More

  Συνέντευξη της Άννας Τσουκαλά Ποστ στην Κατερίνα Πλουμιδάκη

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αννα Τσουκαλά Ποστ, είναι Ελληνίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή, εντός και εκτός συνόρων, όπου υπάρχουν Ελληνες ομογενείς, στην Αμερική, Αφρική, Αυστραλία, παίζοντας στην πολύ γνωστή σειρά του Μανούσου Μανουσάκη στον «ΑΝΤ1», «Μη μου λες αντίο».

  Ακολουθεί η συνέντευξή της στον «Ε.Κ.»:

  «Εθνικός Κήρυκας»: Παίζετε καταπληκτικά, πείτε μας για τις παραστάσεις σας…

  Αννα Τσουκαλά Ποστ: Επαιξα τον ρόλο της μουσουλμάνας Μελέκ (Αγγελος στα τουρκικά) και ως Κυρά Φροσύνη στον «Alter» (Aλτερ) στο έργο «Η λίμνη των στεναγμών», που σημείωσε τεράστια επιτυχία σε σκηνοθεσία του Πωλ Σκλάβος δίπλα στον Τάσο Χαλκιά ως Αλή Πασά. Ξετυλίγει όλη την ιστορία των Ελλήνων μας όντας σκλαβωμένων από τους Τούρκους και ήταν γυρισμένη στα Γιάννενα το 1817.

  Εχω πρωταγωνιστήσει σε πολλά σίριαλ όπως το «Φιλοδοξίες» στο «Mega», στον «Ερωτα» στον «ΑΝΤ1» και σε πολλά άλλα.

  Πρωταγωνίστησα στην ταινία του αείμνηστου Σταύρου Τσιώλη που τον χάσαμε φέτος, το άγγιγμά του ως σκηνοθέτης είχε την ποιότητα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου σε όλες τις ταινίες του, όπως «Ερωτας στη Χουρμαδιά», «Οι γυναίκες που πέρασαν από εδώ». Στην ταινία που πήγε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά», πήραμε και το βραβείο Κριτικής.
  Πρωταγωνίστησα και στο Ηρώδειο στο έργο «Οδύσσεια», παίζοντας την Καλυψώ, σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

  «Ε.Κ.»: Είστε μια καταξιωμένη ηθοποιός με πολλά διπλώματα και βραβεία εντός και εκτός Ελλάδας…

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Προσπαθώ με απέραντη αφοσίωση και αγάπη γι’ αυτό που κάνω. Στην παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα», οι σκηνοθέτες Θεόδωρος Πετρόπουλος και Φύτος Στράτης έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά στο καλλιτεχνικό μέρος και στη σκηνοθεσία και συνάμα όλοι οι ηθοποιοί στο έργο, όπου ο κάθε ένας στο ρόλο του είναι πραγματικά εξαίρετος.

  «Ε.Κ.»: Τι ακριβώς είναι αυτή η παράσταση;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Είναι ένας φόρος τιμής στο Επος του ’40 με την παραγωγή «Καληνύχτα Μαργαρίτα». Ο μη-κερδοσκοπικός βραβευμένος οργανισμός Cyprus New York Productions, παρουσιάζει το αντιστασιακό αριστούργημα του Γεράσιμου Σταύρου στην πολιτιστική αίθουσα της εκκλησίας Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου στο Μανχάταν, 103 και Lexington, στις 1, 2 και 3 Νοεμβρίου.

  Εγκαινιάζουν όχι μόνο τη συνεργασία τους με την εκκλησία, αλλά και τη διαχείριση του χώρου, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό πνεύμονα στο Upper East Side, με ένα εξαιρετικό έργο και ένα δυνατό επιτελείο καταξιωμένων ηθοποιών του θεάτρου και της τηλεόρασης.

  «Ε.Κ.»: Ποιοι είναι οι ηθοποιοί με τους οποίους παίζετε;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Ο Θοδωρής Πετρόπουλος («Η ώρα η καλή»), ο Σταύρος Μαρκάλας («Μάνα Χ ουρανού»), η Θεοδώρα Λούκας («Αγαμέμνων – La MaMa Theater»), ο Φύτος Στράτης («Αποχαιρετισμός – United Solo»), ο Αγγελος Νιάκας (Iphigenia2.0 -Broadway), ο Τάσος Καρύδης («Τα φιλαράκια») και η Αντζελα Τσαμασίρου που πρωταγωνιστεί ως Μαργαρίτα. Ο νεοσύστατος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός στην πορεία του έως τώρα πήρε το βραβείο στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μονολόγου στον Κόσμο.

  «Ε.Κ.»: Και η κοπέλα που παίζει τον ρόλο της Μαργαρίτας;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Είναι μοναδική. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ άλλη ηθοποιό να παίξει αυτό το ρόλο. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φύτο Στράτη που με πιστεύει τόσο.

  «Ε.Κ.»: Πού ζείτε τώρα;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Μένω στην Αμερική εδώ και τέσσερα χρόνια και είμαι παντρεμένη με τον Gregory Christopher Post, πολύ γνωστό πιανίστα και καταξιωμένο συνθέτη. Εχουμε κάνει πάνω από 24 συναυλίες μαζί στις Ηνωμένες πολιτείες, εγώ ως σοπράνο. Εχει τελειώσει με άριστα το Brooklyn College Conservatory of music.

  «Ε.Κ.»: Μιλήστε μας για τον πατέρα σας.

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Είμαι κόρη ήρωα πατέρα, του Ανδρέα Τσουκαλά, ο οποίος το 1993 έδωσε τη ζωή του και σκοτώθηκε σε ένα εργατικό ατύχημα στον Πειραιά για να σώσει τους συνανθρώπους του, αφήνοντας πίσω μια ηρωίδα μάνα, την Ζωή Τσουκαλά, να μεγαλώσει δύο κόρες.

  Σε μια έκρηξη σε ένα φορτηγό πλοίο αραγμένο στο λιμάνι του Πειραιά που έκαναν επισκευές, στείλανε δυο εργάτες για έλεγχο, ο ένας ήταν 50 και ο άλλος 29. Φώναζαν και οι δύο από κάτω από το αμπάρι για βοήθεια. Εξω ήταν 100 άτομα. Ο πατέρας μου ήταν ο μόνος που πήγε να τους σώσει και είπε αντίο σε όλο τον κόσμο που ήταν εκεί, ξέροντας υποσυνείδητα ότι χαιρετάει τις γυναίκες της ζωής του. Πέθανε μέσα στην υπόγεια σκάλα την ώρα που έβγαζε τον άνθρωπο που ήταν 50 χρονών και τον οποίο έσωσε. Δεν πρόλαβε το άλλο παιδί. Επαθαν και οι δύο δηλητηρίαση από τα τοξικά απόβλητα.

  «Ε.Κ.»: Πείτε μας για την οικογένειά σας.

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Μεγάλωσα στα Ηνωμένα Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία όπου ο πατέρας μου, Ανδρέας Τσουκαλάς, δούλευε εκεί για δέκα χρόνια και πήρε μαζί του τη μητέρα μου, Ζωή, και μωρά ακόμα την αδελφή μου Έλλη κι εμένα.

  Άννα Τσουκαλά Ποστ


  «Ε.Κ.»: Τι συμβουλές για τη ζωή θα δίνατε στο νεότερό σας εαυτό;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Να μην είμαι τόσο παρορμητική, να μην εμπιστεύομαι εύκολα τους ανθρώπους, περισσότερο λιγομίλητη και λιγότερο ενθουσιώδης.

  «Ε.Κ.»: Κοιτώντας πίσω τι δεν προλάβατε να απολαύσετε αρκετά; Τι σας έχει λείψει περισσότερο;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Ο πατέρας μου.

  «Ε.Κ.»: Τι σας έχει σφραγίσει ανεξίτηλα;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Ο πατέρας μου και ο θάνατός του, όπως και ότι έχασα τρεις ανθρώπους στα χέρια μου.

  «Ε.Κ.»: Πώς ανακαλύψατε το ταλέντο σας;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Από οκτώμισι χρόνων κοίταξα βαθιά τον εαυτό μου στον καθρέπτη και είπα εγώ θέλω να γίνω ηθοποιός. Επειτα έκανα για χρόνια μπαλέτο καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων, γιατί οι δικοί μου δε με άφηναν να σπουδάσω θέατρο. Φοβόντουσαν.

  Οταν πια είχα χάσει τον πατέρα μου γράφτηκα φωνητική (σοπράνο) για να μπορώ να τραγουδάω όσο δυνατότερα μπορώ ψηλές νότες και να βγάζω έτσι την απεριόριστη θλίψη μου και όμως παράλληλα να ακούγεται όμορφα. Μετά από ένα διάστημα κατάλαβαν όλοι ότι δε με βαστούσε πια τίποτα και γράφτηκα στη σχολή θεάτρου.

  «Ε.Κ.»: Πώς αντιδράτε στην αχαριστία;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Λέω από μέσα μου Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με την αμαρτωλή, να ηρεμήσω και να ηρεμήσει και το κακό. Δυστυχώς βέβαια πάντα βρίσκεις κακό στο δρόμο σου.

  «Ε.Κ.»: Ποια είναι η φράση που περιγράφει τον εαυτό σας σήμερα;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Δυνατή, με μεγάλη πίστη. Προσπαθώ καθημερινά να καταλαβαίνω τα λάθη μου και να γίνομαι ταπεινότερη, ζητώντας πολλά συγγνώμη και λέγοντας πολλά ευχαριστώ. Με μια λέξη προσπαθώ σκληρά πριν πεθάνω να γίνω σοφότερη και καλύτερος άνθρωπος, να αφουγκράζομαι τα πάντα γύρω μου και να σωπαίνω.

  Υπάρχουν γιαγιάδες που λένε: «Ασημένια μου λαλιά χρυσή μου μουγκαμάρα». Εγώ μια ζωή μάχομαι και φωνάζω, ας δοκιμάσω τώρα και το ρητό αυτό. Ούτως ή άλλως μέσα από την τέχνη σου μπορείς να δείξεις τα πάντα σε όλο τον κόσμο γιατί ο καλλιτέχνης, ο καλός καλλιτέχνης, ο άνθρωπος καλλιτέχνης, είναι ένα βήμα κάτω από τον Θεό.

  «Ε.Κ.»: Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας;

  Α. Τσουκαλά Ποστ: Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας μόνο με την προσευχή στο Θεό και την καλοσυνάτη προσφορά μας.

  Τελευταία άρθρα

  Απόστολος Ρίζος “Όπου θες να με πας” – New Single

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ Όπου θες να με πας – New Single Και έτσι πέρασαν ακριβώς...

  Η Έλενα Παπαρίζου στο Νο1 των ελληνικών ραδιοφώνων!

  Νο1 στα ραδιόφωνα λίγο πριν την κυκλοφορία του album της «Αποχρώσεις» Η Έλενα Παπαρίζου δικαιολόγησε για ακόμα μια...

  “Ναι ή όχι στην αρχαία ελληνική γλώσσα”; Γράφει η Δρ.Φιλοσοφίας Ιωάννα Μάστορα

  "ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ"; Δρ.Ιωάννα Μάστορα Γράφει η Δρ.Φιλοσοφίας,...

  Η “number one” pop star της χώρας Έλενα Παπαρίζου επιστρέφει!

  Έλενα Παπαρίζου «Αποχρώσεις» Κυκλοφορεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου Η “number one” pop...
  14.2k Ακόλουθοι
  Ακολουθήστε

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ προσθέστε εδώ το όνομά σας