More

    “Λύση στην κρίση” του Νίκου Αμοργιανού

    Γράφει ο Εκδότης του Art & Art Magazine
    και Μουσικός Νίκος Αμοργιανός

    Ο Πολιτισμός, η κάθε μορφή τέχνης και φυσικά η μουσική μας, είναι ένα ισχυρό όπλο και αντίδοτο στην κρίση που διανύουμε, τόσο σήμερα, όσο και διαχρονικά ως έθνος και ως πολίτες.

    Ψάχνουμε εναλλακτικές, τρόπους φυγής και διαφυγής από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Γονείς και παιδιά απορροφημένα και κλεισμένα στο εγώ μας και σε έναν κόσμο της… οθόνης.

    Η καλύτερη λύση σε κάθε κρίση και αφού έρθουμε πιο κοντά ως κοινωνία, ως άνθρωποι, είναι να αναθεωρήσουμε αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένο. Ο συνδυασμός δε της προσωπικής μας πίστης με το Θείο και την εναλλακτική μας ενασχόληση, είτε αυτή είναι ένα βιβλίο, είτε ένα μουσικό όργανο, είτε μία οιανδήποτε τέχνη, μπορεί να αποβεί καταλυτική στην εν γένει πορεία και εξέλιξη της ζωής μας. Εξάλλου αυτό τεκμέρεται επιστημονικά – ιατρικά.

    Ας αδράξουμε λοιπόν σήμερα την μοναδική ευκαιρία να αναπροσαρμώσουμε την φιλοσοφία μας και την σκεπτικιστική μας διάθεση και προσέγγιση στο σήμερα. Ας δώσουμε χώρο και χρόνο, τόσο σε εμάς όσο και στα παιδιά μας να “βυθιστούν” στη μαγεία του ανυπέρβλητου πολιτισμού που διαθέτουμε. Μέσω της Μουσικής, του Χορού, του Τραγουδιού, της Μελέτης Ιερών Κειμένων της Παραδόσεώς μας και της Ιστορίας μας. Να έρθουμε πιο κοντά ως οικογένεια. Ας εκλάβουμε ότι, ακόμα και οι λεγόμενες “σειρίνες” της Νέας Τάξης, “συνωμοτούν” για το καλό μας. Να γίνουμε πιο ισχυροί, πιο ανθεκτικοί, πιο πιστοί.

    Εν κατακλείδι, ας εφοδιαστούμε με το ισχυρό όπλο της Πίστεως και της Υπομονής για να βγούμε ακόμα μία φορά νικητές ως Έλληνες, δίνοντας ξανά το δυνατό και ελπιδοφόρο “ραντεβού” για την συνέχεια της ποικιλότροπης και πολυσχιδούς βιοτής μας, με σοφία και δύναμη! Και φυσικά, όλοι μαζί – με μία φωνή να βροντοφωνάξουμε σύντομα ως τα πέρατα της γης το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας