που αφορούν στον πολιτισμό και θεωρεί όπως επισημαίνει ως ύψιστη στιγμή στην ζωή του το γεγονός ότι το 2004 έτρεξε ως λαμπαδηδρόμος στην Ρόδο στο πλαίσιο του εορτασμού των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Λάτρης της περιπέτειας και της απόκτησης εμπειριών καθώς είναι δεν είπε σε μια πρόκληση που παρουσιάστηκε στην καριέρα του όταν στο διάστημα από το 2006 έως το 2009 υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία στο Σεράγεβο ως αξιωματικός σύνδεσμος. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας με τον κορονοϊό όπως ήταν φυσικό πρωτοστάτησε μαζί με τους συναδέλφους του στην Ελληνική αστυνομία στην εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του covid 19 με γνώμονα τη λογική και την κοινωνική ευαισθησία και όπως λέει τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον κοινό αγώνα. Εύχομαι η γενικότερη στάση ζωής του να αποτελεί παράδειγμα και οδηγό για νέους και παλαιούς συναδέλφους του.

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας