More

    Συνέντευξη Ειρήνης Νταϊφά

    Συνέντευξη Ειρήνης Νταϊφά στον Νίκο Αμοργιανό

    1.Κυρία Νταϊφά, ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης.  Μιλήστε μας λίγο για εσάς, για την κοινωνική σας δράση και προσφορά και όχι μόνο. Γιατί, θα ήθελε το αναγνωστικό μας κοινό που βρίσκεται και εκτός του εμβέλειας της Αττικής, αλλά και εκτός της Ελλάδος, να γνωρίσει μέσα από to Art & Art Magazine την προσωπικότητα 

    της Ειρήνης Νταϊφά.

    Γεννήθηκα στην Αθήνα και οι γονείς μου, οι αείμνηστοι Ελένη και Σταύρος Νταϊφάς, έχουν παίξει έναν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου, γιατί ήταν και οι δυο τους πραγματικά, πρότυπα προς μίμηση, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και σαν ζευγάρι , στην πολύ δυνατή σχέση που πέτυχαν να διατηρήσουν στη ζωή τους! Είμαι ένα εξαιρετικά τυχερό «μείγμα» δύο πολύ ξεχωριστών ανθρώπων, που σε συνδυασμό με την ανατροφή από την οικογένειά μου και την παιδεία που έλαβα, είναι η σπουδαιότερη παρακαταθήκη μου.

    Σπούδασα Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στην Ελλάδα και απέκτησα επαγγελματική εμπειρία ως Κοινωνική Λειτουργός στο «Ίδρυμα Αυτιστικών Παιδιών» της Αγίας Παρασκευής, στο «Αναμορφωτήριο Ανηλίκων Κορασίδων», στο τμήμα «Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού» και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχω αναλάβει ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, την Οικογενειακή Ναυτιλιακή Επιχείρηση “STAVROS DAIFAS MARITIME CORPORATION S.A.”

    Το 2014 εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά και κατέλαβα την θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου στον τομέα του Πολιτισμού του Πειραιά, ενώ το 2016 εξελέγην Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, μια ιδιαίτερα τιμητική για εμένα εκλογή καθώς είμαι η πρώτη γυναίκα στα χρονικά της Λέσχης που αναλαμβάνω αυτή την θέση.

    Συμμετέχω παράλληλα ενεργά σε σαράντα περίπου Σωματεία και Ιδρύματα, έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι είναι χρέος όλων μας η προσφορά και η συνεισφορά σε όποιον και όπου οι ανάγκες και οι περιστάσεις το απαιτούν.

    Ειρήνη Νταϊφά

       2.Πόσο ελκυστική μπορεί να είναι μία πολιτική θέση ενός ανθρώπου, που έχει ζήσει τόσα πολλά και σημαντικά πράγματα στη ζωή του; Πρωταρχικός στόχος της Ειρήνης Νταϊφά είναι η προσφορά και η δημιουργία;

    Η απόφασή μου να ασχοληθώ, όχι με την κεντρική πολιτική σκηνή όπως μου είχε συχνά προταθεί, αλλά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πηγάζει από τη μεγάλη επιθυμία μου να προσφέρω στους συνανθρώπους μου και από την μεγάλη μου αγάπη για την πόλη του Πειραιά. Η χαρά και η τιμή της εκλογής μου στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Πειραιά, έγιναν ακόμα μεγαλύτερες όταν μου δόθηκε ο τίτλος αλλά και η ευθύνη της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Πολιτισμού της πόλης μας. Από αυτή τη θέση, μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω σε έναν τομέα που αγαπώ και γνωρίζω και που πιστεύω ότι μαζί με την Παιδεία είναι οι πυλώνες ανάπτυξης του Κοινωνικού συνόλου. Μέσα στην τελευταία πενταετία σχεδόν, έχουν γίνει πράγματι πολλά βήματα, η ανάδειξη όμως της Πολιτιστικής ταυτότητας του Πειραιά είναι ένα όραμα ζωής! Εάν πετύχουμε, να ξεδιπλώσουμε το τρίπτυχο: Παράδοση, Καινοτομία, Προοπτική, θα προσδώσουμε στο «μεγάλο λιμάνι» την αίγλη που του αρμόζει. Είμαι βέβαιη ότι αυτό θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών, επανασυστήνοντας  τον Πειραιά ως κέντρο Ναυτιλίας, Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού!

    3.Τι όνειρα και προσδοκίες έχετε και τι είναι αυτό που δεν έχετε κατακτήσει ακόμα 

    και θα θέλατε πολύ;

    Από μικρό παιδί η οικογένειά μου με έμαθε να επιτελώ  το καθήκον μου απέναντι στον εαυτό μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, το κοινωνικό σύνολο, την πατρίδα μου χωρίς να το προβάλλω, χωρίς να αισθάνομαι ότι κάνω κάτι ξεχωριστό ή σπουδαίο. Για εμένα, όνειρο ζωής είναι να συνεχίσω να προσφέρω και να συνεισφέρω για το κοινό καλό και πάντα από προσωπικούς πόρους, όπως κάνω ήδη με τις δύο υποτροφίες που έχω θεσμοθετήσει στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα μου, Σταύρου Νταϊφά, τη μία μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την άλλη μέσω της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση προσφέροντας έργο επί της ουσίας, όταν αγγίζω για καλό σκοπό και πάντα εν κρυπτώ, τις ζωές των ανθρώπων. Το δικό μου όραμα είναι συνυφασμένο με την δημιουργία, το ήθος, την ανθρωπιά, την καλοσύνη, την κουλτούρα και την αισθητική.

    4.Η Ελλάδα μας βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει  ποτέ θεωρώ. Ποια η γνώμη σας και σε τι μπορούν να ελπίζουν οι νέοι μας σήμερα;

    Αν και πράγματι οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες, διατηρώ την αισιοδοξία και την πίστη, ότι επενδύοντας στον Πολιτισμό και στην Παιδεία μόνο κέρδος, ηθικό και υλικό, μπορεί να έχουμε! Ιδιαίτερα για τους νέους ίσως το πιο σημαντικό στην εποχή μας είναι να μάθουν ότι η πρόοδος έγκειται στην γνώση, στην ομαδική δουλειά, στην συνεχή επιμόρφωση, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα. Μόνον όσο διευρύνουμε τους ορίζοντές μας μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον.

    5.Πρόσφατα βραβευθήκατε από το περιοδικό μας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για την προσφορά σας στην Τέχνη και στον Πολιτισμό. Πώς βιώσατε αυτή την όμορφη εμπειρία και πώς νιώσατε  κοντά στους νέους που βραβεύθηκαν μέσα από τη μουσική, από πολλές πόλεις της Ελλάδος;

    Ήταν όντως μια ωραιότατη εμπειρία και τιμή η βράβευση για την προσφορά μου στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, αν και ειλικρινά θεωρώ χρέος να υπηρετεί κανείς τόσο Μεγάλες Ιδέες. Ήταν για εμένα μια μεγάλη τιμή που έγινε ακόμη ωραιότερη καθώς συνδυάστηκε με την παρουσία τόσων νέων από όλη σχεδόν την Ελλάδα, που βραβεύτηκαν για την αγάπη και την απόδοσή τους στη Μουσική!

    Η Ειρήνη Νταϊφά με τον πατέρα της

    6.Κυρία Νταϊφά, αφού σας ευχαριστήσουμε θερμά για αυτή την συνέντευξη, μία ευχή που θα θέλατε να δώσετε  για το περιοδικό μας, το Φεστιβάλ μας και την Ελλάδα μας, 

    που τόσα βιώνει τα τελευταία χρόνια.

    Εύχομαι στο περιοδικό σας, πάντα επιτυχίες!!! Στο Φεστιβάλ, να εξελιχθεί σε έναν δυνατό θεσμό και σ’ εσάς, σε όλους τους συνεργάτες σας και σε όλο τον κόσμο, υγεία, πρόοδο, δημιουργία και πολλές επιτυχίες!!! Όσον αφορά την Ελλάδα μας, τελειώνω με την ευχή του να καταφέρει να ξανακαταλάβει, με την βοήθεια και την συνέργεια όλων μας, την θέση που δικαιωματικά της αξίζει στο Παγκόσμιο στερέωμα!!!

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας