More

    Φώντας Βρόσγος: “Ο άνθρωπος του εθελοντισμού και της προσφοράς” Γράφει ο Γώργος Τσούκαλης

    Φώντας Βρόσγος: “Ο άνθρωπος του εθελοντισμού και της προσφοράς” Γράφει ο Γώργος Τσούκαλης

    Ο Φώντας Βρόσγος είναι ένας ξεχωριστός συνεργάτης μου. Αφοσιωμένος στην ιδέα του εθελοντισμού, οπαδός του πολιτισμού, ορκισμένος μαχητής εναντίον της αρχαιοκαπηλίας και πάνω από όλα ένας άξιος συνοδοιπόρος μου. Ο Φώντας Βρόσγος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Είναι ένας αφανής στρατιώτης του πολιτισμού. Είναι ο άνθρωπος που εδώ και είκοσι επτά χρόνια κινείται ως βασικός συνοδοιπόρος μου στον αγώνα εναντίον της αρχαιοκαπηλίας .

    Ο Φώντας δηλώνει παρών από τη δεύτερη μεγάλη υπόθεση μου που ανέλαβα σχετικά με την αρχαιοκαπηλία, στη Σκοτούσα. Θυμάμαι ακόμη λεπτομέρειες της ιστορίας εκείνης όταν ο Φώντας παρέμεινε άυπνος για τρεις ολόκληρες ημέρες επιτηρώντας στενά τους αρχαιοκάπηλους και δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε για μια στιγμή.

    Είναι ένας άνθρωπος που δεν με διέψευσε ποτέ. Δεν ένιωσα ούτε μια φορά ότι δεν είναι σταθερά στο πλευρό μου. Είναι ένας γνήσιος Έλληνας, ένας αληθινός μαχητής, ένας ιδιαίτερα σταθερός συνοδοιπόρος και συνεργάτης μου, και αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι κάθε φορά που οι περιστάσεις υπαγορεύουν να σηκώσουμε πιο ψηλά τον πήχη καταφέρνει και με βγάζει πάντοτε ασπροπρόσωπο. Βρίσκεται πάντα στις επάλξεις. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες περιπτώσεις δράσης εναντίον αρχαιοκαπήλων.

    Έχει σταθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των λαθρέμπορων της ιστορίας μας. Αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες από τις κοινές μας δράσεις που έλαβαν χώρα στην Παλμύρα, στη Θεσπρωτία, στην Λάρισα στην Πρέβεζα στην Σκοτούσα στη Λάρνακα στα Ιωάννινα και σε πολλά ακόμη σημεία της χώρας μας. Παράλληλα με έχει συνοδεύσει σε δύσκολες αποστολές στο εξωτερικό όπως σε ταξίδια που έχω κάνει στο Λονδίνο στο Παρίσι στη Δανία στην Ελβετία και αλλού. Είναι αποφασισμένος και είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο έργο του ως ιδιωτικός ερευνητής. Ο Φώντας όμως πάνω από όλα είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος που με τιμά με την φιλία του την αγάπη του και τον ειλικρινή αλτρουισμό του.

    Έχει τιμηθεί για το έργο του από φορείς του πολιτισμού αλλά και του εθελοντισμού και δηλώνει αθεράπευτος μαχητής για την υπεράσπιση των πολιτιστικών και εθνικών ιδεωδών μας, Ενδεικτικά αναφέρω τις βραβεύσεις του από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και από τον ΟΦΚΑΘ. Είμαι περήφανος για τον συνάδελφο μου και δεν μπορώ παρά να του μεταφέρω δημόσια την εκτίμηση μου. Του αξίζουν συγχαρητήρια και είναι μια καλή ευκαιρία σήμερα εδώ να τον ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία μας.

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας