More

    Χρήστος Ράμος – Πρόεδρος Ο.Φ.Κ.Α.Θ: “Η επιτομή του εθελοντισμού”. Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης

    Χρήστος Ράμος: “Η επιτομή του εθελοντισμού” . Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης

    Ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος είναι ένας δραστήριος φιλόπατρις ο οποίος με τιμά με τη φιλία του. Είναι αγαπημένος φίλος συνοδοιπόρος μου και πάνω από όλα άνθρωπος ο οποίος εδώ και χρόνια υπηρετεί πιστά και συνδράμει με κάθε μέσο τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    Είναι ένας Έλληνας που έχει βάλει προ πολλού το εμείς πάνω από το εγώ. Θέλω να εκφράσω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ καρδιάς για τον εθελοντισμό του και την εν γένει δράση του τόσο στο πλαίσιο της καταπολέμησης της αρχαιοκαπηλίας όσο και για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί. Δημιούργημα του αποτελεί ο ΟΦΚΑΘ .

    Μια εθελοντική διασωστική ομάδα που ιδρύθηκε το 2007 η οποία όπως λέει ο Χρήστος Ράμος αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έχει ως στόχο της την διάσωση και την παροχή βοήθειας και η μέχρι σήμερα πορεία της είναι συνδυασμένη με σειρά διακρίσεων και βραβεύσεων που αποτελούν αναγνώριση του τεράστιου και σημαντικού έργου που γίνεται.

    Ξεχωριστό είναι το βραβείο με το οποίο έχει τιμηθεί ο ΟΦΚΑΘ από το SILVER ALERT για την προσφορά του στην εύρεση αγνοουμένων ατόμων. Είναι άλλωστε άρρηκτοι οι δεσμοί του Χρήστου Ράμου με τον πρόεδρο της οργάνωσης Γραμμή Ζωής Silver Alert Γεράσιμο Κουρούκλη καθώς υπηρετούν ένα κοινό όραμα. Ο ρόλος τους είναι σημαντικός στην έρευνα και στην ανεύρεση αγνοουμένων προσώπων και στην παροχή πληροφοριών που μπορούν να φέρουν το κατάλληλο αποτέλεσμα. Σε μέρες όπως αυτές που ζούμε όπου ο εθελοντισμός πρέπει να αποτελεί το α και το ω ο ΟΦΚΑΘ υπηρετεί με το παραπάνω κάθε δραστηριότητα και δράση που αφορά στην προστασία του συνόλου αλλά και του περιβάλλοντος. Μικρά παραδείγματα αποτελούν οι περιπτώσεις του Αλβανού που σκότωσε τη γυναίκα του στην Ορμηλία Χαλκιδικής, στην υπόθεση με τα δίδυμα στο Μάτι, στην τραγική ιστορία της Ειρήνης Λαγούδη, στην υπόθεση Θεοδωρίδη και σε ποικίλες άλλες περιπτώσεις. Όπως λέει ο Χρήστος Ράμος είναι βασικό όλοι μας να τολμήσουμε να πούμε ναι στην πρόκληση του εθελοντισμού. Εκείνος και η ομάδα του έχουν δείξει το δρόμο και πρωτοπορούν. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του.

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας