test
More

  Καλωσορίζουμε την νέα Επιστημονική μας Συνεργάτιδα Ιωάννα Μάστορα, Διδάκτορα του Ε.Κ.Π.Α.

  Καλωσορίζουμε την νέα Επιστημονική Συνεργάτιδα στην οικογένεια του Art & Art Magazine κ. Ιωάννα Μάστορα, Διδάκτορα της Φιλοσοφικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας) Ε.Κ.Π.Α και Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Βιοηθικής Ε.Κ.Π.Α.

  Η Ιωάννα Μάστορα, έχει διανύσει δεκαοκτώ συνεχή έτη διδασκαλίας στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Έχει θητεύσει ως Λέκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Διευθύντρια Μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο University of Indianapolis, στη Σχολή Αξιωματικών Δοκίμων της Ελληνικής Αστυνομίας, Τακτική Καθηγήτρια και διαλέκτρια στο Πρόγραμμα διαλέξεων της Σχολής, Επιστημονική κι Εργαστηριακή Συνεργάτις στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, Εργαστηριακή Συνεργάτις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  Διετέλεσε Γενική Γραμματέας και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας (1999-2008), Επιστημονική σύμβουλος και συγγραφέας για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού πακέτου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», Τακτικό μέλος της Ειδικής Διαχειριστικής Επιτροπής Εθνικού Συστήματος Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού του Υφυπουργείου Αθλητισμού (2005-2009). Υπεύθυνη θεματολογίας για τη διοργάνωση πολλών διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, forum καθώς κι εκδηλώσεων, ενώ έχει στο ενεργητικό της πλέον των 150 ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια. Ήταν Επιστημονική σύμβουλος της παραγωγής του εκπαιδευτικού τηλεοπτικού προγράμματος «Αθλητισμός – Ολυμπιακοί Αγώνες», που προβλήθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοτηλεόρασης, συμμετείχε σε θέματα Ολυμπιακής Αγωγής στη διεθνή τηλεοπτική παραγωγή «6ος Ολυμπιακός Κύκλος».

  Διετέλεσε μέλος ΔΣ της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας και Μέλος Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO.

  Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 20 συνολικά εκδόσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού κι αθλητικού περιεχομένου. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν: ο “Οδηγός Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας για Εκπαιδευτικούς”, ο οποίος διδάχθηκε πειραματικά σε Ελληνικά σχολεία με την έγκριση του ΥΠΕΠΘ, το Διεθνές εγχειρίδιο «Be a Champion in Life!!» (Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή!!), το οποίο διδάχθηκε πειραματικά σε σχολεία και των 5 ηπείρων με την έγκριση της ΔΟΕ και της UNESCO και στην Ελλάδα με την έγκριση του ΥΠΕΠΘ, «Ο Σύλλογος-το ζωντανό κύτταρο του Αθλητισμού», Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, «Ολυμπιακή Παιδεία», “Raise a Champion!” (Ανάθρεψε έναν πρωταθλητή) και η ειδική έκδοση «Σκιάς Όναρ» του Υπουργείου Πολιτισμού. Συμμετείχε ως Διεθνής Κριτής του Εκπαιδευτικού πακέτου “Teaching values” (Διδάσκοντας Αξίες) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το Πεκίνο, στο  Healthy Living- A guide for parents κι επιμελήτρια του εντύπου Guide Active Healthy Living. Άλλες μονογραφίες της είναι η αγγλική έκδοση «Dance – The Aesthetic Dimension» και ο συλλεκτικός τόμος  «Η Ιστορία της Ολυμπιακής παιδείας». Μαζί με την Άννα Λάζου επιμελήθηκε τον επιστημονικό τόμο (έργο συλλογικό) Όρχηση και Άθληση -Δοκίμια Φιλοσοφίας Ιστορίας και παιδείας.

  Επίσης, δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της λογοτεχνίας, της ποίησης και της τέχνης ευρύτερα. Έχει παραδώσει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, δραματοθεραπείας, χοροθεραπείας κ.α . Για το λογοτεχνικό έργο της, μεταξύ άλλων τιμητικών διακρίσεων έχει  βραβευτεί με το World Philosophical Forum Award.

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Έχει διατελέσει:
  • Μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών
  • Μέλος Διεθνούς συμβουλίου Χορού της UNESCO Paris
  • Πρόεδρος ΔΣ Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού συλλόγου Γυναικών Η ΜΕΛΙΣΣΑ
  • Ιδρύτρια και Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Γυναικών Απόδημου Ελληνισμού «Πρόμαχος Αθηνά»
  Μέλος ΔΣ Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Παράρτημα Λοκρίδας
  • Μέλος ΔΣ Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας 
  • Μέλος UNESCO Τεχνών Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας
  • Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
  • Μέλος ΔΣ Γυμναστικού Συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Α1 Κατηγορία Γυναικών Πετοσφαίρισης). Επί σειρά ετών Γεν. Γραμματέας
  • Επ. Σύμβουλος και Γεν. Γραμματέας του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας (2017-18).
  • Αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, συμμετοχές για μείζονα κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα (ενδεικτικά ERT world, ERT open, ERA sport).


  ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 
  -Λαμπαδηδρόμος ΟΑ Αθήνα 2004
  -Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου για την προαγωγή του Ολυμπισμού
  -Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης για την προαγωγή του Ολυμπισμού 
  -Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Ηρακλείου για τη διάδοση του Ολυμπισμού
  -Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών: Τιμητική διάκριση «Άθλος Ευεργεσίας»
  -Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων για το συγγραφικό έργο
  -World Philosophical Forum για το λογοτεχνικό έργο «Η Πριγκίπισσα Φλόγα»
  -AHEPA Βόλου: Ασημένιο μετάλλιο «Ρήγας Φεραίος» 
  -Δήμος Χαϊδαρίου για το συγγραφικό έργο
  -Τιμητική Διάκριση «Αρίστης Συνεργασίας», Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  -Αριστείο «Αιέν Αριστεύειν» από τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας για την προαγωγή του Αθλητικού Ιδεώδους στην Ελλάδα και διεθνώς.
  -Ανώτατο Δίπλωμα Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικών και Χορευτικών Συγκροτημάτων Μακεδονίας
  -Δήμος Νέας Σμύρνης, ΠΕΠΦΑ και ISF για την επιστημονική συμβολή στους 5ους Παγκόσμιους Εκπαιδευτικούς Αγώνες
  -Διπλωματούχος Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας
  -Εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας (2 DAN) κ.α.

  Η Διοίκηση του Art & Art Magazine, εύχεται στην νέα Επιστημονική μας Συνεργάτιδα κ.Ιωάννα Μάστορα, να υπηρετεί με συνέπεια και αγάπη τη επιστήμη που έχει επιλέξει, αλλά και να συνεχίσει να υπηρετεί τον Πολιτισμό μας με το πάθος και την δύναμη ψυχής που την διακρίνει εδώ και πολλά χρόνια.

  Τελευταία άρθρα

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ι.Μ.Π. για το έτος 2024-2025

  Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για το έτος 2024-2025 Έπειτα από μία δημιουργική και καρποφόρα...

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024: Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Ωδείου...

  Ο προστάτης του Πολιτισμού Γιώργος Τσούκαλης βραβεύτηκε εις διπλούν.

  Ο προστάτης του Πολιτισμού βραβεύτηκε εις διπλούν. Τις βραβεύσεις ο Γιώργος Τσούκαλης...

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ – Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον πολιτιστικό τουρισμό

  ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για τον...
  14,2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας