More

    Σάκης Κουρουπός: Μία σπουδαία μουσική φυσιογνωμία.

    Σάκης Κουρουπός: Μία μεγάλη μουσική φυσιογνωμία.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και έδωσε µέχρι σήµερα πολλές συναυλίες σε γνωστές αίθουσες κινηµατογράφων και θεάτρων, καθώς και σε πολλά ιδρύµατα αφιλοκερδώς. Σπούδασε στο Ελληνικό ωδείο Αθηνών καθώς και σε άλλα Ελληνικά ωδεία θεωρητικά παίρνοντας µε άριστα παµψηφεί τα πτυχία ενοργανώσεως πνευστών οργάνων και διεύθυνσης µπάντας, καθώς και αρµονίας, αντίστιξης, φυγής και σύνθεσης. Συνέχισε στην Γερµανία στη σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας. Έχει συνθέσει µέχρι σήµερα δύο συµφωνικά έργα: 1. ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , έργο επικό θρησκευτικής έµπνευσης (1974). Α΄ ∆ιεθνές Βραβείο Interartia 2017. 2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (1978), εµπνευσµένο από την οµώνυµη τρίπρακτη έµµετρη τραγωδία φιλοσοφικού περιεχοµένου του συγγραφέα ποιητή Σπύρου Κουρουπού.

    Και τα δύο έργα είναι γραµµένα για 100µελή ορχήστρα και 100µελή µικτή χορωδία. Έχει συνθέσει επίσης µουσικές για ντοκιµαντέρ, για σήριαλ, για θεατρικά έργα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ύµνους, εµβατήρια και πλέον των 100 ελαφρών τραγουδιών. Συνετέλεσε ως παραγωγός εκποµπών στην ΕΡΤ-2 (1978-1990). ∆ιετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσµου Ελλήνων Μουσουργών ( 1999 – 2004). Είναι µέλος της ΕΜΣΕ από το 1984, και ο πρώτος µουσικοσυνθέτης εθελοντής στους Ολυµπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα.(ΕΜΒΑΤΗΡΙΟΜΑΡΑΘΩΝΟ∆ΡΟΜΩΝ) Είναι αναγνωρισµένος διεθνής συνθέτης και µαέστρος.Βραβεύτηκε µε Α΄ Παγκόσµιο βραβείο 5 φορές στη Μουσική Σύνθεση, ∆ιεθνής ∆ιαγωνισµός Φεστιβάλ InterArtia 1/2/3/ 8/ και 12/2017.και έλαβε την τιµητική διάκριση Artist of the Year 2017. Συµµετείχε στο International Composition Competition ” Maurice Ravel ”, Italy/Spain κατηγορία ” Live Full Orchestra ” το 2017/2018, πρώτος διακριθείς και τιµώντας επαξίως την Ελλάδα µεταξύ 50 χωρών στους Finalist, απονέµοντάς του Special Mention Composer, στην κατηγορία The Winners.

    Είναι επίσης αναγνωρισµένο µέλος της ∆ιεθνούς Ακαδηµίας Τέχνης. ‘Άλλες µουσικές του δραστηριότητες: 1. Εµφανίσεις και συνεντεύξεις σε: ΕΤ-1 και ΕΤ-2 ( Αποσπάσµατα από συναυλίες του συνθέτη – Επικαιρότητες – Ο κόσµος του Πνεύµατος και της Τέχνης), EPA-2, EPA-3 (Τρίτο πρόγραµµα), ΕΡΑ-4, ΕΡΑ-5 (Φωνή της Ελλάδας), Περιφερειακοί σταθµοί ΕΡΑ, LOVE RADIO, COOL FM,ΑΘΗΝΑ 9,84, MEGA CHANNEL,SKAI, TELE CITY TV. Radio Atlantis, Eν Λευκώ, Σιδηροδροµικοί σταθµοί ΜΕΤΡΟ .

    2. Ενορχήστρωση, διασκευή και προσαρµογή για το θεατρικό έργο Κοντινό πλάνο στο Φεστιβάλ Ιθάκης. 3. Ενορχηστρωµένες συνθέσεις για ντοκιµαντέρ στο εξωτερικό (Γερµανία – Αυστρία) 4. Συνεντεύξεις και αποσπάσµατα εκδηλώσεων του από τα δύο συµφωνικά του έργα Πράξεις των Αποστόλων και Ο Άνθρωπος, καθώς και άλλων ενορχηστρωµένων συνθέσεων του για µεγάλη ορχήστρα και χορωδία στη BAYERISCHERUNDFUNK MÜNCHEN DEUTSCHLAND και 1e Progr.TV. 5. Εµφανίσεις στην ΕΡΑ-4 ,ΕΡΑ-2, ΕΤ-1 και ΕΤ-2 µε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του και διάφορα βιντεοκλίπ στο You Tube. 6. Σήµατα σταθµών (Περιφερειακοί σταθµοί της ΕΡΑ).

    Επιμέλεια: Dr. Ευστάθιος Αρβανίτης

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας