More

    Άρθρο του σπουδαίου Ιδιωτικού Ερευνητή Πέτρου Γωνιωτάκη

    ΤΟ “ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ” ΕΓΙΝΕ ΕΘΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

    Του Ιδιωτικού Ερευνητή Πέτρου Γωνιωτάκη

    Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την καθημερινότητα στο γραφείο. Η υπομονή λιγοστεύει το τοπίο δείχνει να είναι θολό σχετικά με τα ζητήματα υγείας που έχουν προκύψει και αναγκαστικά πιάνω τον εαυτό μου να αναζητά διαρκώς διέξοδο. Η διαρκής ενασχόληση μου με την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας είναι ένα παράσημο που έλαβα από τον συνοδοιπόρο μου τον Γιώργο Τσούκαλη. Χάρη σε εκείνον έχω εντρυφήσει σε όλο το σύστημα που σχετίζεται με το κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων. Έχω μάθει τις κακοτοπιές έχω διδαχτεί πολλά και το σπουδαιότερο έχω αρχίσει να κινούμαι ακολουθώντας τα ίχνη του. Με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον και με διαρκή στόχευση στην προάσπιση των ιδεωδών και του πολύτιμου παρελθόντος μας. Κάθε τι που σχετίζεται με αρχαίο αντικείμενο με αρχαιολογικό εύρημα που αναζητείται και κάθε μορφής θησαυρός που είναι στα χέρια παρανόμων αποτελεί κίνητρο δράσης για μένα. Πόσο μάλλον τώρα. Σε μια περίοδο που ο περιορισμός των μετακινήσεων έχει αναγάγει την ενασχόληση μου αυτή σε ευχάριστη καθημερινότητα. Σκέφτομαι συχνά την παροιμία πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Είναι προφανές λοιπόν.

    Ο Γιώργος Τσούκαλης με έχει εμπνεύσει και εξακολουθεί να με εμπνέει. Η στάση του απέναντι στους λαθρέμπορους ιστορίας και ο αγώνας του για επιστροφή των αρχαιοτήτων στον φυσικό τους χώρο με έχει κάνει συνοδοιπόρο του. Ως ο στενότερος συνεργάτης του εδώ και πολλά χρόνια λοιπόν δεν μπορώ παρά να ακολουθώ το παράδειγμα του και την φιλοσοφία του. Καθημερινά που με βρίσκεις που με χάνεις αναζητώ περισσότερες πληροφορίες. Ψάχνω στοιχεία από πληροφοριοδότες. Εξακριβώνω την αλήθεια και προσπαθώ να μάθω πόσο σοβαρές είναι οι διάφορες πηγές που μας δίνουν υλικό για αναζήτηση και έρευνα. Δεν είναι εύκολο. Είναι όμως πολύ ευχάριστο. Μερικές φορές είναι επικίνδυνο. Όμως όταν φτάνεις στο τέλος και νιώθεις την ικανοποίηση ότι έχεις συμβάλει στην σωτηρία μιας ακόμη αρχαιότητας τότε είναι που τα ξεχνάς όλα.

    Μην απορείτε λοιπόν που δύσκολες ημέρες όπως αυτές που περνάμε εγώ τις εμπλουτίζω με καθημερινή αναζήτηση. Είναι κανόνας πλέον στη ζωή μου η προσπάθεια να μη χαθεί τίποτα πολύτιμο. Είναι καθήκον μου όπως λέει και ο Γιώργος Τσούκαλης να μην επιτρέπω σε κοινούς απατεώνες να καπηλεύονται στοιχεία από τον πολιτισμό μας. Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν ενώ είμαι κλεισμένος λόγω των περιορισμών της κυκλοφορίας μέσα στο γραφείο να μην εφησυχάζω και να προσπαθώ να αντλήσω από παντού πληροφορίες λεπτομέρειες και δεδομένα που θα μου δώσουν επιθυμητά αποτελέσματα κατά της αρχαιοκαπηλίας αλλά και την ικανοποίηση ότι είμαι αντάξιος των προσδοκιών του Γιώργου Τσούκαλη.

    Πέτρος Γωνιωτάκης

    Ο δαιμόνιος συνεργάτης του Γιώργου Τσούκαλη που συνοδοιπορεί 38 χρόνια ενάντια στην αρχαιοκαπηλία!!!

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας