More

    Μία συγκινητική εκδήλωση για τον Αυτισμό από το Ε.Κ.Ε.Ι.Μ. στο Μέγαρο Μουσικής

    Λίαν συγκινητική και επιτυχημένη εκδήλωση από τη σπουδαία πρωτεργάτη και πρόεδρο Σοφία Λάτσινου!

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η  κατά σειρά ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου, Μουσικής & Λόγου -Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.- με θέμα «Μουσική & Αυτισμός» στις 8 Μαρτίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

    Συγκινητική ήταν η προσέλευση-συμμετοχή του κόσμου παρά τις αντίξοες συνθήκες.

    Την ημερίδα προλόγισε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ. Σοφία Λάτσινου, ενώ έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο  Σύμβουλος Πολιτισμού του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργος Τσούκαλης, καθώς και ο εκδότης του Art & Art Magazine κ. Νικόλαος Αμοργιανός, ο οποίος και απένειμε τιμητικό έπαινο στην Πρόεδρο του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ., για την άρτια και επιτυχημένη διοράνωση της Ημερίδας.

    Ένα θερμό καλωσόρισμα επεφύλασσαν  σπουδαστές και καθηγητές του  Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.  και του  Ωδείου Άλφα,  που συνέπραξαν επί σκηνής διατυμπανίζοντας μουσικά  ότι όλα είναι δυνατά… αρκεί να είμαστε μαζί.

    Η Ημερίδα ξεκίνησε με τον Δρ. Δημήτρη Σφήκα (ΩΡΛ-χειρουργό παίδων και ενηλίκων) και την εισήγηση του με θέμα «Μουσική & Αυτισμός» που φώτισε πολλά χρήσιμα και κρίσιμα σημεία και συμπεριφορές σε ό,τι αφορά το φάσμα του αυτισμού και την επίδραση της μουσικής σε αυτό. Έπειτα το λόγο πήρε ο κ. Χρυσόστομος Καρπαθίου (Νευροψυχολόγος-Νευρογλωσσολόγος) με την εισήγηση «Γένεση και  παθολογία του λόγου» προσεγγίζοντας με γνώση και συναίσθηση το θέμα. Ακολούθησε ο κ. Γεώργιος Δημόπουλος (Νευρολόγος, Ψυχίατρος) με θέμα «Η σημασία της αυτογνωσίας για τη διαχείρηση θυμού θλίψης σε γονείς και παιδιά που πάσχουν στο φάσμα του αυτισμού» εστιάζοντας στην επίδραση της αγάπης και της κοινωνικής συνοχής.

    Με ένα μουσικό- θεατρικό ιντερμέδιο, οι σπουδαστές μας παρουσίασαν αποσπάσματα και μελοποιημένα ποιήματα από το έργο «Ο ήλιος ο ηλιάτορας» του Οδυσσέα Ελύτη και ο κ. Γεώργιος Τσούκαλης -Σύμβουλος Πολιτισμού για τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και νήσων και Διευθυντής του Art & Art Magazine, απένειμε σε όλους τους μουσικούς – χορωδούς τιμητικούς επαίνους.

    Μετά το πέρας της παράστασης, το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος  Μπανιώκος (Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ψυχαναλυτής, Υποψήφιος Διδάκτωρ). Η εισήγησή του με θέμα «Η συμβολή της μητέρας στη μουσική και γλωσσική ανάπτυξη»  γέννησε έναν επικοδομητικό διάλογο με γνώση και σεβασμό την ευαίσθητη αυτή σημαντική ενότητα.  

    Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Τόμπλερ (Music tutor and facilitator) με τη εισήγηση «Η ρουτίνα και η έκπληξη» έκανε λόγο για τη σημασία της ρουτίνας και της έκπληξης των παιδιών που ανήκουν στο φάσμα ,μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική διαδικασία. Ακολούθησαν οι προσωπικές καταθέσεις και εμπειρίες δύο γονέων σπουδαστών του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου, Μουσικής & Λόγου, του κ. Χρήστου Μίχου και της κας Ελένης Δασουρά, που μας ενέταξαν στην πραγματικότητά τους και στην πραγματικότητα όλων μας…

    Η Ημερίδα έκλεισε με την εισήγηση της Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου, Μουσικής & Λόγου κας Σοφίας Λάτσινου «Αυτισμός. Μουσική επιρροή-μουσικό καταφύγιο» και τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

    Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζετε,  καθηγητές, γονείς, κηδεμόνες, συνεργάτες και φίλους με κατάθεση χρόνου, εμπιστοσύνη, αγάπη, υπομονή και διάθεση…

    Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ήσασταν εκεί κοντά μας!!!!! 

    Είμαστε εδώ και θα είμαστε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά… Ένα Ωδείο για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    Εις το επανιδείν!

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας