More

    Συνέντευξη της Δημοσιογράφου του Star Κεντρικής Ελλάδος Θώμης Παληού

    Κυρία Παληού,

    Θώμη Παληού

    Ευχαριστούμε για αυτήν την εκ βαθέων συνέντευξή σας στο Art & Art Magazine.

    1.      Πότε αρχίσατε να ασχολείστε ενεργά με τη δημοσιογραφία και ποιο ήταν το έναυσμα για να την υπηρετήσετε;

     Ασκώ δημοσιογραφία στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Τελείωσα το σχολείο στη Στυλίδα και από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να ερευνώ, και να περιγράφω με λεπτομέρεια το καθετί. Μου άρεσε να συντονίζω σχολικές δραστηριότητες και να τις παρουσιάζω. Η δημιουργική αυτή προσφορά εκφράστηκε στη συνέχεια επαγγελματικά μέσα από τη δημοσιογραφία που για μένα αποτελεί τρόπο επικοινωνίας και κυρίως κοινωνικής προσφοράς που εξασφαλίζεται με τη συνεχή παροχή έγκυρης ενημέρωσης. Την ευκαιρία ενασχόλησης του επαγγελματος έδιναν στην αρχή της επαγγελματικής μου πορείας μόνο Ιδιωτικές σχολές. Πολύ αργότερα δημιουργήθηκε Πανεπιστημιακή. Ξεκίνησα λοιπόν παρακολουθώντας σπουδές στη σχολή του ΑΝΤ1 και απορροφήθηκα στον χώρο από την πρώτη κι όλας μέρα αποφοίτησής μου. Σε αντίθεση με το σημερινό φαινόμενο φυγής των νέων από την Περιφέρεια προς τα μεγάλα αστικά κέντρα ή το εξωτερικό εγώ επέλεξα να επιστρέψω τότε στον τόπο μου και το Star Κεντρικής Ελλάδας αποτέλεσε τον πρώτο και σταθερό σταθμό της δημοσιογραφικής μου πορείας η οποία συνεχίζεται για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Η αγάπη για τη δουλειά μου θεωρώ ότι αποτελεί την κινητήριο δύναμη για τη συνεχή βελτίωσή της.

    2.    Ως επαγγελματίας, σας διακρίνει μία ξεχωριστή ποιότητα που το τηλεοπτικό κοινό την εισπράττει. Σκέφτεστε να ανοίξετε τα «φτερά» σας  για την πρωτεύουσα, έτσι ώστε η αναγνώριση να είναι καθολική και πανελλαδική, μέσα  από την γνώση, την εμπειρία και την  δημοσιογραφική σας  δεινότητα και παρουσία;

    Καταρχάς σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια. Το Star Κεντρικής Ελλάδας στη Λαμία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας που διαρκώς εξελίσσεται. Εκπέμπει το πρόγραμμά του live και πανελλαδικά μέσα από την πλατφόρμα της CosmoteTV στη θέση 664, αλλά και διαδικτυακά από το WebTV του tvstar,gr. Εύκολα λοιπόν όποιος θέλει μπορεί να το παρακολουθήσει απ’ όπου κι αν βρίσκεται.  Παρουσιάζω τα “Μεσημβρινά Γεγονότα” από το 2012. Το δελτίο αποτελεί κύρια πηγή ενημέρωσης των τηλεθεατών της Κεντρικής Ελλάδας για όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας. Παράλληλα υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως υπουργοί και κορυφαία στελέχη κομμάτων,  διακεκριμένοι επιστήμονες, δημοφιλείς καλλιτέχνες, και άνθρωποι του πνεύματος, ταξιδεύουν από την Αθήνα στη Λαμία και παραχωρούν συνεντεύξεις στο δελτίο, αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα του Star αλλά και τη δημοσιογραφική μου εμπειρία, κάτι που θεωρώ εξαιρετικά τιμητικό. Η πρωτεύουσα λοιπόν “μεταφέρεται ” στην Περιφέρεια, και δεν μετακινούμε εγώ σ’αυτή. Αυτό σημαίνει ότι  η δουλειά μου δεν διαφέρει από αυτή των Δημοσιογράφων της Αθήνας. Η αναγνωρισιμότητα σίγουρα αποτελεί ατού των συναδέλφων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Ως Δημοσιογράφος Περιφερειακής τηλεόρασης προσπαθώ ωστόσο να προβάλλω τη δουλειά μου για να αναγνωρίζεται ευρέως και μέσα από την επαγγελματική μου σελίδα “΄Θώμη Παληού” στο Face book, γιατί πιστεύω ότι τα social media σήμερα είναι τα πιο άμεσα διαδραστικά μέσα. Αισθάνομαι λοιπόν επαγγελματικά πλήρης στο Star Κεντρικής Ελλάδας. Οποιαδήποτε βέβαια πρόταση που κατά καιρούς γίνεται από την Αθήνα μου ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την θέληση να γίνομαι ολοένα και καλύτερη στο μέσο που υπηρετώ τόσα χρόνια.

    3.     Ποια είναι η γνώση σας για τον Πολιτισμό και την Τέχνη μας και πόσο καθοριστικό ρόλο πιστεύετε ότι παίζει, σε μία εποχή που αναμφισβήτητα υπάρχει κρίση ηθών και αξιών;

    Άμεση θα χαρακτήριζα τη σχέση μου με τον Πολιτισμό. Μέσα από το δελτίο καθημερινά στο Star προβάλλουμε  ρεπορτάζ από  πολιτιστικές δράσεις, κάθε είδους εκδηλώσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις. Παράλληλα σε συνεντεύξεις στο δελτίο των 2.30 με ανθρώπους του πνεύματος, κορυφαίους της τέχνης καθώς επίσης με αυτοδιοικητικούς αλλά και απλούς πολίτες που δραστηριοποιούνται πολιτιστικά, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό που επιβάλλεται σήμερα να αποτελέσει εργαλείο βελτίωσης στη ζωή του ανθρώπου. Σε μια εποχή που τη διακρίνει το αδιέξοδο, η έλλειψη ηθικής και η μοναξιά, οι ανθρώπινες αξίες μπορούν να ενεργοποιηθούν κυρίως μέσα από την τέχνη. Αυτή διαθέτει την μοναδικότητα συνδυασμού της αφύπνισης της φαντασίας, του στοχασμού, της δημιουργίας, του ήθους, της συλλογικότητας και της συνεργασίας. Η χαλάρωση των ηθών και των αξιών μπορεί να ενδυναμωθεί μέσα από το παρελθόν μας τις ρίζες μας, την παράδοσή μας. Το ατροφικό αίσθημα της ευθύνης που διακρίνει τη σημερινή κοινωνία μπορεί να ενισχυθεί από ομαδικές πρωτοβουλίες πολιτιστικών δράσεων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η περιφρόνηση των ηθικών νόμων και οι άνθρωποι να αποκτήσουν και πάλι συναισθήματα, πίστη, να ανακαλύψουν τις ομορφιές της ζωής που παρέχει η ενασχόληση με την τέχνη, το τραγούδι, τον χορό, τα έθιμα και την παράδοση.

    4.   Τι όνειρα και στόχους έχει η Θώμη Παληού και τι θα ήθελε να κατακτήσει επαγγελματικά, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ως άνθρωπος και ως γυναίκα;

    Ο σκοπός της ζωής είναι η εξέλιξη του εαυτού μας. Αδιαμφισβήτητα ο προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να ανανεώνει τους στόχους του. Βρίσκομαι σε διαρκή αναζήτηση των θέλω μου κι αυτό με βοηθάει τόσο στο εργασιακό όσο και στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Επαγγελματικά στοχεύω σε ολοένα και καλύτερες συνεντεύξεις, με σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας. Στόχος μου ακόμη είναι να αναγνωρίζεται η δουλειά μου και να επιβραβεύεται με διακρίσεις. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να μεγαλώσω τις δύο κόρες μου με αρχές εργατικότητας και ηθικής. Θέλω να τις μάθω να τολμούν και να είναι δυνατές.  Μου αρέσει να θέτω απλούς ανθρώπινους στόχους όπως ταξίδια, ή μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα, με την οικογένειά μου. Σαν άνθρωπος θέλω μέσα από τη δουλειά μου να ενισχύω την αλληλεγγύη, και να ευαισθητοποιώ τους πολίτες με την ανάδειξη συζητήσεων για μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Σαν γυναίκα διαρκής μου στόχος είναι να βελτιώνω την εικόνα μου αλλά και τις γνώσεις μου. Ο ρόλος της εμφάνισης στην τηλεόραση είναι αρκετά σημαντικός. Όχι όμως καθοριστικός ούτε αποκλειστικός. Δεν μπορεί να “σταθεί” η ομορφιά από μόνη της. Σίγουρα όμως λειτουργεί πάντα ενισχυτικά. Χρειάζεται όμως συνδυασμός εμφάνισης, γνώσης και εμπειρίας.

    5.       Σας ευχαριστούμε κ.Παληού ολόψυχα για αυτήν την σημαντική συνέντευξη καρδιάς στο Art & Art Magazine. Ποια ευχή θα θέλατε να δώσετε στους νέους της πατρίδος μας, αλλά μία ευχή για το περιοδικό μας, που έγινε συνδρομητικό πανελλαδικής εμβέλειας και αποδοχής;

    Εργασία για όλους εύχομαι στη νέα γενιά που είναι τόσο αδικημένη στις μέρες μας. Δουλειά στη χώρα μας με ιδανικές συνθήκες και αξιοπρεπείς απολαβές για να μην αναγκάζονται να δραπετεύουν στο εξωτερικό. Προτρέπω τους νέους να κυνηγούν τα όνειρά τους και να πιστεύουν στις δυνάμεις τους.

    Όσο για το Art & art magazine… Η “γέννησή” του θεωρώ αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Είμαι πεπεισμένη ότι το περιοδικό αποτελεί έναν σημαντικότατο πολιτιστικό πνεύμονα που δίνει πνοή στην τέχνη και στην παράδοση. Έχει ποιότητα και αναβαθμισμένο ύφος που αποδεικνύεται από τις συνεντεύξεις σπουδαίων καλλιτεχνών που φιλοξενεί στις σελίδες του και από την εύστοχη θεματολογία του σε ζητήματα πολιτισμού. Εύχομαι στο περιοδικό να έχει ανοδική πορεία, να συνεχίσει να αφυπνίζει πολιτιστικά, να δίνει διεξόδους μέσα από την προβολή της τέχνης και τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων. Εύχομαι ακόμη να μεγαλώνει εποικοδομητικά και να διαδίδει τον πολιτισμό μας σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς επίσης να καταφέρει να ξεπεράσει γιατί όχι και τα Ελλαδικά σύνορα έτσι ώστε να αποτελέσει στους ομογενείς ανά τον κόσμο τον συνδετικό πολιτιστικό κρίκο με την πατρίδα μας.

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που μέσα στη μεγάλη γκάμα των αξιόλογων προσώπων που παραχωρούν συνεντεύξεις στο περιοδικό σας επιλέξατε κι εμένα.

    Τελευταία άρθρα

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Ρεσιτάλ Πιάνου από τον σπουδαίο νεαρό Πιανίστα Δημήτρη Παπακυριαζή

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας