More

    Νίκος Αμοργιανός: Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την προσφορά του στον Πολιτισμό

    ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΛΑΒΕ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

    Του Γιώργου Τσούκαλη

       Ο Νικόλας Αμοργιανός είναι ένας προικισμένος άνθρωπος που έχει συνδυάσει την ύπαρξη του με τον πολιτισμό και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ένας ξεχωριστός φίλος, ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, μια προσωπικότητα με ιδιαίτερο κύρος. Γεννήθηκε στον Πειραιά έχει καταγωγή από την Ικαρία και την Κωνσταντινούπολη και από μικρός έδειξε ιδιαίτερη κλίση προς τη μουσική. Σπούδασε στην Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (Ριζάρειο) και στο Ωδείο «Ρωμανός ο Μελωδός» και πήρε δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής κι έγινε μουσικοδιδάσκαλος. Στη πορεία καταξιώθηκε ως μουσικός αλλά και ως καθηγητής βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής και ως καθηγητής τραγουδιού και φωνητικής αγωγής. Η σχέση του με τον πολιτισμό δεδομένη. Η ευαισθησία του μοναδική. Στέκομαι σε μια λεπτομέρεια. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής και καθηγητής στα παιδιά του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Πειραιώς και αυτό χωρίς αμοιβή. Η ερμηνευτική ικανότητα του είναι άξια ειδικής μνείας. Υπήρξε Τενόρος και Μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έχοντας στο αίμα του τη μουσική, την ερμηνεία και κάθε έννοια που συνάδει με τον πολιτισμό. Η προσφορά του στη μουσική τέχνη και ειδικότερα στον πολιτισμό είναι δυο στοιχεία τα οποία  δεν περνούν απαρατήρητα. Εκτός των άλλων είναι επιτυχημένος συγγραφέας αλλά και εκδότης και μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί με αμέτρητα τιμητικά διπλώματα και επαίνους από δεκάδες ιδρύματα, από ωδεία, από σχολές, από δήμους και ομίλους. Παράλληλα είναι εκδότης, μουσικός εμπνευστής και δημιουργός του Art & Art Magazine. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην μακρόχρονη καριέρα του έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα. Στέκομαι σε μερικά εξ αυτών. Ο Μίμης Πλέσσας ο Λευτέρης Παπαδόπουλος η Μιμή Ντενίση ο Κώστας Καρράς, Βασίληας Σαλέας και πολλοί άλλοι έχουν συνυπάρξει μαζί του και έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για το ποιόν του. Έχει κάνει σειρά από δισκογραφικές εκδόσεις τις οποίες έχουν προλογίσει κατά καιρούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας κυρός Πέτρος και άλλοι.

    Με την ιδιότητα του Διευθυντή Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, είχα την χαρά και την τιμή να εκπροσωπήσω  τον πρόεδρο του Ομίλου Ιωάννη Μαρωνίτη σε μια λαμπρή από πάσης πλευράς εκδήλωση, που έγινε στις 13 Οκτωβρίου 2019 υπό την αιγίδα της Unesco σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο δημαρχείο Σαλαμίνας, με αφορμή την απονομή των Χρυσών Μεταλλίων Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό “Το Καφενείο των Ιδεών”. Εκεί λοιπόν μου δόθηκε ευκαιρία να βραβεύσω τον Νικόλαο Αμοργιανό με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την προσφορά του στον πολιτισμό της πατρίδος μας.

    Είναι ένας προικισμένος άνθρωπος ο οποίος είναι προσκολλημένος στην ξεχωριστή μαγεία που κρύβει κάθε τέχνη ενώ παράλληλα υπηρετεί κάθε κοιτίδα πολιτισμού ξεχωρίζοντας για την έντονη πολιτιστική του δράση. Μέσα από το περιοδικό Art & Art Magazine το οποίο αποτελεί ένα αμιγώς καλλιτεχνικό περιοδικό που διακρίνεται τόσο για την πλούσια θεματολογία του, όσο και για την ξεχωριστή ποιοτική του αισθητική, αλλά και σε συνδυασμό με το Festival Art & Art, ο Νικόλαος Αμοργιανός δίνει βήμα και πολλές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν το ταλέντο τους και να διακριθούν. Εύχομαι το λαμπρό παράδειγμα του να το ακολουθήσουν πολλοί συμπατριώτες μας διότι σίγουρα θα είναι προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

    Τελευταία άρθρα

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Μεγάλη επιτυχία η Μουσική Ημερίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες “Γεώργιος Τσούκαλης”

    Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Υποτροφίες "Γεώργιος Τσούκαλης" Ο διεθνούς φήμης Ιδιωτικός Ερευνητής κος...

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine.

    Γιώργος Νταλάρας για Νίκο Αμοργιανό και Art & Art Magazine. Αγαπητέ Νίκο,

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

    Μουσική Ημερίδα με σπουδαίους επιστήμονες πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
    14,2k Ακόλουθοι
    Ακολουθήστε

    Προτεινόμενα άρθρα

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας