More

    Γιώργος Τσούκαλης: 30 χρόνια προσφοράς ενάντια στην Αρχαιοκαπηλία.

    Γιώργος Τσούκαλης – 30 χρόνια προσφοράς ενάντια στην Αρχαιοκαπηλία.

    Ο Γιώργος Τσούκαλης, είναι μία εμβληματική φυσιογνωμία, που η προσφορά του δεν περιορίζεται μόνο εντός των συνόρων μας, αλλά αναμφισβήτητα και εκτός των τειχών. Ο Γιώργος Τσούκαλης, ως Ερευνητής, Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, αλλά και ως Διευθυντής του Περιοδικού Τέχνης και Πολιτισμού Art & Art Magazine, έχει θέσει τον εαυτό του αφιλοκερδώς στην υπηρεσία του ελληνικού και παγκόσμιου Πολιτισμού. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι, αυτή η σπουδαία προσωπικότητα θα συμπεριληφθεί στο πάνθεον της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου, αλλά και ολόκληρου του οικουμενικού μας στερεώματος, με τον συγκλονιστικό αριθμό των 16.201 αρχαιοτήτων, να αποτελούν θησαυρό στη ζωή του, αλλά και στη ζωή όλων ημών. Ίσως να είναι και ο μοναδικός πολυβραβευμένος Έλληνας στην νεότερη ελληνική ιστορία. Είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες, που συνεχίζει και θα συνεχίζει με την αδιάκοπη προσφορά του να συνεισφέρει για το καλό του μοναδικού μας ανυπέρβλητου πλούτου, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας!

    «Ο τριαντάχρονος αγώνας μου αποτελεί μικρή απόδειξη της αγάπης και της αφοσίωσής μου προς την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι ένα σπουδαίο γεγονός και αξίζει πραγματικά να σταθώ σε αυτό καθώς πρόκειται για συνεχή και αδιάλειπτο αγώνα γεμάτο από ένταση και πλημμυρισμένο από αγωνία και κινδύνους με κοινό παρονομαστή πάντα την αδρεναλίνη» τονίζει ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής και Σύμβουλος Πολιτισμού στον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης.

    Αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι η επιστροφή 16.201 αρχαιοτήτων στην Πολιτεία τις οποίες έχει διασώσει με δικά του έξοδα και με δικές του έρευνες και πρωτοβουλίες. «Στην αρχή θυμάμαι ότι σχεδόν κανείς δεν έδινε σημασία στον αγώνα για την προστασία του εθνικού μας πλούτου. Θεού θέλοντος και παρά τους συνεχείς κινδύνους και παρά τις όποιες δυσκολίες οι οποίες παρουσιάζονται στην πορεία εμείς συνεχίζουμε αυτό τον ιερό αγώνα μας σταθερά και με αποφασιστικότητα με γνώμονα το γεγονός ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι υπόθεση όλων μας των και η προστασία της αποτελεί βασική υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

    Δεν είναι δυνατό να εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή» επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος συμπληρώνει ότι ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον πρόεδρο της Unesco Πειραιώς και νήσων Ιωάννη Μαρωνίτη διότι είναι ο άνθρωπος ο οποίος μας ψηλώνει κάθε φορά τον πήχη. Επίσης ευχαρίστησε το στενό του συνεργάτη Πέτρο Γωνιωτάκη που υπήρξε συνοδοιπόρος του τριάντα χρόνια,το Φώντα Βρόσγο και την ΕΛΑΣ για την άψογη συνεργασία τους.

    Δήλωση του διακεκριμένου Έλληνα Ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη:

    Η αρχαιοκαπηλία είναι πράξη ιεροσυλίας που αποσυνδέει το Έθνος από την παράδοση και την Ιστορία του. Ο Γιώργος Τσούκαλης, ο καταξιωμένος επιστήμονας, ο ικανότατος ερευνητής, ο λογοτέχνης, ο ευγενής άνθρωπος, επί 30 χρόνια αγωνίζεται ανελέητα κατά της αρχαιοκαπηλίας, της κλοπής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κατάφερε να εξιχνιάσει και να παραδώσει 16.201 αρχαιότητες στην πολιτεία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διάσωση της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας. Πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο Τσούκαλη, τον άνθρωπο που έχει οριοθετήσει ως σκοπό της ζωής του να υλοποιήσει, αψηφώντας τους κινδύνους την αρχή ότι,κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τα δημιουργήματα από τον τόπο και τους ανθρώπους στους οποίους ανήκουν. Πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο Τσούκαλη που έχει αναγάγει σε καθήκον του να διασώσει την εθνική πολιτιστική μας κληρονομιά για να παραδώσει το παρελθόν ακέραιο στο μέλλον.»

    Δήλωση του εριτίμου Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρη Τζόκα.

    Ο Γιώργος Τσούκαλης, Ερευνητής και συγγραφέας, εκλεκτό μέλος της Ένωσης Eλλήνων Λογοτεχνών, είναι μία προσωπικότητα πληθωρική και πολυδύναμη. Εργατικός και ακάματος, έντιμος και ασυμβίβαστος, ικανός και διορατικός, πιστός στις παραδόσεις με τις οποίες γαλουχήθηκε, αφοσιώθηκε με ζήλο και αίσθημα ευθύνης στην έρευνα, στο καθήκον και στο χρέος για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Πολυβραβευμένος για το έργο του από πολλούς φορείς και την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το αρχαιότερο ελληνικό σωματείο Της χώρας μας από το 1930 και το 2020 έκλεισε τα 90 χρόνια και θα κάναμε 20 Μαρτίου 2020, την μεγαλειώδη εκδήλωση στο μέγαρο Της παλιάς Βουλής και θα βραβεύαμε όλα τα μέλη μας με μετάλλια, λόγω του κοροναϊού θα πραγματοποιηθεί κατά το Μάιο Ιούνιο. Ο Γιώργος Τσούκαλης δημιούργησε φίλους και οπαδούς και αγαπήθηκε για την εντιμότητα, την εργατικότητα του, την προσφορά και την αφοσίωση του, στον άνθρωπο και τις πολιτιστικές αξίες τις χώρας μας, αφού μπόρεσε μέχρι σήμερα 30 χρόνια να διαφυλάξει τους 16.201 αρχαίους θησαυρούς Που πήραν οι αρχαιοκάπηλοι και να επιστρέφουν στα μουσεία μας και την πολιτεία μας. Ο αγώνας του συνεχίζεται. Για ένα καλύτερο αύριο και η εκπλήρωση του χρέους είναι ο άξονας της ζωής του, χωρίς να υποκύψει σε πιέσεις, συναλλαγές και εκβιασμούς. Έχω προσωπική γνώμη ότι ανθίσταται σε κάθε είδους πίεση οικονομικής χορηγίας και συμφέροντα, και ομηρία από κάθε είδους κυκλώματα. Έχει αξιοπρέπεια, ανωτερότητα και στέκεται άκαμπτος. Η κρίση αυτή είναι αμερόληπτη και αντικειμενική. Εύγε στον ερευνητή και συγγραφέα Γιώργο Τσούκαλη!

    Το Art & Art Magazine, εύχεται στον διεθνούς φήμης Ερευνητή και Διευθυντή του περιοδικού μας Art & Art Magazine, να συνεχίζει να διαγράφει αυτή την λαμπρή οικουμενική πορεία, προς όφελος του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού μας!

    Ο Εκδότης Νίκος Αμοργιανός

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας