More

    “Ο κορωναϊός δοκιμάζει τις αντοχές των σχέσεων μας”. Γράφει η Αθηνά Τοτοκώτση

    “Ο κορωναϊός δοκιμάζει τις αντοχές των σχέσεων μας”

    Γράφει η Αθηνά Μ.Τοτοκώτση Γ.Γ Δ.Σ Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης Μέλος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου

    Η αξία των καλών ανθρώπων στη ζωή μας είναι τόσο σημαντική όπως και η αξία των χτύπων της καρδιάς . Δεν είναι ορατή αλλά σιωπηλά υποστηρίζει την ζωή μας. Από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 όπου πήγα μαζί με το κρούσμα μηδέν του κορωναϊού , όπως στην πορεία αποδείχθηκε, η ζωή όλων μας άλλαξε. Μετά το αρνητικό τεστ για τον κορωναϊό στο ΑΧΕΠΑ ( έχω και το επίσημο έγγραφο) κατόπιν εντολής ΕΟΔΥ και ΓΓ Πολιτικής Προστασίας παρέμεινα σε κατ΄ οίκον περιορισμό 14 ημέρες. Οι σωτήριες 14 ημέρες ,γιατί με την πλήρη απομόνωσή μου και μόνο με το σκυλί μου συνοδοιπόρο, προστάτευσα τον εαυτό μου και την κοινωνία. Πιθανόν και να πέρασα τον κορωνοϊό σύμφωνα με άλλα συμπτώματα που ανακοινώθηκαν αργότερα, γιατί δεν είχα ούτε βήχα, ούτε πυρετό. Κάθε μέρα θερμόμετρο, οξύμετρο, πιεσόμετρο, πολλά νερά, ελαφρύ φαγητό, παρακεταμόλη, ύπνος, καθαριότητα χώρων με χλωρίνη, ατομική καθαριότητα, πίστη και υπομονή. Από τους ελάχιστους που το γνώριζαν, ακόμα λιγότεροι ενδιαφέρθηκαν για την πορεία μου, γιατί ο αποκλεισμός έγινε πάνω στην αλλαγή του μήνα.

    Με την καραντίνα λόγω κορωναϊού φανερώθηκαν πολλά σχετικά με σχέσεις συνεργασία,φίλους και ”φίλους”. Είμαι κοινωνικό και μοναχικό άτομο, οπότε έχω την δύναμη να πορευτώ στην επίγεια ζωή μου, χάρη στην προστασία των Αγγέλων μου, τους οποίους ένοιωθα τόσο κοντά μου τις 14 ημέρες και τις 14 νύχτες της δοκιμασίας, γιατί παρακολουθούσα την υγεία μου όπως μου είχαν ζητήσει από τον ΕΟΔΥ και ήμουν σε επιφυλακή αν νοσήσω να τους καλέσω ώστε να έρθουν με το ασθενοφόρο για να γίνει η διακομιδή μου στο ΑΧΕΠΑ. Πρωί – βράδυ επικοινωνούσα με την απομονωμένη στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ που το όνομά της δεν το δημοσιοποίησα , αν και αρκετοί δημοσιογράφοι επικοινώνησαν μαζί μου, γιατί το βιογραφικό της βγήκε φορά παρτίδα λόγω της συμμετοχής μας στον προεκλογικό αγώνα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Είναι δεδομένο ότι μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση .Κι αυτό το έχω νοιώσει στο πετσί μου. Και επειδή η καραντίνα επαφίεται στην υπευθυνότητα των πολιτών, γιατί κανένας δεν έλεγξε τι κάνω,ούτε και κρατικός φορέας προβληματίστηκε ως άγαμος και άτεκνος , πώς θα περάσω τις 14 ημέρες, αφού μου είχε απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι, ξεκίνησα να μετράω και συνεχίζω μέχρι να δω με πόσους θα προχωρήσω. ”Ευτυχώς είστε συνειδητοποιημένη ” μου είπε φίλος στρατηγός που τον ενημέρωσα για την κατάστασή μου. Η διαπίστωσή του με τιμά. Αλλά πόσες και πόσοι είναι συνειδητοποιημένοι και αντιλαμβάνονται την ανάγκη να ακολουθήσουν την προτροπή της κυβέρνησης και των αρμοδίων ”Μείνε Σπίτι”,” Προσευχή στο Σπίτι”. Γιατί το όπλο στην αποτροπή της επίθεσης από τον κορωναϊό είναι η απομόνωση. Αν έπεφταν βόμβες στο κεφάλι μας θα ψάχναμε καταφύγιο να κρυφτούμε. Έχουμε καταφύγιο:το σπίτι μας.

    Ο κορωναϊός είναι αόρατος εχθρός άρα ύπουλος και επικίνδυνος, γιαυτό θα του κλείσουμε κυριολεκτικά την πόρτα στα μούτρα και θα τον αφήσουμε έξω από την ζωή μας να τον φάει η μαρμάγκα. Τώρα 03.04.2020 περνάω τον κατ΄ οίκον περιορισμό που δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη μου καραντίνα ,από την οποία βγήκα και νικήτρια και πιο σκληρή στις αποφάσεις μου. ”Κάθε εμπόδιο για καλό” έλεγε η γιαγιά μου που έχω και το όνομά της. Πράγματι ο κορωναϊός θα αλλάξει στην Οικουμένη ,αρχές και αξίες,θα αναθεωρήσουμε πολλά και όταν μετά την κρίση βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με πολλούς θα ξανασυστηθούμε αναλόγως με τη συμπεριφορά τους και το ενδιαφέρον ή μάλλον με την αδιαφορία τους. Στην ανάγκη φαίνονται οι συνεργάτες, γιατί η αληθινή οικογένεια δεν είναι φτιαγμένη μόνο με δεσμούς αίματος, είναι φτιαγμένη και από εκείνα τα άτομα που είναι δίπλα μας και κάνουν τα πάντα για να μας δουν να χαμογελάμε. Γιαυτό χαμογελάστε ,γιατί ένα λεπτό μόνο ζωής δεν αγοράζεται με δις. Δεν είναι οι πιο δυνατοί που επιβιώνουν ή οι πιο έξυπνοι, αλλά αυτοί που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές. Ανασυγκρότηση δυνάμεων. Αναδιάρθρωση. Δύσκολη αλλά αναγκαία, γιατί η καλύτερη μάχη είναι αυτή που σε διδάσκει να ξεχωρίζεις τα σκάρτα από τα αληθινά . Με στοχοπροσήλωση θα κερδίσω τον πόλεμο. Αντλώ δύναμη από το αίμα των προγόνων μου που ρέει στις φλέβες μου και με οδηγεί σε ανοιχτούς ορίζοντες. Εύχομαι Ο Θεός να μού δώσει φώτιση να πάρω τις σωστές αποφάσεις σχετικά με την μετά κορωναϊό πορεία της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, της επιχείρησης, όπως ορίζεται από την ΑΑΔΕ , που παρέχει πολιτιστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τον ΚΑΔ της και από τις 18 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας έχει κλείσει με κρατική εντολή. Αλλά δεν θα υπαχθεί σε κανένα ευεργετικό μέτρο , γιατί η ΗΕΘ δεν απασχολεί έμμισθο προσωπικό, λειτουργούσε με τους άμισθους εθελοντές του Ηπειρωτισμού και ευεργέτες της Βασίλη Γκέλη και Νανά – Αθηνά Τοτοκώτση, η οποία από τον Αύγουστο του 2015 μετά την κοίμηση του Γκέλη τιμώντας την μνήμη του και του πνευματικού της πατέρα αοίδημου π. Δημητρίου Βακάρου, θεωρεί χρέος τιμής να μη σβήσει η Ήπειρος της Θεσσαλονίκης – η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ετών 80. Δόξα τω Θεώ όλα θα γίνουν όπως πρέπει και στην ώρα τους.

    Θεσσαλονίκη 03.04.2020

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας